Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Albin (Patrik Almkvist) a Ida (Lisa Henni) sú šťastný pár, ktorý si vyrazil spolu s Idiným bratom Simonom (Patrick Saxe) a niekoľkými priateľmi na chatu do temných švédskych hôr. Keď dorazia ku chate, na ich prekvapenie ju nájdu zamknutú, a preto musí jeden z nich vliezť cez okno. Chata je opustená, akurát sa na podlahe nachádza sekera, ktorá do prostredia nezapadá. Bezstarostní priatelia si z varovných znakov nerobia ťažkú hlavu a pustia sa do divokej párty, behom ktorej vyjdú na povrch viaceré konflikty medzi nimi. Pod podlahou chaty na nich všetkých čaká nemilé prekvapenie, ktoré bude pre viacerých mať smrteľné dôsledky... (ShortyIC)

(více)

Recenze (70)

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Měl jsem pocit, že sleduji nízkorozpočtovou verzi Evil Dead a podle komentářů koukám, jsem ho neměl jediný. Atmosféra skvělá do scény, kdy frajerku cosi posedne ve sklepě (+ scéna na hajzlu). Jenže pak se všechno nějak vytratilo a mě to úplně přestalo bavit. Čekal jsem, že nejdříve bude nějaký mejdánek, holky se pěkně ukážou, ale ono nic. Jako Gore je tu strašně super, je to fakt parádně krvavý, ale je to tak strašně nezáživnýýýýýýý. Stává se to u mě málokdy, že při takovým krváku, sebou hážu nudou a proto pouze dvě hvězdy, fakt škoda. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Súhlasím takmer doslova s tým horným komentárom (až na tú vec s novým Evil Dead). Ale aj tak mi to príde na tri hviezdy. Masky a gore sú totiž natoľko dokonalé, že dokážem prekusnúť aj fakt, že to nemá poriadny dej (90% scenára spočíva v boji s posadnutými a útekom pred nimi), ani tempo. Guilty pleasure. A scéna v pivnici geniálna ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Nemůžu souhlasit, že Wither měl "malý" rozpočet. Ba naopak. Na to, jací jsou jeho tvůrci filmařsky neschopní amatéři, byl rozpočet nejspíš vysoký až příliš, protože alespoň to gore vypadá fajn a vizuálně se trochu atmosféry občas taky vykouzlit podaří (minimalistická výprava obyčejné staré chalupy v lese a deštivé počasí dělají svoje). Ve všem ostatním se ten film ale vůbec nechytá. Zaprvé, tvůrčí invence nula. Nepřiznaná vykrádačka Evil Deadu, která se bezpochyby chtěla svézt na případném úspěchu oficiálního remaku. Zadruhé, postprodukčně zprasené - především špatný střih. Kvůli tomu nemá film ani špetku napětí a atmosféry (s výjimkou první sklepní scény, kde se první holčina nechá posednout), ba co víc, násilné scény nejsou ani trochu intenzivní. V oficiálním remaku Evil Deadu mě fyzicky bolelo každé říznutí/píchnutí/seknutí, Wither v tomto ohledu nezapůsobil vůbec nijak. Gore a krev se tu prostě jenom vyskytují, ale vtahující/znechucující efekt to nemá pražádný. Zatřetí pak velmi špatní herci. Zase bych mohl "porovnávat" s remakem Evil Deadu, ale to bych byl nespravedlivý, ten je produkčně jiná liga. Každopádně i ve srovnání s podobně nezávislými horory jsou zdejší herci vážně slabí. Svým způsobem je mi výsledné kvalita filmu líto, protože určitý fanouškovský zápal z toho cítit je. Ve zkratce: Wither působí, jako kdyby se nějaký fanoušek Evil Deadu pokusil natočit poctu - v dnešních podmínkách, za peníze odpovídající tehdejšímu rozpočtu. Bohužel jen asi zhruba s desetinkou talentu a nápaditosti Sama Raimiho. Nic než rozpaky pak v takovém případě cítit nemůžu. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Mix Evil Dead, Cabin Fever a Noci oživlých mrtvol. Skupina mladých obětí v chatě s bubákem ve sklepě. Co je fajn: les, komorní hudba doprovázející lyrické obrazy stromů, travin a krajiny vůbec, část gore efektů (provrtání hlavy, uřezání hlavy, protáčející se oči) a bouře. Co je k smíchu: část gore efektů a akcí démonů, případně boj pěstmi, židlemi a jiným náčiním o život. Kontrolní otázka: lze bubáka zabít kuchyňským nožem? Druhá kontrolní otázka: přežije blbá blondýna (jejda, tady jsou hned dvě)? Strašení nula, srandy kopec. Pěkná je devastace hlavních postav, které se proměňují, různě zraňují, padají ze schodů, dírou v podlaze či skáčou z okna....Na dobrou noc jako jednohubka ideální. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Je mi celkem buřt, že se tvůrci inspirovali jinde, u tohohle žánru jsou pro mě podstatnými činitely zábavnost a záživnost, ne originalita. Nicméně směsice mých dojmů z filmu je natolik rozporuplná a chaotická, že tenhle komentář pojmu jen heslovitě, protože bych se do něho jinak příšerně zamotal. Tedy: Překvapivě vyspělé (rozuměj neamatérské) herecké výkony, triky i některé scény, ale zase místy nepochopitelně mizerný scénář s několika opravdu špatnými (špatně zahranými i natočenými) scénami. Epileptická kamera. Zajímavé pojetí zombií (mluví a dokážou používat nástroje). Epileptická kamera. Na poloamatérské béčko povedené triky (proražení hlavy vrtákem) i masky (vede ukousnutý ret), místy ale zase triky dost nešikovné i nešikovně natočené, Zeus se v tom vyznej. Epileptická kamera. Dobře vytuněný závěr. A za ten taky nakonec dávám slaboulinkou čtvrtou, i když ta vyližprdelní skákavá kamera mě strašně strašně štvala. Ale podobným kouskům holt fandím. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (2)

  • Bylo ohlášeno, že si ve filmu zahrají i herci Fredrik Dolk a A. R. Hellquist. Hellquist měl hrát roli policisty a Dolkova role zůstala neznámá. Nakonec se ale natáčení nezúčastnil nikdo z nich. (Cheeker)
  • Natáčelo se ve městě Knivsta, zhruba 55 kilometrů severně od Stockholmu. (Cheeker)

Reklama

Reklama