Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když se náhodou v majáku na pobřeží Delaware propojí cesty Rose (Greta Gerwig) a prochladlého, spícího, britského mladíka (Olly Alexander), oba překonávají bolesti z různých ztrát a ještě netuší, co je společně v přímořském městečku čeká. Rose, která se v pyžamu s kulichem na hlavě a pivem v ruce potýká s návaly vzteku, trvá na tom, že mladíka odveze buď do nemocnice, nebo kam si řekne. Místo toho spolu mimoděk poznávají, co je dovedlo na stejné místo. Zvláštní pouto, které mezi nimi vzniká sice Rose neodkloní od jejího cíle, když plna hněvu a touhy po pomstě hledá ženu, se kterou ji podvedl manžel, přesto ale, možná než ji stihne najít, stane se cesta a uplynulý čas na prchavý okamžik důležitější než vlastní cíl. (Tr3D0ubl3)

(více)

Recenze (2)

silentname 

všechny recenze uživatele

Máme tu ďalši film s Gretou Gerwig. Pokúsim sa časom dostať ku všetkým, nakoľko sa skutočne čím ďalej tým viac stáva jednou z mojich najobľúbenejších herečiek. V "The Dish And The Spoon" podľa mňa opätovne podáva veľmi dobrý výkon a rovnako aj jej kolega Olly Alexander, no scenár trošku podľa mňa hapruje. Nechcem tvrdiť, že je zlý, no dáva našim mladým hercom veľmi málo miesta na to, aby podali reálne situácie. Sú tu momentky, ktoré sú vtipné a milé, no sú tu aj momentky, ktoré sú podľa mňa hlavne divné. A je ich tu trošku dosť. Páči sa mi ale chémia medzi oboma, Gretina zúrivosť, ktorú ukazuje... a aj keď som mal chvíľkami pocit, že to úplne nedáva, na druhú stranu je pravda, kto rozpráva bez toho, aby nepremýšľal nad tým, čo chce odkázať v stave, keď na niekoho iného huláka. Som rád, že som film videl ale scenár ho trošku posúva dole. A chcel by som, aby na mňa pôsobil viac uveriteľne. Hodnotenie: C ()

LaRhette 

všechny recenze uživatele

Film, u kterého po jeho shlédnutí nejvíce přemýšlím nad tím, proč bych ho vlastně v první řadě měla chtít vidět. To nikdy není dobré znamení. Zatím mě napadá jenom Olly Alexander, který je pro mě fascinující hlavně tím, že jsem nikdy neviděla člověka, vypadajícího jako kluk, holka a myš s atypickými vlasy v jednom (Doporučuju poslechnout jeho kapelu Years & Years. Ten hlas, ten náboj!). Co ale Greta, která vypadá jako jeho matka a její záchvaty jsou zahrané tak nepřesvědčivě, až je to určitým způsobem iritující. Zdá se mi, jako bych byla na míle daleko porozumění její postavy. Moc mě pak mrzí pohřbení drobných nápaditých detailů, které splývají v dramaturgicky nedořešeném scénáři. Rtěnkový hangman, bramborové krychličky, několik příjemně mrazivých sekund na hřbitově se topí v nudě a scénách, které nejsou pro děj vůbec potřebné. Ale já vlastně ani pořádně nevím, co se tu děje a jaký přínos to pro mě má mít. Přidává tomu i technická stránka, propadající (snad nezáměrně) amatérismu. Podivné záběrování, podivný střih. Podivné. ()

Reklama

Reklama