Reklama

Reklama

…až ve vězení se pozná opravdový přítel. Brandon Lee, syn legendárního Bruce Leeho, v napínavém akčním příběhu pomsty proti zrádcovským gangsterům (laurie)

Recenze (38)

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele

Nádherný film Brandona Lee se strašně sympatickou hongkongskou patinou. Překvapivě se tu víc střílí než kope, ale je to to správné spojení odplaty, emocí a přepálené akce.  Brandon je tu hrozně fajn i v 21 letech a je prostě hrozná škoda, že tu pořád není s námi. Teď by byl jen o 2 roky starší než Statham a já prostě věřím, že bychom tu měli akční ikonu s desítkama nabušených filmů, která by teď měla vlastní akční sérii se silnou značkou jako Mission Impossible a my bychom psali petice, ať se objeví v dalších Expendables...  Na HongKongu jsem vyrostl, hrozně rád se tam vracím. Nechci znít jako páprda, ale má to takové přímočaré tvůrčí nadšení, co už je teď vidět hrozně sporadicky. Jaký máte oblíbený HongKong vy? :) 8/10 ()

castor 

všechny recenze uživatele

Jakmile Bolo Yeung převrhne v nočním podniku tác s alkoholem, je vymalováno. Jenže on už naneštěstí dál nic nepředvede. A tak je to celkově. Víc se střílí, než pere, což je s ohledem na obsazení velká škoda. Souboje přicházejí a podivně končí. Brandona Lee tu mezitím zradí nejlepší kamarád, kvůli čemuž skončí ve vězení. Jejich přátelství ale už dřív nabourávala láska k jedné dívce. Souvislejší akce se dočkáme až v posledních deseti minutách, o vydařené choreografii bojových sekvencí jako například u Leeova Rychlého jako blesk zdaleka nemůže být řeč. Navíc tady zřejmě vůbec nefiguroval nějaký dramaturg. Místy chaos, navíc viděno s „kouzelným“ českým dabingem. ()

Reklama

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Náznaky silného akčního hongkongského melodramatu tu jsou, ale i když nakonec nabraly tragických tónů, tak vše přebije céčkový scénář,  kde prim hraje dosti nanicovatá akce. Tedy zejména to, na co jsem se těšil, tedy full contact, stálo za zlámanou grešli, která nestojí ani za řeč. Výbuchy a likvidace autovraků pak sice jakž takž efektní, ale na nějaký zapamatování hodný zážitek to není. Inu, viděl jsem podruhé a opět si to nebudu za pár měsíců vůbec pamatovat. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Heroic bloodshed není jen subžánrem akčního filmu, ale také melodramatu, což "Legacy of Rage" stvrzuje vrchovatě. První hlavní role Brandona Leeho se snaží syna akční ikony představit ne jako následníka Bruce Leeho, ale spíše se pokouší využít také jeho dramatického hereckého potenciálu. Tedy do té míry, do jaké to je v rámci hongkongského emocionálně afektovaného melodramatu vůbec možné. Většinu stopáže filmu tedy vyplňují nikoli akční sekvence nýbrž sekvence tragického příkoří přemrštěné v duchu růžové knihovny. Dobrosrdečnému mladíkovi v Brandonově podání tu osud hází pod nohy jednu ťavku za druhou, čemuž on za přispění okolních postav rozpačitě vzdoruje v zájmu uchování si role spořádaného občana. Až na konci, když se příkoří překlene z něj na jeho životní lásku, mu náhle bouchnou saze a v přemrštěně bombastickém finále spolu s kámošem (v podání akčního choreografa a kaskadéra Mang Hoie) vystřílí plný barák záporáků. ()

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

Rok 1986?!?! Neuvěřitelný, neskutečný a já vůbec nevím jak to ještě nazvat. Na film jsem náhodně narazil na YT a bez dalších zjišťování si jej pustil. Jak se čas posouval ku předu, tak jsem si uvědomoval, že se vůbec nedívám na špatnej film. Vzhledem k roku není překvapení, že se jedná o pěknou a čistou žánrovku. Střílení, akce, krev. Že Hong Kong? Budete se divit, ale nic není přepálený. Akce není nijak extra moc, ale když na ni dojde, tak se na ní pěkně dívá. Pochopitelně vzhledem k datu vzniku. S obavama jsem došel na csfd v jakých to bude číslech. A ejhle! Krásných 70 procent. Já dám ještě lehce navíc 75 za neotřelej konec. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama