Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladá dívka Marie žije v malé ospalé vesnici a sní o úniku ze všední reality. To jí umožní americký miliardář, který tudy projíždí a chce se s ní oženit...
Film ROZMARNÁ MARIE patří k nejméně zdařilým veselohrám slavného režiséra Philippa de Brocy a rozhodně nesnese srovnání s jeho mistrovskými kousky z předchozích a následujících let. Kritici filmu vyčetli jednoduchost postav a nedotaženost slibných vtipných momentů. Na druhou stranu za pozornost stojí pár scén a především celková atmosféra poklidně žijící vesnice se svými ležérními obyvateli. Přestože se komedie točí kolem případného sňatku Marie (hrála ji tehdejší režisérova partnerka Marthe Keller), ta není hlavní postavou; více pozornosti na sebe strhávají například Philippe Noiret nebo François Périer. Přes standardně kvalitní herecké obsazení a renomé režiséra se film ROZMARNÁ MARIE nedokázal prosadit ani ve své době. (argenson)

(více)

Recenze (7)

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Tahle rozmarná i rozervná komedie sice vypráví o Marii v podání krásné mladé Marthy Keller (kterou je ostatně zajímavé vidět v podobně rozpustilé poloze, než se proměnila v drsnou teroristku ve Frankenheimerově Černé neděli), ale v první řadě mě zde bavily výrazné mužské postavičky učitele, hudebníka a vesnického nápadníka v jedné osobě Philippa Noireta a otce – fanatického komunisty Jeana-Pierra Mariella. Film má poměrně svižné tempo, velice příjemnou atmosféru vesnického prostředí, řadu zábavných situací, nápadů a vtipně stylizovaných scén či dialogů. Někdy tedy jsou ty nápady až lehce praštěné, např. přestěhovat celou vesnici přes oceán i s trojicí pánů na lavičce, to se jen tak hned nevidí. :-)) Ale zároveň mě to právě touhle stylovou poetičností (která se tady podle mě De Brocovi povedla rozhodně líp, než v předchozím kousku Tahat ďábla za ocas) dokázalo dostatečně zaujmout i bavit po většinu času a připadalo povedené i originální. Včetně onoho nesmírně hravého nádechu plného fantazie, na jejichž vlnách se ponáší celý absurdní romantický příběh se dvěma alternativními koncemi. [75%] ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Vystudovane filmove teoretiky - elitari vycitali fiilmu jednoduchost postav a nedotiahnutost slubnych vtipnych momentov. Mno jo, a ja im dodam dalsi palebny arzenal :Ospala dedina a unik zo vsednej reality znamena ze postavy zase konali plocho, bez kuska vnutornej psychologie, kamera necumela bez pohnutia tristvrtehodiny do jedneho bodu, reziser len varil uz 1 000x prevarenu vodu. Dalej tam chybal bez debaty rozorvany vztah muza a zeny, dalej chybala metafyzicka polarizacia ludskeho vnutra a nemozno obist ani konflikt emocii a logiky a reziser sa zabudol vynadrit ku komplexnosti ludskej duse. Zena sa neodputala od muza, zena sa neodputala ani od zeny a muz sa neodputal od muza, zena sa neodputala od srnky a muz sa neodputal od vlka ..... ci muz mal vlka, ani neviem, a po projekcii mi to je jedno. Je to vsetko, alebo som zabudol nejaku tu picovinu z filmovej teorie , vy premudrele prechytrale tlchuby? 20 % ()

štísko 

všechny recenze uživatele

Dal bych tři plus. Jestli se nepletu tak Marie nechtěla odejít, tak ji ten miliardář přestěhoval do Ameriky i s vesnicí kterou pak provozoval jako skanzen. A vydělal na tom slušný prachy. Na to bych se rád zase podíval. ()

mac000 

všechny recenze uživatele

Milionář z Ameriky s příznačným jménem MacPower... Jakou ale může mít šanci proti šarmu Philippa Noireta s dýmkou v ústech? ()

garry 

všechny recenze uživatele

Otec Marie, komunistický starosta, každé ráno vystříhá ze všech novin články o USA než je rozdá občanům. Asi tak. ()

Reklama

Reklama