Reklama

Reklama

Ukradli torzo Jupitera

  • Francie On a volé la cuisse de Jupiter (více)
TV spot

Obsahy(1)

Policejní inspektorka a profesor řečtiny na svatební cestě aneb Ztřeštěná honba za překupníky s uměním. Málokdy se stává, aby volné pokračování filmu předčilo úspěch první části. Dvěma francouzským komediím Něžné kuře a Ukradli torzo Jupitera se to podařilo. Ve filmu Něžné kuře se policejní inspektorka a profesor řečtiny potkali, zamilovali, nakrátko rozešli a znovu si spočinuli v náručí. V pokračování nazvaném Ukradli torzo Jupitera se hned na začátku vezmou a odjíždějí na svatební cestu do Řecka, ostatně kam jinam. Zdá se, že je čekají jen antické památky, slunce, moře a dobré víno, ale opak je pravdou. Osudovým se jim stává setkání s poněkud rozevlátou manželkou potrhlého francouzského archeologa, protože díky této nesourodé manželské dvojici mají na krku vrahy, řeckou policii a překupníky s uměním. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (143)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Na Nežnom kurati sa mi niečo páčilo a niečo nie, väčšina však áno. No a ako to už v pokračovaniach býva, buď sa zintenzívni to lepšie, alebo to horšie. De Broca si asi myslí (a s ním skoro každý divák ako pozerám), že z Kuraťa vyzdvihol to správne. Ja si myslím opak a Torzo Jupitera bolo pre mňa malým utrpením. Nezasmial som sa ani raz, chovanie postáv je na hranici bláznivosti a nepochopiteľnosti. Vyzdvihnúť sa dajú exteriéry, mne to však k letnej pohode nestačí. Otrepané klišé typu nastavovaná kaša a varenie z vody k filmu sedia ako časti Jupitera do seba. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Francouzi to namíchali báječně - do přední linie postavili dvě velké národní ikony (Girardot, Noiret), do zálohy popleteného archeologa (Francis Perrin) se skvělým dabingem Fr. Němce a k němu po bok roztomilou a překvapivě (s ohledem na datum vzniku) velmi sexy blondýnu Catherine Alric (také báječný, sladký dabing Jarmily Švehlové), jednoho pana padoucha X a šíleného komisaře řecké policie. K tomu skvělá hudba (nejenom) s řeckými motivy, trochu toho moře, jednoduchou zápletku, hodně vtipů a když pak bylo nejhůř (a taky nevěděli, co s ní), Agnès Pochet ukázala prsa a bylo zase dobře.___A tohle všechno je holé nic proti té nenapodobitelné atmosféře VHSkových filmů ze západu, které sem za socialismu pronikaly, která z On a volé la cuisse de Jupiter přímo čiší, voní a tryská. ()

Reklama

Vesecký 

všechny recenze uživatele

Skutečně povedený film, který jsem poprvé viděl před svou návštěvou Řecka v roce 1985, takže prohlídka krásné scenérie a klášterů Meteora mi pak byla velmi blízká. Girardotová a Noiret k sobě patří stejně jako Dvořák s Bohdalovou, je to dvojice výborných herců, jako stvořená pro vážné i komediální role. Druhá část vyprávění policejní komisařce není snad zas o tolik lepší než Něžné kuře, ale je přece jen o fous bláznivější, což je dáno i exotickým prostředím Řecka. Pokud bylo prvoplánové ukázat řeckou krajinu, památky a temperament, pak to ve spojení s klasickou francouzskou komedií, která zvolna dohasínala, byl film určitě na 90 %. ()

MJMilan 

všechny recenze uživatele

Celkem slušná postarší komedie se skvělou dvojkou Girardot & Noiret a s ještě skvělejším Francisem Perrinem. V celku rychlý rozjezd a uvedení do samotného děje, kdo viděl předchozí snímek, na který tento navazoval - Něžné kuře, byl v obraze ještě rychleji. Bohužel v druhé půlce byl děj téměř jasný a i když byl plný dobrých záseků, konec nijak negradoval. Každopádně za podívání to stojí, na dnešní komedie hodně nadprůměr. ()

gombarix 

všechny recenze uživatele

Asi hodnotit to, kdyby mi bylo takových dvanáct, dám klidně 4*, ale s odstupem věkovým i časovým mi tato "francouzská klasika" příliš nesedla. Zbytečně uřvaná žánrová slátanina crazy-komedie, romantiky a kriminálky, na níž jsou nejzábavnější (věčné, leč notně vyčpělé) frantícké narážky na ďábelské padoušství germánské a chaotickou neschopnost helénskou. Ale kriminálka potřebuje aspoň bazální logiku a "pohodová komedie" zas nepotřebuje vraždy (pokud to není vysoce stylizovaná parodie jako třeba Čtyři vraždy stačí, drahoušku, což však není tento případ). - 50 % a kroutím dolů, protože těch zdejších 80 % mi přijde velmi přestřelených. - - A nezachrání to ani milfka Annie na tři sekundy v brýlích na čtení. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (5)

  • Natáčení probíhalo od září do listopadu 1979 na několika místech v Řecku, konkrétně v Athénách, na ostrově Korfu nebo v klášterním komplexu Meteora. (argenson)
  • Tříkolový vůz (rikša) ukradený místnímu sedlákovi je Mazda T1500 3-wheel Pick-up z roku 1962. (sator)
  • Ve francouzských kinech vidělo film více než jeden a půl miliónu diváků, z domácí produkce ale v komerční úspěšnosti obsadil až třináctou příčku. (argenson)

Reklama

Reklama