Reklama

Reklama

Konečně doma

  • USA Home (více)
Trailer 1

Na naši krásnou modrou planetu dorazili Buvové, což jsou mimozemští vetřelci s mnoha chapadýlky místo nožiček, kteří dosud putovali mezigalaktickým prostorem a hledali pro sebe novou planetu, na které by mohli v klidu a snad i míru žít. Tu jejich původní zničili nepřátelští Gorgové, kteří se na ně z nějakého důvodu naštvali a pronásledují je napříč celým vesmírem. Takto ale nezačíná film o válce světů, ale kouzelná a vtipná animovaná komedie Konečně doma. Mimozemská invaze Buvů na Zemi je celkem vlídná a laskavá – Buvové svůj nový domov začnou předělávat k obrazu svému a začnou tím, že lidi prostě přestěhují do Austrálie, kde jim dopřávají díky své vyspělé buvanské technice velice pohodlný život. Při tomto stěhování jim ale proklouzne mezi prsty holka jménem Tipy, která od té chvíle hledá svou mámu. Tipy má hodně dobrodružnou povahu a kočku, která se jmenuje Čuník. Proč ne, že? Svůj malý domov na Zemi našel i Buvan jménem O, který je tak trochu fialový, strašně upovídaný především hodně přátelský. A proto hned začne připravovat večírek, na který pozve všechny a omylem pošle intergalaktickou pozvánku i Gorgům. Což je opravdu velký průšvih, díky němuž jsou na něj ostatní Buvové hodně naštvaní a někteří by mu chtěli říct i pár slov pěkně od plic. O bere všechna svá chapadýlka na ramena a potřebuje se někam na chvíli schovat, než jejich hlavy trochu vychladnou. Na útěku O narazí na ztracenou Tipy a postupně mezi nimi vzniká intergalaktické přátelství. O se snaží svým roztomilým způsobem napravit vše, co Buvané svým příchodem na Zemi způsobili, díky čemuž zmatek narůstá rychlostí světla. Tipy na oplátku seznámí Oa s humorem, uměním, hudbou a tancem, rodinou i přátelstvím. Ale především se Oh a Tipy snaží porozumět jeden druhému a najít Tipyninu mámu. (CinemArt)

(více)

Videa (21)

Trailer 1

Recenze (291)

Figu 

všechny recenze uživatele

Jako budoucí otec (což už budu do pěti týdnů :)), se musím krapítek zaměřovat i na rodinné animáky, které se kolem mě zachvíli budou už točit denně. Nevím jak to budu zvládat a jak se s tím popere i moje žena, ale vím dvě věci. Zaprvé - těším se na to! A zadruhé - jestli se kolem mě/nás a naší dcery mají motat pohádky typu Konečně doma, tak šup sem s tím! Pěkné a roztomilé. 75% ()

juta 

všechny recenze uživatele

Konečně doma je velmi dobře zpracovaný animák, který má zajimavou animaci. Skvěle propracované vlasy malé dívky a barevně se měnící Buvové podle nálady. Příběh také není špatný, jen nenabízí nic nového, co by stálo za řeč. Už těch animáků je docela dost a jen málo z nich dokáže ohromit či překvapit. ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

jeden z těch standardních animáků,který nepřináší nic objevného,ale dokáže zabavit.Technické zpracování je v pořádku,hlasy v originálním znění jsou fajn a tu a tam se mihne zajímavý nápad.Přijít tenhle animák o pár let dřív,byla by to nejspíš ultra pecka,ale v dnešním měřítku nemůžu jít výš než na 70% ()

Playman 

všechny recenze uživatele

Původní kraťas Almost Home byl poměrně vydařený a několikrát jsem se u něj zasmál. Jeho celovečerní verze působí spíš jako jeho pravý opak a je pro mě velikým zklamáním. Je v ní všechno naprosto špatně. Těžko říct, kde se to pokazilo. Nebudu hodnotit kladně a mírně, jen proto, že je to pohádka pro děti. Z poslední doby se najdou určitě mnohem lepší kousky, třeba například Píseň moře nebo Ovečka Shaun, ve kterých vás neirituje téměr vše, co hlavní postavy dělají nebo říkají a mají trochu smysluplný děj. 1* je maximum, co pohádce Konečně doma můžu dát. Potěšil jen Jim Parsons, který dabuje hlavního hrdinu O, který občas docela vtipně připomíná svým chováním právě Sheldona z Big Bang Theory. PS: Hudební podkres některých scén v traileru byl skvělý, ve filmu ovšem nacpali do 90% filmu písně od Rihanny (nic proti Rihanně), které absolutně nesedí rytmicky nebo náladově do scén ve kterých jsou použity. A opravdu mě iritovaly. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Není to nějaký výjimečný animák, ale dostal jsem od něj přesně to, co jsem si představoval. Dostatečně zábavný film, který má navíc celkem zajímavou zápletku, která mi přišla originální, a to i ve srovnání s dalšími vesmírnými animáky, kterých v poslední době nebylo málo. Jim Parsons je hlasově skvělý, stejně tak Rihanna. Bavil jsem se, dojal jsem se, všechno na svém místě. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (8)

  • Postava 'Tip' Tucci, kterou namluvila zpěvačka Rihanna, je první afroamerickou postavou v animovaném filmu od studia DreamWorks Animation. (filmsim)
  • Příšerky jménem Buvové mění svou barvu podle pocitů, které zrovna zažívají. Růžová znamená štěstí, žlutá strach, červená vztek a do zelené se zabarvují, když lžou. (hypo97)
  • Celosvětová premiéra proběhla 7. března 2015 na Boulder IFF v Boulder v Coloradu. (Varan)

Reklama

Reklama