Reklama

Reklama

Stoupenci zla

(seriál)
  • USA The Following (více)
Trailer 9
Mysteriózní / Krimi / Drama / Thriller
USA, (2013–2015), 33 h 45 min (Minutáž: 45 min)

Tvůrci:

Kevin Williamson

Hudba:

John Frizzell

Hrají:

Kevin Bacon, James Purefoy, Natalie Zea, Shawn Ashmore, Valorie Curry, Nico Tortorella, Annie Parisse, Connie Nielsen, Sam Underwood, Kyle Catlett (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(45)

Pověstný sériový vrah Joe Carroll (James Purefoy) unikne z cely smrti a znovu se pustí do zabíjení. FBI osloví bývalého agenta Ryana Hardyho (držitel Zlatého globu® Kevin Bacon), který Carrolla před devíti lety zadržel. Zjizvený veterán ve spolupráci se zvláštní agentkou Debrou Parker a ostrým hochem Mikem Westonem zjistí, že Carroll vybudoval dokonalou síť svých oddaných stoupenců. Ti se mohou objevit kdykoli kdekoli a uskutečnit plány svého ďábelského vůdce. Zatímco Carroll pomalu utahuje smyčku kolem Hardyho bývalé ženy, syna a dokonce i agenta samého, Hardy se snaží ochránit nevinné, odolat své Nemesis a rozbít chorobný kult sériového vraha. První série hrůzostrašného seriálu Kevina Williamsona (Vřískot, Upíří deníky) přináší 15 fascinujících epizod – nikdy je nesledujte o samotě! 
(Magic Box)

(více)

Videa (219)

Trailer 9

Recenze (256)

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Na sérii o sériovém vrahovi, básníkovi, bych si možná přál trochu více syrovosti, napětí, hrůzy, stresu a možná i mystiky nebo alespoň přinejmenším osvědčenou atmosféru, jakou dobře známe například z Mlčení jehňátek. Zde sleduji jen další seriál, který je sice o drsnějším tématu, ale je stejně blbý jako všechny ty ostatní šméčka z televize. Navzdory zajímavému námětu seriál představuje pitomé, mátoživé a hlavně mělké postavy, vyjma snad Kevina Bacona, ten to těžce zachraňuje, stupidní vývoj děje a v neposlední řadě i nelogický postup a syžet a to včetně Kevina Bacona... Je to skvělý herec, stejně tak i James Purefoy. Nicméně, traumatizovaný efbýaják, tak to tu dlouho nebylo, fakt že jo. Neříkám, že je to vysloveně kravina, má to své klady, ale téma SÉRIOVÝ VRAH by si zasloužil možná trochu jinou formu. Prostě serial killer. Lepší atmosféru má i dokument na ID Discovery. Zatím tak na tři punkty a doufám, že budu mít důvod to časem zvednout. ()

Mr.Ripley 

všechny recenze uživatele

Pilot: Atmosférická naděje na poli thrillerové televizní zábavy, jež těží především z charismatu dvou hlavních hrdinů představujících klasické archetypy "Nemesis" "Hero". Šťavnaté slovní přestřelky mezi osudovou dvojicí, bizarnost, určitá míra perverzity - zkrátka další kvalitní práce Kevina Williamse. Pilot každopádně slibuje velké věci. Hodnocení pilotu 7/10 ()

Reklama

Djoker 

všechny recenze uživatele

Ještě před definitivním odchodem Dextera ze scény se vyrojila řada seriálů s podobnou tématikou (Bates Motel, Following, Hannibal), která si chtěla ukousnout z diváckého koláče, jenž po něm časem zůstane. Chytrý kalkul, o tom žádná, ovšem hned první kousek, který jsem zkusil, mě svou kvalitou dosti rozčaroval. Nemám problém uvěřit tomu, že mladí lidé chtějí být ovce, ale Purefoy na hlavního záporáka absolutně nemá. To Bacon sice má charisma na rozdávání, jenže nemá co hrát, tak sází na jeden osvědčený výraz. Druhým a posledním plusem je sexy Natalie Zea. Flasbacky příběhu vůbec nepomáhají, spíše ho zpomalují. K ovcím si díky nim vztah stejně nenajdeme, nejsme v Lost. Jediný díl, který se stěží doplazí alespoň do průměru, je hned ten pilotní a to si ještě tvůrci museli pomoct sviňárnou s Maggie Grace. Každý další díl jsem se jen chytal za hlavu a bylo mi úplně jedno, kdo jak skončí. Kdyby se Following nesnažilo působit hrozně epicky a odpustilo si všechna ta moudra, tak se jedná o další zábavnou kriminálku pro utahaný fotry. Především v závěru se však ukáže, že hlavní záporák není žádný génius, ale jen nemocný člověk, jehož plán vlastně nedává absolutně žádný smysl. Ve druhé sérii se naštěstí všichni neberou tak vážně, takže je rozhodně zábavnější. Ryan se utrhne ze řetězu a pokaždé, když vyleze z bytu, rozjíždí regulérní GTA. Joe si připouští vlastní nedokonalost a začne i slušně hláškovat. Na scénu přichází i noví stoupenci, kteří jsou za větší zlouny než ti z první série, takže dochází k paradoxu, že vám původní vrazi přijdou jako sympaťáci. Velkým plusem je i další nášup sexy hereček v čele s Jess Stroup. Závěrečná série jen smete zbytky a už v polovině musí těžkopádně generovat další zápletky i postavy, aby se něco dělo. 1. série: 40%, 2. série: 50%, 3. série: 30%. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Pilot: Vypadá to na poměrně dobře obsazený thrilleroidní seriál s podivnou, zvrhlou a nutno uznat nepravděpodobnou (i když amíci umí být řádní magoři) zápletkou o fanoušcích sériového vraždění (ahoj Dexi ;-) ). Poe je sice trochu okoukaná inspirace, ale pro pilot stačí. Doufám, že Bacon začne víc chlastat, když akční moc nebude, vadné srdce vadí. Purefoy zatím málo mrazivý, ale měl málo prostoru. Uvidíme, zatím jsem docela navnazen, ale běda jestli se to nebude zlepšovat. První řada: Zvrácená hra s divákem a jeho vkusem? První polovina je hloupě rafinovaná a Joe a jeho malá sekta docela baví. Pak se začne hrát na osudové dopsání knihy a celé se to tak nějak začne rozpadat. Co je snaha o klišé románové a klišé sénaristické. Kde je chyba Joea a kde scénáristy? Celé to nepříjemně popírá žánr tím že ho kopíruje. Purefoy v závěru je úplně jiný než ten borec v počátcích, co říká... "ještě je moc brzo na to abych tě zabil". Bacon pak v závěru kardiostimulátor nakardiostimulátor naskakuje do bot Jacka Bauera, aby pak ze sebe nechal v závěru udělat úplného dementa. Ten konec je taková sviňárna na diváka, který chtěl po jedné řadě s touto společností skončit, že nevím co teď. Asi se na tu druhou řadu podívám, aspoň na jeden díl. ()

evilmind 

všechny recenze uživatele

Psáno po 13. episodě. Teoreticky to prostě nemá chybu - kult maniaků, vraždících ve stylu E.A.Poe, citujícími z jeho knih, a sami tvořícími propracovaný nový příběh dle zvráceného scénáře. S dobrými herci v hlavních rolích... Bohužel, je to napsaný tak hrozně blbě, že lákavá forma nemůže přebýt trapný obsah. Do historie nepochybně vstoupí především díky nejblbějším jednotkám FBI a SWAT v dějinách, opakovaně kupícím amatérské chyby nepopsatelných rozměrů, jen aby mohli kultisti dále unikat. A ne, nikomu nežeru, že to je záměr, jen se prostě tvůrci nechtěli (nebo neuměli) vypořádat s tím, aby to probíhalo uvěřitelně... Škoda, jedno z největších zklamání letošní seriálové sezony. ()

Galerie (425)

Zajímavosti (3)

  • Jména psů, Ross a Rachel, odkazují na seriál Přátelé (od r. 1994). (Duoscop)
  • V 1. díle 1. série v čase 34:28 Ryan (Kevin Bacon) poté, co přijede k majáku, vystoupí z auta a jde k bráně, přičemž je při čelním záběru na Ryana v pozadí možné vidět krčícího se člena štábu v jeho autě. (O´Neill)

Reklama

Reklama