Reklama

Reklama

Mama dlya mamontyonka

  • Sovětský svaz Mama dlja mamonťonka (více)
Animovaný / Krátkometrážní / Rodinný
Sovětský svaz, 1981, 8 min

Obsahy(1)

Na dalekém severu se z ničeho nic vyloupl z ledu malý mamut. Těžko bylo opuštěnému mamutkovi bez maminky. Jeho kamarád lední medvěd měl dobrý nápad požádat o radu, kde má hledat svou maminku, starého moudrého dědu mrože. Mrož nevěřil svým očím, když viděl malého mamuta, bylo to již velmi dávno, kdy odešel poslední. Poradil mamutkovi, aby se vydal na cestu do Afriky, kde žijí tvorové jako on - s velkým nosem a ušima. Malého mamuta při hledání maminky čeká dlouhá a napínavá cesta. (Jezinka.Jezinka)

(více)

Recenze (5)

easaque 

všechny recenze uživatele

pohádka pro děti, kterou jsem kdysi viděl. Veskrze milá a nenáročná pohoda jako u Krtečka. Nechci snižovat hodnotu, tak moje 3hvězdy píšu jen sem a dávám 4: Pro děti to pravé - dokonce i bez znalosti ruštiny. Zkuste tady: http://video.yandex.ru/users/bliskun-oksana/view/520/ [ PŘÍBĚH: 1 /// ATMOSFÉRA: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: X (3*MAX) ] ()

Moena 

všechny recenze uživatele

Když jsem se před třemi lety začal učit rusky a myslel si, že to nebude mít žádné budoucí využití, nevěřil bych, že svoje chabé znalosti budu oprašovat u sovětských animáků z osmdesátých let. A ono jo. Mamutek je roztomilej až na půdu a vydává zvuky jako náš český drug Krteček, takže má ode mně za plnej chobot! ()

Reklama

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Tohle vůbec není pohádka, z čeho by se asi tak měly děti ponaučit, když všichni jsou jen milí a laskaví? Kdyby takhle mrož řekl, že žádný mamut nikdy neexistoval a na mamutka udělal dlouhý kel, následně byl jako zlo potrestán, to by byla jiná. Případně kdyby opice neběhala po palmách jak zběsilá, jen aby ukojila mamutkův hlad, také by mohla být závěrem potrestána. Ponaučením budiž to, že by se lidé alespoň mohli pokusit k sobě chovat jako zvířátka z Mámy pro mamutka. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Každý potřebuje mámu, i když je největší široko daleko. Mamutkovo zmatená odpověď na otázku medvíděte, kdo že vlastně je: "Já nevím." mi připomněla stejnou odpověď u Čeburašky. Přístup zvířátek, která mu pomáhají, je krásná utopie. Chtěla bych svého vlastního mamuta. ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama