Reklama

Reklama

Faro

  • Finsko Faro (více)
Trailer

Obsahy(1)

Ešte predtým, než jeho žena spáchala samovraždu a než sa narodila malá Hella (Clara Christiansson), mal Hellin otec (Jakob Cedergren) v pláne usadiť sa vo Faro v Portugalsku, kde plánovali kúpiť pozemok, postaviť dom a zaspávať pri šume morských vln. Teraz, obvinený z vraždy, spolu s Hellou utečie do hlbokých lesov, kde neďaleko jazera spolu vybudujú svoje útočisko. Hella sa odmieta vzdať úradom, ktoré sa jej snažia nájsť opatrovnícku rodinu, pretože skutočnou rodinou je pre ňu jej otec. Avšak ako dlho budú musieť Hella a jej otec žiť ako štvanci? (sochoking)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (6)

vitac. 

všechny recenze uživatele

Docela silné a melancholické drama v kulisách krásné severské přírody. Muž prchá před zákonem do odlehlých končin v hlubokém lese, doprovází jej jeho dospívající dcera. Film se částečně věnuje vztahu mezi nimi a postupnému odkrývání minulosti, částečně vykresluje těžkosti jejich života v divočině a při obstarávání obživy. Krásnými a táhlými záběry na lesy, louky, jezera, skály, potůčky, vítr, déšť, mraky, chomáčky mlhy atd. se rozhodně nešetří:) Pozornosti jistě neunikne ani mollově laděný hudební doprovod. Slabší čtyři hvězdičky. ()

hygienik 

všechny recenze uživatele

Škoda, že sa režisérovi nepodarilo zachytiť "atmosféru osamotenia" rovnako podmanivo ako vo Flickan. Príroda je tu krásna a rozhovory švédsky stručné, ale celý čas sa nestalo nič prekvapivé, alebo aspoň čosi, čo by ma emocionálne zasiahlo. ()

Reklama

Aljak 

všechny recenze uživatele

Otec, dcérka a nekonečné severské lesy. Škoda, že rámec príbehu nezahŕňa aj to čo bolo pred samotným útekom do divočiny, a tak sa o tom dozvedáme až zo strohých rozhovorov počas putovania lesmi. Atmosféra bola síce silná a vypätá, ale často film pôsobil takým jednotvárnym dojmom. Viac dialógov by vôbec nezaškodilo, a ani rozšírenie toho dejového rámca. ()

peetriss 

všechny recenze uživatele

Krásné, melancholicky laděné, dobrodružné drama otce a dcery bojujících o společnou budoucnost a současně čelících vlastní minulosti. Film, ve kterém je kladen důraz na přirozenost rodinných pout a právu bránit je před nepříznivými společenskými pravidly. Faro sice dokáže oslovit, ale chybí větší hloubka a rozsáhlejší rozpracování příběhu. Nejvyšším kreditem filmu je však naprosto mistrná práce s kompozicí obrazu v prostředí překrásných exteriérů švédské přírody, schopnost vyjádřit pouhým obrazem city, což si nejednou říkalo o čtvrtou hvězdičku. ()

lucijelucije 

všechny recenze uživatele

Čekala jsem úplně něco jiného, ale úplně. Protože se severskými filmy zkušenosti mám, nepřekvapila mě tahle sychravá atmosféra, přesto Faro nudil a nezachránil to ani dojemný vztah mezi dcerou a otcem. Horší průměr. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama