Reklama

Reklama

Recenze (4)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Černobílý snímek promlouvající vytříbenými obrazy provázenými povětšinou klasickou hudbou vcelku vystihuje ducha literární předlohy. Nejde však o film bizarní či extrémní, nýbrž o komorní drama muže, který touží být ponižován ženou. Milující Wanda se tedy postupně mění v panovačnou dominu v kožichu (ale bičování si divák užije pramálo). Místy až příliš meditativní film sází především na divákovu představivost. Je škoda, že Severinovy představy nemají více fantazie. Závěr by mohl být maso, je však ponechán v rovině pocitové. Některé záběry by se daly rámovat a já kvituji vyprávění obrazem. Možná to chtělo lepší hudební složku, možná se pokusit dostat více divákovi pod kůži......možná je třeba ke zhlédnutí patřičná nálada. ()

Ewík 

všechny recenze uživatele

Bylo nebylo, aneb jak jsem nezištně narazila na tento malý umělecký skvost. Hledala jsem takhle o vánočním volnu pohádku "Obušku z pytle ven" a vyskočila na mě anglická verze (nikdy v životě jsem neslyšela "Doggie and Three"...ale je to vskutku dost zábavný název). No ale co nebylo hned pod tím...Venus in Furs. Říkala jsem si: hm, to je ale hezký název...a plakát filmu mě také zaujal. Takže ve zkratce - Obušek se nekonal, tedy aspoň ne v té české verzi. :-D ... Ach, ta divákova obrazotvornost a představivost! Ach, ty dlouhé záběry! Ach, ta černobílost! Ach, ty drobné fetiše experimentujícího mládí (očividné horňáctví, žehlení bílé košile, koupel, dotyky nohou, vysoké popatky, cvakání podpatků ve velkých halách, vlaky, kupéčka, kudrnatá plavovláska, ztepilý brunet, velké sídlo, manuální práce, bič, polibky na krk, temný tunel s lucernou, cigarety, chodidla, kotníky, provazy, pohledy, nerodilí mluvčí angličtiny, zvuky těl a míst, úhly kamery...drobná krásná a velmi soft symfonie. Není v tom zásadní plán, nedostalo se mi to pod kůži, ale příjemně mi to polechtalo smysly. A stopáž je také velmi přívětivá. Děkuji za zpříjemnění večera. // "The more you torment me, the more I love you." // Asociované filmy: 1999 - The Loss of Sexual Innocence 54% / 1992 - Bitter Moon 82% / 1967 - Belle de Jour 79% (Severin) ()

confisio 

všechny recenze uživatele

Film doporučuji k shlédnutí pouze zasvěceným, v jejichž nitru má své trvalé místo dominantní či submisivní "já". Ostatní budou s velkou pravděpodobností zklamáni. A pro ty zasvěcené: Vizuálně i pocitově zdařilá filmová adaptace románu Leopolda von Sacher-Masocha Venuše v kožichu. Scénář ani režisérská dvojice se výrazným způsobem neodchylují od románové linie příběhu a více než dialogy či akce přináší divákovi obrazový a pocitový prožitek umocněný černobílým nasnímáním. Film získal ocenění na mezinárodním filmovém festivalu v Petrohradě. trailer ()

Reklama

Reklama