Reklama

Reklama

Recenze (4)

Ninkaa 

všechny recenze uživatele

Norští "bubáci" Darkthrone jsou OPRAVDU zlí - jezdí na běžkách, loví ryby, spí ve stanu, přátelí se s osamělým dědou, CDčka "nahrávají" ve studiu Necrohell od Ikey a aby toho nebylo málo, tak noci na chatě tráví hraním společenských her s Aurou Noir...ještě, že u toho aspoň pijou kafe, a ne kakao:-) K vidění v AJ zde: http://www.youtube.com/watch?v=PW2bUOdvuE8 ()

KlonyIlony 

všechny recenze uživatele

Pochmurný týpek Ted Skjellum aka Nocturno Culto, který je expert na vytváření pochmurné hudby, natáčí vizuálně pochmurný snímek o svém životě v pochmurných končinách, kde si lišky dávají dobrou noc. Kromě intermezza v Tokyu - které nepůsobí zrovna radostně - se film točí kolem výprav do přírody, ať už osamoceně či v partě, či spojených s nějakou návštěvou. Nocturnovi kámoši jsou - jak jinak - celkem pochmurní chlápci - bývalý cirkusák a naivistický malíř v jedné osobě, který občas monotónní norštinou recituje Nocturnovi úryvky z nějakých ság, nebo dlouhovlasý čahoun v dlouhém kabátu a s tričkem Burzum, který "nedělá hudbu proto, aby se líbila ostatním lidem" apod.; i s jinak sympaťákem Fenrizem jako by si při zkoušení žádnou legraci neužili (pokud jo, tak to do filmu nedal). Rozhodně se nejedná o běžný propagační materiál pro fanoušky, spíš to má něco vypovídat o samotném Skjellumovi, jeho muzice, možná taky o Norech a Norsku, možná o životě někoho, kdo "zanevřel na společnost" a chce být "mezi svými", i když to vždycky obnáší trochu elitářství a s tím spojená nebezpečí (tj. solipsismus, black metal a elitářství jde pochopitelně ruku v ruce). Sice to není triviální počin, ale na druhou stranu to nemá příliš vyzrálou formu. ()

Sunwheel 

všechny recenze uživatele

Ako človek, čo strávil roky počúvaním čierneho kovu a pozná väčšinu protagonistov v snímke som čakal od filmu viac. V podstate je to bežný Tedov život plný obyčajných vecí zabalený do hudobného kabátu, ktorý by sa hodil asi aj hodnotnejšiemu dielu. Pre tých, ktorí nikdy neboli v lese, snívajú o Nórsku a majú Darkthrone vytetovaný na zadku pôjde určite o kultový snímok! Pre mňa nasilu pozretý film. ()

Perunwit 

všechny recenze uživatele

Běžný den (dny) na samotách v Norsku, i jinde. Je zřejmé, že Ted si snímek udělal hlavně pro sebe a kdo tam čeká nějaké ohromující sdělení, co mu změní život, bude zklamán. Kdo nějaký čas žil/zije podobným stylem, toho zajímá, jak to dělají jinde a pro toho je to pohodový relax. Je zde k vidění klíč k pochopení jinakosti Dark Throne v ramci new vawe of BM. Tažení si rakve, jako průvodní jev snímkem / životem je hezká symbolika. ()

Reklama

Reklama