Reklama

Reklama

Závislost

všechny plakáty
Dokumentární / Krátkometrážní
Československo, 1979, 21 min

Režie:

Bohuslav Musil

Obsahy(1)

O drogové závislosti, jejím původu a jejích důsledcích. (oficiální text distributora)

Recenze (6)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Dokument celkem věcně se držící tématu, že drogy jsou svinstvo a nelze si snimi zahrávat. Ze závislosti je totiž cesta zpět bolavá a spletitá a ne každý ji zvládne projít. Připomínaní slavní závisláci z řad spisovatelů a umělců E. A. Poe atd..samozřejmě byli všichni z dekadentního západu, ale to asi byla jediná tendenční věc, jinak se dokument držel hlavně drog a výpovědí závislých. Je zajímavé, že všichni to byli máničky, což se asi o to víc režimu hodilo do krámu. Film měl ale hlavně působit osvětově což je dobře, protože to téma je stále aktuální a evidentně bylo i na začátku osmdesátých let i přes krásně znormalizované Husákovo království. Tři pilule. * * * ()

mchnk 

všechny recenze uživatele

Vzácný dokument mapující život několika čichačů a polikačů dostupných prášků. Terapeutické sezení a společenská zábava těchto závisláků. Z toho se skládá celý dokument. Varující i připomínající historicky známé osobnosti podléhající opiátovému opojení. Po režijní stránce průměr. Docela mně i překvapilo, že zde není jediná zmínka o českém pervitinu, který byl v těchto letech v ČSSR v takové své pubertě a v jednu chvíli byl dokonce legální, neb nebyl mezi zakázanými látkami. ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Video Ministerstva zdravotnictví ČSR a Ústavu zdravotní výchovy Praha o účincích a dopadech narkomanie, hlavně pak výpovědi některých "čichačů". Některé "zážitky" natáčených by mohly být i po letech velkou výstrahou pro současnou mládež. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Výborný preventivní dokument. V první, experimentální fázi závislosti má uživatel mnohem bohatšá sny, nápady, vše mu jdenajednou lehce. Není těžké utajit před okolím, že drogy bere. |Droga mu ještě nedá najevo žádné negativní účinky. . V druhé fázy tzv. víkendovém braní už se projevuje závislost, potřeba více peněz . Noví přátelé jsou narkomani, čas organizuje podle drogy, nespavost, nechut k jídlu, bolest celého těla, deprese. Další fáze každodenní užívání finančná problémy, krádeže, prostituce, sociálně vyloučen. Poslední fáze končí smrtí předávkováním. Vybavuje si příjemný pocit po první dávce , chce ho navodit znovu, ale už to nejde. Když drogu nesežene zimnice, agresivita, vyčerpání, halucinace ()

Reklama

Reklama