Reklama

Reklama

Národ mystifikace

(TV film)
Česko, 2011, 52 min

Obsahy(1)

Na počátku české kultury stojí mystifikace s falešnými rukopisy. Na počátku české demokracie je mystifikace se smrtí studenta během 17. listopadu. Za největší osobnost historie si Češi zvolili Cimrmana. Prestižní cenu za literaturu získal čtyřicátník, vydávající se za osmnáctiletou Vietnamku. Ve vrcholové politice Miroslav Kalousek prohlásil nahrávku z jednání šéfredaktorů českých médií za mystifikaci. Jinou nahrávku, ve které Kristýna Kočí hovoří o puči dohodnutém s ODS, prohlásila ona sama také za mystifikaci. Tito i jiní čeští politici jsou mnohými váženi, stejně jako falešná baronka, soudně stíhaná v Německu, která se stala čestnou občankou jedné české pohraniční vesnice. Do politiky chce vstoupit i falešný Kavanův asistent Lukáš Kohout, který populisticky „řešil“ rasové nepokoje. Proč se Češi nechávají neustále někým mystifikovat? Proč jsou Češi národem mystifikace, zjišťuje dokument režiséra Richarda Komárka. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (8)

Don82 

všechny recenze uživatele

Sonda do historie a současnosti mystifikace u nás. Tématicky vybrané osoby a jejich kauzy jsou jistě zajímavé, ale v 55 minutách se o jich nelze bavit v širším měřítku a tak je např. nelze více konfrontovat. Na druhou stranu zde bylo i několik zajímavých myšlenek, proč tak lidé rádi věří mystifikaci. Dokumentárně ale ne příliš podařené, prolínání jednotlivých kauz vedlo spíše k rozptylování pozornosti než k zaujmutí. ()

umbjaz 

všechny recenze uživatele

Lidi buďte chytří a NEVOLTE! To, že politici lžou, je všem jasný, ale to, že lžou všichni a to všude a pořád. to nějak pokousat nemůžu. Jinak zas až tak moc nechápu vsuvku s "Romským problémem" Češi vždycky byli a vždycky budou xenofobní kriplové co nebudou tolerovat nikoho o kom jim kdokoliv řekne, že jsou "nepřizpůsobiví"...... ()

Reklama

Marze 

všechny recenze uživatele

Sdělení dokumentu vyznívá, že mystifikace je legrace a Češi to přece oceňují. Já si myslím, že je to podvod, za který by se mělo chodit minimálně na dlouho do vězení. V případě nedomožení se spravedlnosti si vyřídit účty s podvodníkem osobně a všichni Češi takoví nejsou. ()

skrblik007 

všechny recenze uživatele

Blafující nacionalista nese dárečky romským spoluobčanům a dělá si (skrytou) reklamu. Podvodnice si hraje na baronku a nechává vzkvétat nějakou vesnici. Nějaký ''spisovatel'' se vydává za vietnamskou holčičku a vydává knihu. Jako oživení prostřihy s komentářem anebo záběry našich politiků. Takže je to fakt krutej nářez, až jsem se občas koukal, kdy to skončí. Špatně zpracované, nijak zvlášť zajímavé téma! ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Obávám se, že snímek nesledují ti, kteří by měli. 1) Bizarní historky o mystifikátorech a podvodnících různé úrovně vyvolávají úsměv na rtech... až do chvíle, kdy si uvědomíme, že jsme to my, jejich "oběti", které se spíš mají stydět, než usmívat. 2) Zaujala mě bezostyšnost 28letého Lukáše Kohouta, s níž popisuje svou snahu o vstup do politiky. Řekl to na plnou hubu. No, na rozdíl od svých opatrnějších kolegů, neuspěl. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama