Reklama

Reklama

Sword Art Online

(seriál)
  • Japonsko Sôdo Âto Onrain (více)
Trailer 1
Japonsko, (2012–2020), 37 h 59 min (Minutáž: 23–48 min)

Režie:

Jošijuki Fudžiwara, Tomohiko Itó, Manabu Ono, Takaši Sakuma (více)

Předloha:

Reki Kawahara (kniha)

Hrají:

Kóiči Jamadera, Takehito Kojasu, Ken Narita, Tomokazu Seki, Jošicugu Macuoka, Natalie Hoover, Cherami Leigh, Ajahi Takagaki, Tóru Ókawa, Terujuki Tanzawa (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(96)

Videohra díky nové technologii umožňuje ovládání herních avatarů vlastním tělem v reálném světě. Ale má to háček. (Netflix)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (112)

Drolin 

všechny recenze uživatele

*Odloženo po 5. dílu* - Poměrně zajímavá premisa, která se však s postupem času vytrácí v podobu běžného, ničím ozvláštněného fantasy plného emocionálních výlevů. Přežití ve virtuálním světě je tu odsunuto na druhou kolej, a hlavní hrdina je z ničeho nic rekem, jenž dokáže přemoci celé guildy. A jeden z důvodů, proč jsem si SAO pustil - Yuki Kajiura (Noir, Madlax) – se také nezdá v plné formě. Samotné ukončení mě však stále poměrně zajímá, a je tak možné, že ještě některé díly zhlédnu. ()

Chinese Ashio 

všechny recenze uživatele

Takže SAO... páni, ešte teraz si spomínam ako som na začiatku z neho bola hotová... tie neskutočné očakávania a to nadšenie z nových epizód. Vážne neviem čo k tomu povedať... neskutočne ma toto anime sklamalo. Ten rozbeh bol perfektný, myšlienka originálna a perfektne zakomponované inak klišé charaktery... čo viac to chcelo? Len dobrý dej, a ten tam aj bol, po 14 epizódu. Potom som ja osobne SAO sledovala len z nutnosti. Myslím, že ALO bola príšerná chyba a u mňa tým celkovo toto anime kleslo a začala som si všímať toľko chýb a nevysvetlených vecí v tomto anime (ku príkladu Kiritova ruka a i.). Samozrejme, SAO malo veľký potenciál, no dejom a nekonečným Kiritovým haremom to celkovo kleslo. Mrzí ma to, už len kvôli tomuto anime a kvôli tým 5 mesiacom. Priemerné 3* ()

Reklama

Fordzy 

všechny recenze uživatele

SAO mě naprosto pohltilo prvními dvěma díly, které považuji za masterpiece a nasledně mě ozbrojilo neexistující logikou postav a jejich idiotským chováním v dílech následujících a náhlým stupidním useknutím původně zajímavé zápletky v polovině série, která byla nahrazená zápletkou s strašně plochým a úchylným záporákem. Ani romantická linka mezi hlavním hrdinou Kiritem a Asunou mě nijak nezaujala. Osobně můžu vyzdvihnout skvělé souboje, kresbu a dechberoucí hudbu od mé oblíbené skladatelky Yuki Kajiury. 40% ()

KiritoSenpai 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Inu, myslel jsem si že sem napíši komentář dřív. Člověk se k tomu nějak nedostane, nicméně si nemyslím že to byla chyba, protože po dílu nastal opravdu zajímavý zvrat. Začneme od začátku. MMO anime tu máme pár kousků. Hmm, co dál; šílený vynálezce, to už je lepší. Člověk si přečte pár komentářů všímavých lidí a všimne si taky. 1 a 2 díl, stejný pocit jako Larky, nicméně rozcházím se u dalšího hodnocení. Podle mě SAO je takové průlomové, protože je lehké na pochopení. Nemusíte být znalec abyste poznali že s tím práce byla. Na nic si podle mě nehraje a to je velké plus. Kirito a Asuna jsou velmi zajímavý pár, nicméně je to taková špička ledovce ve hře, protože každý z těch dvou je speciální a na vrcholu ingame schopností. Můžu říct že bitkama to pro mě nemá na GC, ale taky nejsou špatné. Je to i ale mínus, protože je tam poznat ta nerealita. Ano, všechny anime jsou nereálné, ale člověku to při prvním dílu většinou nevadí. Pokud se v polovině anime zmíní o tom, co vlastně jejich těla, tak jako sorry, ale pozdě jste si našli místo ve scénáři. Nicméně pokud na to nemyslíte tak vám to vůbec vadit nebude. Konečně jsem našel velké PLUS a to v podobě nějakého vztahu, žádné yandere ani tsundere, natvrdo vztah s rozdáváním polibků. To se mi velmi líbí, protože některé anime o romantice v podstatě ani tento prvek nemají. SAO naopak tím oplývá a to z něho dělá anime do více částí než má být. No, po těch posledních dvou dílech jsem si myslím něco zapsal a to, že i urychlený slet událostí může být velmi zajímavý. Co jsem si na konci každého dílu vždy říkal bylo: ,,Prosím, teď ať to nekončí!!''. SAO splňuje mé očekávání a předčilo všechny anime tohoto léta. 99% :) ()

Torako.chan 

všechny recenze uživatele

Pravděpodobně jako hráčka onlinových her na to budu mít trochu jiný pohled než lidé, kteří je nehrají. Zasazení do herního světa mi bylo hned zezačátku sympatické. Pozorně jsem sledovala, jak se tvůrcům podařilo vystihnout hierarchii online světa a myslím, že to bylo dost povedené. Hrubci jako beta testeři (tzv. uber ppl xD ), kteří se opravdu nezabývají slabšími hráči a jedou si své, a slabý playeři, kteří si jen prostě chtějí trochu zahrát. Ano, tak to opravdu chodí. Má to trochu nádech reálné budoucnosti MMORPG a možná i jiných her. Věřím, že "helmičky" v blízké budoucnosti opravdu vyměníme za konzole nebo tak něco. Propojení online světa s reálným tak úzce jak tomu je v SAO byl trošku náraz do zdi pro tvůrce. Jako hráč, který se spíš řadí mezi solo playery vím, že v MMORPG se jako solo player moc daleko nedostanete. Pokud by bylo anime postaveno čistě na tom, že to Kirito chce dohrát sám 14. díl by byl posledním a nedopadlo by to dobře. Mimoto, zlomový 14. díl anime odsuzuje k záhubě. Přenese se do méně zajímavého prostředí, mezi méně zajímavé postavy. A hlavně, to jak Kirito ze všeho doslova zázrakem vyvázne či zvítězí bylo docela k smíchu. Tím však nechci SAO nějak zhanit, bylo to vcelku dobré anime s dobrou animací, jen některé malé nesrovnalosti mě donutili ubrat jednu hvězdu. A závěrem, moc jsem se nasmála na svůj vlastní účet, když jsem si představila, že by se to odehrálo ve hře, kterou hraji. Dlouho bych tam nepřežila.. xDD ()

Galerie (1 093)

Zajímavosti (12)

  • Ředitel studia A1-studio, které stojí za vytvořením série Sword Art Online oznámil na anime expu v Los Angeles 2015, že anime bude pokračovat tak dlouho, dokud bude vycházet předloha. (Harroc)
  • První ze dvou úvodních písní „Crossing field“ nazpívala zpěvačka LiSA. Poslední ze dvou úvodních písní „Innocence" nazpívala zpěvačka Aoi Eir. (CarnTheNunya)
  • První ze tří závěrečných písní „Startear“ nazpívala zpěvačka Luna Haruna. Druhou ze tří závěrečných písní „No More Time Machine“ nazpívala zpěvačka LiSA, která zároveň nazpívala i poslední „Shirushi“. (CarnTheNunya)

Reklama

Reklama