Reklama

Reklama

Zakouma, park slonů

(TV film)
  • Španělsko Zakouma
Španělsko, 2008, 50 min

Obsahy(1)

O existenci Národního parku Zakouma se až do současnosti téměř nevědělo. Tento přírodní klenot v samém srdci Afriky zůstal ještě dnes obestřen tajemstvím a příslibem dobrodružství, jaká se na naší planetě již těžko hledají. Najdeme jej coby skutečnou oázu uprostřed pouští Republiky Čad. Všechno začalo v roce 1963, kdy byla uzákoněna ochrana Zakoumy jako součásti národního parku. Iniciátorem byl plukovník Michael Anna, penzionovaný příslušník francouzské koloniální armády, který se zapojil do aktivního boje za ochranu přírody. Díky jeho úsilí se Zakouma stala zázračným útočištěm pro místní faunu. Když park vznikl, tato oblast se právě vzpamatovávala z dlouhé řady ozbrojených konfliktů. Buvoli kaferští byli v Zakoumě téměř vyhubeni a slonů zde žilo méně než tisíc. Nyní tu je 6500 buvolů a počet slonů už přesáhl 3 500 kusů. Je nutné ujet tisíce kilometrů kterýmkoliv směrem od parku, abychom našli místo podobně překypující životem. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (2)

Narciska 

všechny recenze uživatele

Africká hudba nás zavádí do Čadu, kde se odehrává odvěký příběh zvířat a člověka. I když na domorodce máme tendenci hledět jako na lidi žijící v bídě, i jejich svět se mění. Mají více dobytka než kdysi a jejich slavnosti jsou bohatší než před lety. Dnes se učí žít v blízkosti národního parku a mít rádi bohatství svého národa. Učím se s nimi… ()

Mylouch 

všechny recenze uživatele

Přehledné a věcně zajímavé promo jednoho národního parku s jeho lidskými i zvířecími obyvateli ve zpracování s důrazem na mnohé specifičnosti parku. ()

Reklama

Galerie (10)

Reklama

Reklama