Reklama

Reklama

John Lennon: Love Is All You Need

všechny plakáty
Dokumentární / Hudební
USA, 2010, 83 min

Režie:

Alan Byron

Hrají:

John Lennon (a.z.), Paul McCartney (a.z.), Ringo Starr (a.z.), George Harrison (a.z.), George Martin (a.z.), Cynthia Lennon (a.z.), Julian Lennon (a.z.) (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Jedinečné rozhovory a dosud nezveřejněné záběry v poctě jednomu z nejvlivnějších hudebníků 20. století. (Netflix)

Recenze (2)

ZeroCZ1233 

všechny recenze uživatele

Pojmout dokument primárně z hlediska Lennonových romantických vztahů je poměrně zajímavý a nosný koncept, jenže v tomhle případě je to pouze výkřik do tmy. Zbytečný separát starých rozhovorů, jehož koherentnost drží jakž takž pohromadě pro českého diváka prakticky neznámý moderátor jednoho britského rádia, přičemž neříká o Lennonovi vůbec nic nového, čemuž nepomáhá absence jakéhokoliv Lennonova songu... ()

BigBang 

všechny recenze uživatele

Dokument má zmatený koncept: napřed to chvilku vypadá, že půjde o hudební vlivy na p. Lennona. Ale rychle to skočí k jeho první manželce, jejíž vzpomínky pak dominují celému snímku, na střídačku s nějakým novinářem v růžovém tričku. Nakonec dokument přibližuje asi pěkně poslední dekádu života J.L., jak ji sám mediálně inscenoval. S první ženou odhodil i Beatles a mladistvé britské srandičky. Vždycky bylo na něm vidět, že měl v sobě smutek, vztek a nějaké běsy. Se druhou ženou se stal americkým konceptuálním umělcem a superangažovanou woke celebritou, která byla starým známým nesympatická. Budiž však připomenuto, že válka ve Vietnamu byla slušným důvodem pro angažovanost. Kdyby ho nezasřelil blbeček ve 40 letech, nejspíš by J. L. byl stále starší, progresivističtější a nesnesitelnější. Ale třeba taky ne. ()

Reklama

Reklama