Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film je adaptací stejnojmenného románu Théophila Gautiera. Vypráví příběh o statečném zchudlém gaskoňském šlechtici Sigognacovi, který se zamiluje do krásné herečky Isabely a z lásky k ní se stane pod jménem kapitán Fracasse členem kočující herecké společnosti. Chrání milovanou Isabelu před dotěrnostmi šlechticů. Na smrt si znepřátelí záletného barona Vallombreusa, který podniká všechno možné, aby Sigognaca zničil a zmocnil se Isabely. Odvaha a ostrý kord gaskoňského hrdiny překonají všechny nástrahy. Nakonec se ukáže, že Isabela je dcerou mocného knížete de Moussy a Vallombreusovou nevlastní sestrou. Pak už nic nestojí v cestě štěstí mladé dvojice na Sigognacově zámku, který se už nebude jmenovat Nouzov, ale Blaženov. (celuloid)

(více)

Recenze (28)

anderson 

všechny recenze uživatele

ČESKOSLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: ČST 1 = 14.5.1977 --- réžia českého znenia (ČST Praha) = ZDENĚK COUFAL (7.2.2009)I                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                       I ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Poměrně zábavná naivní fraška, které více než herecké výkony na plátně vévodí původní český dabing (Vladimír Ráž byl prostě nepřekonatelný, ať jako Barkerův Shatterhand, či dabér Maraisův). Pokud bude film v nějaké "své slabší chvilce" vysílat některá z tuzemských televizí, nadabujuje si jej raději sama, a to pak na konci filmu uslyšíte:" V českém znění: padesátkrát Libor Terš, osmačtyřicetkrát Petr Oliva, dvacešestkrát Filip Švarc..." ()

Reklama

Kimon 

všechny recenze uživatele

Třemi hvězdičkami nepodcením, ani nepřecením tento dobrodružný snímek z doby, kdy jsme se chodili do kina bavit a ne očekávat superskvělé "boží" díla jako někteří z nás dnes. Pobavili jsme se, po kině třeba zašli ještě na jedno (pokud nám před nosem ve 22,00 hodin zrovna nezavřeli) a film byl "zapomenut" a my se opět uzavřeli do své "ulity" vyspělého socialismu. :-( ()

elizabeth_ba 

všechny recenze uživatele

No a do třetice hodnocení historicko-dobrodružného snímku s olim (kdysi) krásným Jeanem Maraisem... (v tomto měsíci již ovšem cca patnáctém :-)) Vzpomínám si, jak byl uveden strááášně dávno v české televizi v pozoruhodném cyklu 3xS ... Byl až jako třetí, po Hrbáčovi a nezapomenutelném filmu Ruy Blas, který mě dokázal znovu okouzlit i před několika týdny, kdy jsem jej zhlédla po více jak třiceti letech. A jako třetí rozhodně zůstane i na mých pomyslných stupních vítězů oněch filmů (a kdybych započetla ty další, které byly v čt s Maraisem za ta léta uvedeny mimo tento cyklus, ani se na ně nedostal). Spoiler! A když Barray jako Vallombreuse, proklamující již třičtvrtě filmu, jak moc se chce zmocnit krásné Isabely a pak když to konečně může udělat, stojí tam uprostřed pokoje jako tvrdý Y a zjevně čeká až mu ji Marais v roli barona ze Sigognacu přijde konečně uzmout a jemu dát co proto, málem skončil odebráním další hvězdičky a jen charisma barona ze Sigognacu alias kapitána Fracasse zabránilo tomu, aby se tak stalo. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Takže si to ujasníme hned, tohodle kapitána Fraškase jsem si sehnal jen a pouze kvůli Funésovi. Sice jsem věděl, že tam nebude moc dlouho, ale dabuje ho tady FF, což ještě víc probudilo mou zvědavost. A Funés je vážně to nejlepší, co se dá na tom filmu najít. Zaprvé má úžasný dabing (největší klasika) a za druhé má moc krásnou roli a hlavně na konci, jak předvádí Isabelu, no tak to je úžasná perla, vážení. Dabing vůbec je povedený. Filipovský - Funés, Ráž - Marais a Moravec - nepřípomíná vám to něco? Herecká část filmu není vůbec špatná, ale Marais má už ty nejlepší léta viditelně za sebou, nýbrž Louis to má úplně naopak. A co budoucí Funésova dcera Geneviéve Grad jako Isabella? No, nehraje špatně, ale jako Nicole jí mám holt radši. Dějově je film také jen průměr - příběh není nic moc, kráska v nesnázích a hrdinný rytíř, který je připraven jí zachránit, navíc se to dlouho rozjíždí a zachraňují to scény z divadla acelá herecká část, ve které opět esceluje Louis, který tam vážně mohl být víc. Děj se rozjel až ke konci a posledních deset minut nejen že stály za to, ale byly i vtipné a s několika "zvraty". Kostýmy jsou bezva a atmosféra je taky slušná. Celkově je to ale jen průměrný film, akorát tak na jedno zkouknutí a akorát tak na TV Barrandov, kde by určitě vynikl. 60% za film +3% za Louise, Filipovského a vtipné scény. ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama