Reklama

Reklama

Podél Amazonky

(seriál)
  • Česko Pěšky podél Amazonky (více)
Velká Británie, 2011, 2x49 min

Obsahy(1)

Přátelé, cestovatelé a objevitelé Ed Stafford a Luke Collyer přijali ne zrovna nejlehčí úkol: chtějí se stát prvními, kdo pěšky ujdou celou délku řeky Amazonky. Mluvíme o 7000 kilometrech drsného terénu, který je bitevní zónou drogových klanů a kde se to jen hemží smrtelně nebezpečnými dravci a divokými zvířaty. Ed a Luke budou muset překonat ohromné pohoří Andy, sestoupit do nejhlubšího údolí na světě a projít jihoamerickými džunglemi daleko od civilizace. Náročná cesta se zároveň stává těžkou zkouškou jejich přátelství. (TV Prima)

(více)

Recenze (6)

bighead 

všechny recenze uživatele

Při sledování první části jsem si říkal,co je to za magory,lezou v kroksách(v kterých se zabijete i na mokrý trávě na dvoře) po horách po kamenitých srázech,furt se hádaj,řeší stesk po domově,no vopruz,ale pak ten první společník odpadl a začlo to být zajímavý,no a druhý díl je totální masakr,jen člověk je takový magor,že se měsíce brodí sračkama džungle,hnijou mu prsty na nohou,pod kůží na palici mu hodují larvy,i ty opice mají rozum a lezou tam po stromech,toto místo na planetě vůbec není pro člověka k přežití,no jsou to borci,vo tom žádná,šáhli si jistě až na dno,kam se hrabe Lewison Wood. ()

Reklama

Likan7 

všechny recenze uživatele

První část je celkem solidní nuda, takže se na to divák kouká spíš aby to dokoukal. Pokud se ale přinutíte pustit si i druhý díl, uvidíte přesně to, co jste čekali. Zmar, boj o život, hlad, zajímavé záběry. Ed a jeho Pátek je blázen a jsem rád, že jsem se před Do neznáma dostal k tomuhle, protože to ve výsledku za to stojí. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

1. časť za 2* - nudnejšie a filmované sú zbytočnosti ako návšteva domorodcov. 2. časť za 4* - konečne už sledujeme strastiplnú cestu, plnú bolesti a trápenia, ale na koniec aj štiastia z dodiahnutého úspechu. Hodnotenie: 65% ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Pár drobností mi vadilo, ale jinak je dokument velice dobře zaměřen na představení nejen přírody, ale hlavně obyčejných lidí, s nimiž Ed Stafford tráví hodně času, snaží se pochopit jejich zvyky a pravidla chování, a díky tomu objevuje, co se v okolí děje, jak jsou ničeny pralesy, jak se lidé musí uživit, jaké jsou tradiční obyčeje... Takže skutečně přínosný dokument z lidského pohledu. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama