Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film je adaptací stejnojmenného románu Théophila Gautiera. Vypráví příběh o statečném zchudlém gaskoňském šlechtici Sigognacovi, který se zamiluje do krásné herečky Isabely a z lásky k ní se stane pod jménem kapitán Fracasse členem kočující herecké společnosti. Chrání milovanou Isabelu před dotěrnostmi šlechticů. Na smrt si znepřátelí záletného barona Vallombreusa, který podniká všechno možné, aby Sigognaca zničil a zmocnil se Isabely. Odvaha a ostrý kord gaskoňského hrdiny překonají všechny nástrahy. Nakonec se ukáže, že Isabela je dcerou mocného knížete de Moussy a Vallombreusovou nevlastní sestrou. Pak už nic nestojí v cestě štěstí mladé dvojice na Sigognacově zámku, který se už nebude jmenovat Nouzov, ale Blaženov. (celuloid)

(více)

Recenze (28)

elizabeth_ba 

všechny recenze uživatele

No a do třetice hodnocení historicko-dobrodružného snímku s olim (kdysi) krásným Jeanem Maraisem... (v tomto měsíci již ovšem cca patnáctém :-)) Vzpomínám si, jak byl uveden strááášně dávno v české televizi v pozoruhodném cyklu 3xS ... Byl až jako třetí, po Hrbáčovi a nezapomenutelném filmu Ruy Blas, který mě dokázal znovu okouzlit i před několika týdny, kdy jsem jej zhlédla po více jak třiceti letech. A jako třetí rozhodně zůstane i na mých pomyslných stupních vítězů oněch filmů (a kdybych započetla ty další, které byly v čt s Maraisem za ta léta uvedeny mimo tento cyklus, ani se na ně nedostal). Spoiler! A když Barray jako Vallombreuse, proklamující již třičtvrtě filmu, jak moc se chce zmocnit krásné Isabely a pak když to konečně může udělat, stojí tam uprostřed pokoje jako tvrdý Y a zjevně čeká až mu ji Marais v roli barona ze Sigognacu přijde konečně uzmout a jemu dát co proto, málem skončil odebráním další hvězdičky a jen charisma barona ze Sigognacu alias kapitána Fracasse zabránilo tomu, aby se tak stalo. ()

Kimon 

všechny recenze uživatele

Třemi hvězdičkami nepodcením, ani nepřecením tento dobrodružný snímek z doby, kdy jsme se chodili do kina bavit a ne očekávat superskvělé "boží" díla jako někteří z nás dnes. Pobavili jsme se, po kině třeba zašli ještě na jedno (pokud nám před nosem ve 22,00 hodin zrovna nezavřeli) a film byl "zapomenut" a my se opět uzavřeli do své "ulity" vyspělého socialismu. :-( ()

Reklama

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Když mi žádný z dvaceti dostupných televizních kanálů není dost dobrý, sáhnu po stařičké klasice z mého mládí. Toto je velmi příjemná kostýmní romance, jakých v 60. letech vznikla celá řada. Mimo dobrodružného příběhu a barvité výpravy se může pochlubit v hlavní roli mým oblíbencem Jeanem Maraisem, který sice v době natáčení neměl daleko do padesátky, ale své role galantního milovníka a ochránce žen se zhostil s grácií a šarmem. Mám tyto staré šermířské příběhy ráda, dokonce mě kdysi přivedly k jezdeckému sportu a historickému šermu. Snad neupadne v zapomenutí a najde si diváky s romantickou duší i dnes. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Takže si to ujasníme hned, tohodle kapitána Fraškase jsem si sehnal jen a pouze kvůli Funésovi. Sice jsem věděl, že tam nebude moc dlouho, ale dabuje ho tady FF, což ještě víc probudilo mou zvědavost. A Funés je vážně to nejlepší, co se dá na tom filmu najít. Zaprvé má úžasný dabing (největší klasika) a za druhé má moc krásnou roli a hlavně na konci, jak předvádí Isabelu, no tak to je úžasná perla, vážení. Dabing vůbec je povedený. Filipovský - Funés, Ráž - Marais a Moravec - nepřípomíná vám to něco? Herecká část filmu není vůbec špatná, ale Marais má už ty nejlepší léta viditelně za sebou, nýbrž Louis to má úplně naopak. A co budoucí Funésova dcera Geneviéve Grad jako Isabella? No, nehraje špatně, ale jako Nicole jí mám holt radši. Dějově je film také jen průměr - příběh není nic moc, kráska v nesnázích a hrdinný rytíř, který je připraven jí zachránit, navíc se to dlouho rozjíždí a zachraňují to scény z divadla acelá herecká část, ve které opět esceluje Louis, který tam vážně mohl být víc. Děj se rozjel až ke konci a posledních deset minut nejen že stály za to, ale byly i vtipné a s několika "zvraty". Kostýmy jsou bezva a atmosféra je taky slušná. Celkově je to ale jen průměrný film, akorát tak na jedno zkouknutí a akorát tak na TV Barrandov, kde by určitě vynikl. 60% za film +3% za Louise, Filipovského a vtipné scény. ()

vesper001 

všechny recenze uživatele

Jede, jede rytíř, jede do kraje, nové dobrodružství v dálce hledaje. Neví co je bázeň, neví co je strach, má jen velké srdce a na botách prach. Jean Marais v roli dalšího hyperudatného modrokrevníka, jehož jediným jměním je titul a atributem neposkvrněný charakter předvádí svůj standardní výkon. Co však ještě víc potěší oko i srdce každého milovníka staré filmové Francie, je hvězdné, ba přímo nebeské obsazení vedlejších rolí a geniální předposlední scéna. Vive le théâtre! ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama