Reklama

Reklama

Jíst, spát, umřít

(festivalový název)
  • Švédsko Äta sova dö (více)
Trailer

Obsahy(1)

Snímek Jíst spát umřít  je celovečerním debutem režisérky Gabriely Pichlerové, která za něj získala ocenění Guldbaggen za nejlepší režii a scénář. Děj filmu se odehrává v malém městečku kdesi v severozápadním Skåne, kde žije dvacetiletá imigrantka Raša (Nermina Lukač) v domácnosti se svým otcem. Svérázná dívka je zaměstnaná v závodu na zpracování zeleniny, ale kvůli restrukturalizaci podniku o práci jednoho dne přijde. Hledání nového místa není vůbec snadné a Raša chce víc než jen jíst, spát a umřít. (mignonka)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (3)

vyhnalek 

všechny recenze uživatele

Režisérka chtěla pravděpodobně natočit jímavé sociální drama ze současného Švédska, které bylo vždy známé svou otevřenou náručí vůči přistěhovalcům. Bohužel stejně jako jeho postavy, které vlastně nevědí, co mají dělat, neví, co dělat, ani paní režisérka, takže se film plácá spolu s hlavními hrdiny ode zdi ke zdi. Místo se občas objeví záchvěv dobrého nápadu, ale bohužel to nestačí na víc než na průměrný film. ()

RickyFitts 

všechny recenze uživatele

Mám rád, když z filmu čiší politický přesvědčení; tenhle otevírá zajímavý témata a dělá to vkusně a přesvědčivě. Celý to ale stojí na Nermine Lukac a ta je absolutně výborná. Já bych si uměl představit ještě větší gradaci nebo krizi (ta hudba k titulkům jako by to slibovala), ale tuším a respektuju, že to asi režisérka nechtěla. 4- ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet SEK 11,7milióna (približne $1,5milióna)║ troška také statické mdlé predstavenie, ktoré dohromady nemá čo ponúknuť /videl v kine: 20%/ (videl na festivale Art Film Fest 2013) ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama