Reklama

Reklama

Letní pohádka

(TV film)
  • Československo Letní pohádka: O králi Vítkovi a krásné Doubravce

Obsahy(1)

Romantická pohádka vypráví o mladém králi Vítkovi (P. Svárovský), který po smrti svých rodičů nechává starost o království na sobeckém komořím Eduardovi (J. Přeučil). Zlotřilý rádce se však snaží uchopit moc do svých rukou. Jen díky lásce k dívce Doubravce (T. Pokorná) se Vítek vrací opět do života a začíná spravedlivě kralovat. (Česká televize)

(více)

Recenze (15)

otík 

všechny recenze uživatele

Sice totálně exteriérová pohádka, bohužel velmi nepořádně zahraná a hlavně obsazená. Princ Petra Svárovského patří mezi nejméně výrazné prince českých pohádkových dějin, pseudoprincezna je nadabovaná, což v titulcích není ani uvedeno včetně Karla Černocha, který nazpíval titulní píseň. Nejvýraznější postavou je záporný Přeučil a kladná Myslíková, paní Zinková je spíše trapná, Pokorná hraje svou tradiční něžnou a sladkou postavičku. Všechno tohle bych přežil nebýt opravdu neskutečně špatného prince Svárovského. Nu což, i lehký podprůměr se sem tam Věře Jordánové povedl. ()

prezdivaka 

všechny recenze uživatele

To byl paskvil, kde je kostra vyprávění zoufale ubohá a postavy jednají krkolomně a schématicky. V celém království jsou čtyři postavy - král, komoří, kuchařka a chůva. Atmosféra smutných a v šeru utopených záběrů Průhonického parku vyznívá tristně. Na hodinovou pohádku je tady všechno špatně. Od odpadu to zachraňuje jen vědomí, že rozpočet na takový projekt v polovině 80. let byl nízký. ()

Reklama

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Ráda bych se distributora zeptala, co je na téhle pohádce původního. Princ odtržený od reality (o Hamletovi tady nikdo nikdy neslyšel?), divná ženská, travička, vydávající se za princeznu (co takhle bratři Grimmové a princezna Husopaska?), princ, co se zamiloval do prosté dívky (třeba znovu ta Husopaska, protože princ nevěděl, že ta prostá dívka je vlastně princezna, nebo, slovy Kit de Luca v Pretty Woman: "A co blbá Popelka?"), proradný rádce (Pyšná princezna a milion dalších), strašně chytré služky a kmotřičky, co to všechno rozetnou (Princezna se zlatou hvězdou), závěrečný souboj a odhalení komplotu (od Hrbáče, přes krále Miroslava až po toho exota v Ledovém drakovi úplně každý, kdo kdy držel v pohádce meč). Jediné, co je tady zcela původní je odvaha obsadit do role prince chlapíka, co má ksicht jak opruzenou paviání prdel a zlou komtesu nechat celou dobu se tvářit, jak kdyby čichala k hovnu. Být já dnes tak mladá jak jsem malá, dočkala bych se z tohoto majstrštyku prvních šedin. Takhle jsem si jen málem vykloubila čelist, jak jsem u toho zívala. ()

baroko 

všechny recenze uživatele

Tato pohádka mě velmi mile překvapila a "sedla". Příjemné prostředí, klidná režie bez rušivých vyumělkovaných efektů a všelijakého "skřehotání" té dnešní nejrůznější rádoby pohádkové havěti. Chápu, že pro většinu současných diváků je to příliš unylé, ale snad právě proto to na mně působilo tak uklidňujícím dojmem. ()

helianto 

všechny recenze uživatele

Jedna z pohádek mého dětství. Televizní pohádky z tohoto období miluju téměř bezvýhradně, ale na tuhle jsem skoro zapomněla. Tři hvězdy za tu nostalgii. Za to, že se mi znovu vybavila komtesa Karina, snad jediná výraznější role Soni Dvořákové, a nic moc princ Vítek, kterého nevím, kde paní Jordánová vyhrabala. Do takového prince se v době, kdy jsme měli krásných princů tolik, že jsme je mohli vyvážet, by se Doubravka mohla zamilovat snad jen v případě, že v okolí tak asi sta kilometrů by žádný jiný chlap nebyl... ()

Galerie (14)

Zajímavosti (1)

  • Natáčelo se na zámku Hrádek u Nechanic. (M.B)

Reklama

Reklama