Reklama

Reklama

Dva studenti střední školy, Dean a Emma, uvízli na tropickém ostrově. Aby přežili, musí se spoléhat jeden na druhého. Zatímco poznávají sami sebe a zároveň i jeden druhého, vzplane mezi nimi láska. Dva spolužáci – premiantka Emma a flákač Dean - jedou společně s dalšími studenty lodí na školní výlet do Trinidadu. Přestože mají pramálo společného, ocitnou se oba na divoké party na palubě. Během zákroku policie přepadne Emma do moře a Dean ji přes palubu skočí zachránit. Dvojice pak na bezmotorovém člunu pádluje tak dlouho, než narazí na opuštěný ostrov. Zatímco je zoufale hledají rodiče, Emma s Deanem se ve snaze přežít spoléhají jeden na druhého. Čím více času spolu tráví, tím jsou si také bližší. Navzdory rozdílným povahám mezi nimi vzplane láska. Jak se však dny na ostrově mění v týdny a týdny v měsíce, začínají Emma s Deanem pochybovat o možné záchraně. Co když v Modré laguně zůstanou až do smrti? (HBO Europe)

(více)

Recenze (77)

Lovely.Bones 

všechny recenze uživatele

Opravdu nevím, proč to všichni hejtí! Je to úplně normální, blbá romantika, která stačí. Rozhodně to není nic strašného. Hlavní dvojice je sympatická, roztomilá a hezká. Neviděl jsem originální Modrou lagunu, i když ji doma mám na DVD, prostě jsem ještě neměl náladu si to pustit. A teď se budu muset otřepat z tohohle, než si to pustím. Dialogy nejsou strašné, párkrát se možná i pousmějete. Kamera i hudba ujdou. Nejhorší na celém filmu je jedna (protože jich tam víc není) akční scéna, kde hlavního kluka pronásleduje nespecifikovaná kočkovitá šelma, on zakopne o větev, vydá zvuk jako by se mu něco stalo a vidíme jak k němu šelma skáče. Následuje střih na hlavní hrdinku jak ho hledá a po chvilce ho najde (nečekaně) jak vedle něj leží mrtvá kočka a on má obličej od krve. To byl opravdu WTF moment. Ale pak se jdou vesele mazlit pod vodopád, takže to je hned dobrý. Není to nic světoborného, ale jako oddychová romantika to musí stačit snad každému ;-) ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Vystajlovaná neškodná asexuální romance, která s tím původním celkem kultovním a originálním filmem nemá krom tématu Robinsonů na pustém ostrově vůbec nic společného. Hlavní hrdinové jsou více vyžehlení, upravení, nudní a ten kluk, kterému drží účes alá Justin Bieber po celou dobu, tak sorry ... ale jemu jsem nevěřil, že by na takovém ostrově přežil den. Ta holčina byla aspoň hezká, ale podtrženo sečteno, dokoukal jsem to jen proto, abych to mohl srovnat s tím originálem. ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu je to takové roztomilé, barevné, romantické a sluníčkové a prostě pokud nenahodím drsnou pózu filmového kritika, který by si o podobné "braky" ani kolo neopřel, můžu říct, že se člověk u toho příjemně odreaguje. Jenže! Ignorace elementární logiky je občas fakt otravná, dialogy také nejsou zrovna ničím převratným a tvůrci jakoby dělali ústupky v ději, i když se místy snažili (úplně zbytečně) naznačovat něco jiného (panter, zvracení). Nebyl jsem si jist, jestli se tím snažili odkazovat na původní Lagunu, která byla o poznání tragičtější a strašidelnější (naposled jsem ji viděl jako děcko) a nebo ji jen (s)prostě vykradli a děj ne zcela šikovně vyladili pro současné publikum (dokonalost™). No, ten film fakt moc dobrej není, ale hraje tam Indiana Evans (mimochodem typově ne úplně nepodobná Brooke Shields), což akorát na ty dvě hvězdy stačí. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Ani po druhém zhlédnutí nemůžu dát víc. A proč? Protože námět na film super, prostředí filmu bomba ale přezívání na banánech jako vážně? O to by ani tak moc nešlo ale Dee vlasatej namachrovaný opičák který vůbec nevěděl v čem asi hraje a Ema na to že je pěkná to svojema kecama kazila kde se dalo ale totálně a pak trochu lásky a romantiky trapas na plné čáře což je škoda u všech lagun protože s filmem by se dalo dobře pohrát. ()

Marqta 

všechny recenze uživatele

Původní snímek z roku 1980 jsem neviděla, takže nemůžu porovnávat. Nevím nakolik je příběh přejatý a nakolik upravený, ale to co se nedá zpochybnit je skvělý námět. Je obrovská škoda (a teď nechci aby to působilo ironicky, jen je to tak prostě...:D) že se tvůrcům nepodařilo z toho vytěžit víc. celá ta obálka teen romantického filmu působí nehorázně uměle, jak už to většinou bývá. Na opuštěném ostrově to působí ještě trochu víc nepatřičně a nereálně(je-li to vůbec možné) než v těch městských slaďárnách. Raději pomlčím o logických nejasnostech v dějové linii a dialozích na úrovni telenovely (a to ještě celkem špatné), ale nemůžu si odpustit říct, že kdyby se tohohle námětu jednou chopil někdo, kdo by se pokusil vytvořit normální realisticky pojatý film, mohla by to být hodně slušná podívaná silná jak po emocionální, tak i dějové stránce. Pak už jen zbývá zeptat se, kolikrát jste zabili pumu holýma rukama....A jestli ani jednou, tak se můžete něčemu přiučit...(nebo právě že ne). S hodnocením váhám mezi jednou a dvěma hvězdičkami. ()

Galerie (29)

Reklama

Reklama