Reklama

Reklama

Zachraňte generála Yanga

  • Čína Čung lie jang ťia ťiang (více)

V roce 986 našeho letopočtu se snaží vůdce legendárního klanu Yang, generál Yang Ye, (Adam Cheng) ochránit dynastii Song před útoky kočovných Chitánů, ale je vlákán do pasti. Jeho sedm synů spěchá hned generálovi na pomoc, ale i oni se dostanou spolu se svým otcem do obklíčení. Klanu Yang zbývá už jen hrstka statečných bojovníků, kteří se musí probít přes několikatisícihlavé vojsko, aby generála dopravili živého domů. (Film+)

(více)

Recenze (23)

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Asijsko-historický-akční film s příběhem. Celé to vypadá moc dobře, ale přišlo mi to poměrně krátké ty minuty chybí delšímu povyprávění a sblížení se se syny. Ti mi bohužel poněkud splývali (SPOILER) a ani mě tak tedy moc nebral jejich postupný odchod (/SPOILER) ~ Hezká jednohubka, ale nějak krkolomně pokrácená. Škoda. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Sedem statocnych synov ide zachranit vojaka Ryana, ehm vlastne generala Yanga. Ronny Yu mal sice k dispozicii dost trivialny scenar a nie dvakrat velky rozpocet, ale je dostatocne kvalitny raziser na to, aby z toho vydoloval nadpriemerne zabavny film. Vdaka nizsiemu rozpoctu niektore bitky obsahuju hnusne triky, ale inak su na urovni. Su prehladne natocene, dostatocne rôznorode a aj spravne brutalne. Miestami im chyba len lepsia gradacia. Ta je spôsobena dost nevyraznymi postavami siedmych synov, ktori idu zachranit svojho otca. Dostatocne charizmaticky je len samotny general a hlavny zaporak. Ostatne postavy su nezaujimave a v pripade synov doslovy splyvajuce figurky. Hlavne druha polovica sa zmeni na dost monotonne hrdinske sebaobetovanie jedneho syna za druhym. Co je fakt skoda, lebo Ronny sa snazi jak o zivot a po technickej stranke to je natočené solidne. Vysledkom je nadpriemerny historicky film, ktory sa raz oplati vidiet. 6/10. ()

Reklama

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Velkofilm každým coulem, jen ta metráž je přehnaně skromná. Zjevná nedůvěra (nejspíše čínských producentů) je zjevně založena na scénáři, jež je charakteristický přímým tahem na bránu jako hra FK Plzeň před třemi měsíci. Žádné patetické žblebty či zdlouhavé pití toho moku z vařící vody a lístků z keře na zahradě. Mistrovská výprava a kamera, což není vůbec překvapivé vzhledem k tomu, že tahle banda rákosníků má na svědomí namakaného IP MANA, jež nekecá, ale láme kosti a drtí čelisti. A přesně tenhle osvědčený galský recept je implementován na sedm bratří z klanu Yang, jež se vydávají vstříc otci, jež má játra prošpikovaná fytotoxiny. Většina z těch "good boyz" skončí jako smrtijedi po abdikaci ctihodného velmistra volaného ŘEDITEL VÁPENKY, ale což, tohle není slaďák se Zacem či Hannou! Apropo, kde jinde můžete uzřít lukostřelce, jež má větší respekt než ušatý Legolas?! 85% ()

bararich8 

všechny recenze uživatele

Bohužel jsem čekal větší pecku. Trailer celkem dobře navnadil, ale jak už to tak bývá, ukázal to nejlepší a zbytek radši moc neukazovat. Námět byl určitě dobrý, jen by to chtělo udělat malinko zajímavější. Jelikož to má být akční film, rád bych třeba přehlednější souboje. Pochválit tak můžu hlavně konec, který se povedl. Místy to však bylo nudné a měl jsem kolikrát chuť film popostrčit. 3* ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,MUŽOVA POVAHA ROZHODUJE O JEHO OSUDU...“...... /// Nepřítel, co se chce pomstít a intrikující rival … příběh skutečného klanu Yang, který se stal legendou. Hrdinskej epos, plnej příkladný věrnosti, lásky k rodičům, laskavosti a spravedlnosti. Teda, než se to rozjede (jako než se začnou kostit…), to by si jeden hubu rozerval. Ale co, v rámci příběhu … ještě že nerozebíraj těch sedm bratrů – to by bylo času … naštěstí to značení ,,bratr 1, bratr 2 …“ je pro děj dostačující. Davový scény jim moc nejdou. Jednak mě sere, že místo komparsu jsou tu CGI (…a skláři nebudou mít co žrát!), ovšem horší je, že ten maglajz není moc přehlednej. Naštěstí se postupně do tempa dostávaj nejen bratříčci, ale i příběh. Přibejvá akce (pravda, spíš samá cigánská férovka…) a čovek lačnící po efektním souboji si užije třeba pěknou lučištnickou přestřelku (ale dojde i na ruční práci…). Po všech těch tupejch americkejch akčňácích (třeba), je tu konečně jeden nadprůměrnej šikmovokej. (Film samozřejmě). /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Miluju příběhy, ve kterých sedm synů odejde a … se jich vrátí (číslovku si dosaď dle míry svý fantasie). 2.) Když mám zvolit mezi přežitím nebo čestností, zvolím si …(by mě zajímalo, proč se dělaj ty kurzy přežití…). 3.) Thx za titule ,,toprharley“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE **** NAPĚTÍ * ()

Galerie (167)

Zajímavosti (1)

  • Snímek pracuje se skutečnými historickými reáliemi. Nejbohatším zdrojem informací, týkajících se právě rodiny Yang, objevující se z kraje imperiální Číny v době vládnoucí císařské dynastie Song (960 - 1279), je obšírná literární kolekce - sbírka, chcete-li, zahrnující do určité doby jen ústně tradované pověsti, knižní novely či hrané inscenace nazvaná "Generals Of The Yang Family" (楊家將). Jednotlivé příběhy rodinný klan vykreslují jako klan vysoce loajální ke své vlasti, lidu a ke svému panovníkovi, za něhož byli jeho členové ochotni v bojích proti koordinovaným expandujícím jednotkám nájezdníků mongolské říše Khitan, rozkládající se na severu pod vládou dynastie Liao (907 - 1125), a Tangutské říše (1038 - 1227), rozkládající se na severozápadě, obětovat vlastní životy. S rodinným klanem je spojeno velké množství adaptací, ať už filmových, televizních, operních či muzikálově-filmových. Mezi těmi televizními figurují série Generals Of The Yang Family (1983), Heroic Legend Of The Yang's Family (1994), Warriors Of The Yang Clan (2004), Bai Yutang (2013), zatímco mezi filmovými excelují snímky jako The 14 Amazons (1972), The Eight Diagram Pole Fighter (1983), Assault On Divergence (2006). V roce 2011 se divákům představila původní čínská animovaná série Generals Of The Yang Family (2011). (Conspi)

Reklama

Reklama