Reklama

Reklama

Přes okraj

Trailer

Obsahy(1)

Počítačový odborník David a jeho dívka Freja právě přijeli do svého nově zakoupeného venkovského domu, ovšem idyla je brzo narušena nevysvětlitelnou sebevraždou. Když David zjistí, že jejich řemeslník Roar je nějakým způsobem navázán na onu osobu, která spadla z útesu, pojme jisté podezření. Také má dojem, že Roar dělá nějaké narážky na Freju. Ta odmítá veškeré Davidovy teorie. David spojí síly s vdovou Veronikou, aby vyřešil případ a dokázal Freje, že má pravdu. Ale čím blíž je k vyřešení situace, tím víc se mu Freja vzdaluje. David musí dát všanc naprosto vše, aby odhalil skutečnosti, které si ani nedokázal představit. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (5)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Slušný psychologický Thriller z Dánska! Málo známé, komorní, atmosférické a v závěru poměrně slušné psycho. Příběh se zaměřuje na zamilovaný pár, který si koupí odlehlý dům na venkově, ovšem brzy zjístí, že dům je na spadnutí a opravy nejsou zrovna levné. Když se přihlásí místní řemeslník, aby jim pomohl, pár jej příjme, avšak hlavní hrdina brzy nabyde pocitu, že řemeslník chce nabourat jejich vztah a ještě začne být podezřelý z místní vraždy. Hlavní hrdina propadá paranoie a halucinacím. Pár je sympatický, především Freja je kus krásné ženy a finální půl hodina nabere nečekané obrátky. Bavilo mě to, atmosféra je zneklidňující a finále nabídne zajímavé rozuzlení. Starší, ale málo známé a fanoušci Severské kinematografie by mohli dát filmu šanci.Příběh****, Akce>Ne, Humor>Ne, Násilí**, Zábavnost****, Hudba***, Vizuál***, Atmosféra****, Napětí***. 7/10. ()

Reklama

bizz_mjc 

všechny recenze uživatele

Slušný psychologický thriller, kde mi, když už po nějaké době člověk odhadl, kam příběh asi bude směřovat, chybělo trošku víc napětí. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Veľmi kvalitný thriller, a to aj napriek dosť ošúchanej zápletke, pretože už bolo po pár minútach jasné, akým smerom sa to bude uberať. Párik si kúpi nový dom na vidieku, ale krátko nato zistia, že sa celý rozpadá. Ako na zavolanie sa objaví opravár na všetko a zblíži sa s nimi, lenže hlavný hrdina začne mať pocit, že chce rozbiť ich vzťah a že by teoreticky mohol byť vrahom. Najprv je to len žiarlivosť, tá pokračuje posadnutosťou a paranojou, čiže treba nechceného hosťa dostať čím skôr z domu. Je to proste film, ktorý naozaj dokáže baviť a divák čaká len na zvraty a rozuzlenie. Pekne nakrútené, s kvalitnými hereckými výkonmi a dostatočne napínavé. Rušivo pôsobili len časté predstavy hlavného hrdinu. Ináč vidno, že Dáni dokážu aj z minima vyťažiť maximum. ()

DonBraso 

všechny recenze uživatele

Se to od začátku nezdálo a nakonec jsem si udělal takový úsudek,který mě naprosto zahřál u srdéčka.Vypadá to jako klasická thrillerová pouť jednoho páru,který si koupí domek do kterého jaksi zatejká,tak si objednají opraváře.Divák už tuší jakmile uvidí další postavičku do skoro manželského krbu,že Roar asi nebude taková idylka.Tady začíná sice velmi pomalé tempo,kdy už čekáte,že se to provalí a zvrtne,tak se vůbec nestane.Právě možná proto se to tak malinko odlišuje od ostatních filmů,kde zde nastupuje psychologická část,která chce zapnout i malinko mozek a tápat nad celým konceptem.To,že David je počítačový odborník hraje ve snímku velkou roli,protože přesně ten příběh posune do jiné roviny.Schválně jsem se podíval znova na první záběr a bylo mi to jasný.Za tohle tleskám,to se v tomhle scenář neudusil,ale samozřejmě nemusel občas odbočovat ve stavech Davida.Vlastně bych ho nazval i inteligentním.Velmi milé překvapení,kdy to možná vypadá jak nějaký Tv film,ale mě tohle sakra sedlo,jen to chce vydržet. ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama