Reklama

Reklama

Fotoromanza

(festivalový název) (hudební videoklip)
  • Itálie Fotoromanza
Krátkometrážní / Hudební
Itálie, 1984, 4 min

Obsahy(1)

Videoklip ke stejnojmenné písni Gianny Nanniniové (nar. 1954), velmi populární v polovině 80. let minulého století. Film získal řadu cen a obletěl celý svět. (MFF Karlovy Vary)

Recenze (8)

bassator

všechny recenze uživatele

47th KVIFF 2012 - TRIBUTE TO MICHELANGELO ANTONIONI - Pocta Michelangelovi Antonionimu (Fotoromanza / PHOTO-ROMANCE / Fotoromanza) ()

MM11 

všechny recenze uživatele

Člověk by si takovou věc ani v noční můře nevymyslel... Michelangelo Antonioni + populární hudba = jistota nečekaného. Ze sestavy klasických kanonických režisérů si nevzpomenu na druhého, který by opakovaně takovým způsobem akcentoval různé proudy populární hudby. U Antonioniho ještě navíc nejednou kulturně odlišné. Od prorockého užití podkresu a kapel ve Zvětšenině a Zabriskie Point, přes Pátrání po jedné ženě, kde užil uznávané elektro kapely (Tangerine Dream, OMD) až k poslední dekádě a spojení třeba U2 či Van Morrisona v povídkovém filmu Za Mraky (tam ale berme v potaz i preference spolurežiséra Wima Wenderse). Tenhle videoklip je taková slepá větev tohoto vývoje:) Gianni Nannini začala údajně jako rockerka, ale tenhle song je povadlé italo disco. Styl hudby, který má u nás (vlastně nejen u nás) podivnou pověst zásluhou třeba Michala Davida, který se jím silně inspiroval... Antonioni v rozjásaném klipu plném roztomilých zhovadilostí používá umělou páru, kýčovité barvy, vyskakující čísla nebo céčkového detektiva (Dick Tracy by zíral). Neskutečná záležitost a nebýt jména autora, tak asi podobně zatracovaná jako klipy produkční společnosti SAW (třeba Dead or Alive) nebo starých Alphaville. Stojí za vidění, dobrá zábava. P.S. - třeba v tom najdete další formy odcizení;) (MFFKV 2012) ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Videoklip k písni osmdesátkově nijaké, diskotékové, kromě Itálie zřejmě neznámé. Videoklip statický a i na polovinu 80. let nezáživný. I slavní režiséři zřejmě musí platit účty... ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama