Reklama

Reklama

Antonioni očima Antonioniho

(festivalový název)
  • Itálie Antonioni visto da Antonioni
Dokumentární / Krátkometrážní
Itálie, 1978, 23 min

Obsahy(1)

Rozhovor s Antonionim o jeho tvorbě, který s ním v roce 1978 natočil význačný filmový kritik, filmový historik a zakladatel festivalu v Pesaru Lino Miccichè. (MFF Karlovy Vary)

Recenze (3)

GilEstel 

všechny recenze uživatele

[47. MFF KV] Dokumentární film, dělaný formou přátelského rozhovoru dvou lidí, kdesi na návštěvě v sídlištním bytě. Řeč je samozřejmě o filmech, ale nejen to. Mluví se o vývoji filmu, směřování společnosti, režisérské práci. V roce 1978 už měl Michelangelo Antonioni za sebou všechny své největší a dodnes nejuznávanější filmová díla. Přesto se těžiště hovoru drží Antonioniho počátků tj. od filmového kritika k dokumentárnímu neorealistickému filmu. Režisérovo zralé období (od roku 1960), je zmiňováno spíše okrajově a v širším kontextu. Hlavní témata režisérovy tvorby jako odcizení, existencionalismus a nonverbální studium lidské duše, zůstává přítomno jako jakési mocné fluidum, neviditelný obláček, o kterém se ví, ale nemluví se o něm. Jakoby Lino Miccichè nechtěl popisovat pouhými slovy něco, co ani slovy pořádně popsat nelze a co Antonioni dokázal dokonale rozvést formou obrazu. Tento dokument je ideální cestou, jak se dozvědět něco více o tvorbě geniálního režiséra a zároveň ho alespoň trochu poznat jako člověka. ()

bassator

všechny recenze uživatele

47th KVIFF 2012 - TRIBUTE TO MICHELANGELO ANTONIONI - Pocta Michelangelovi Antonionimu (Antonioni visto da Antonioni / ANTONIONI SEEN BY ANTONIONI / Antonioni očima Antonioniho) ()

Reklama

Galerie (1)

Reklama

Reklama