Reklama

Reklama

The Gloaming

Animovaný / Krátkometrážní / Fantasy / Sci-Fi
Francie, 2010, 14 min

Obsahy(1)

Na počátku stvořil Bůh nebe a zemi. Země byla pustá a prázdná a nad propastnou tůní byla tma. Stačilo pár okamžiků, píchnutí božím prstem a Země se zazelenala a ožila, leč pustá byla Země bez zvířátek a bez lidí, jeden pohyb všemocným prstem a Země pod boží rukou ožila životem. Bůh stvořil člověka, aby byl jeho obrazem, stvořil ho, aby byl obrazem Božím, jako muže a ženu je stvořil. A Bůh jim požehnal a řekl jim:
"Ploďte a množte se a naplňte zemi. Podmaňte ji a panujte nad mořskými rybami, nad nebeským ptactvem, nade vším živým, co se na zemi hýbe." Bůh viděl, že všechno, co učinil, je velmi dobré. A nebo taky ne. (Jezinka.Jezinka)

(více)

Recenze (13)

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Hluboká myšlenka tohohle kraťasu spočívá v představě, že Bůh je ňouma, kterej z hroudy stvořil svět a pak jen kouká, co to tam ti trpaslíci vyváděj..Člověk představený jako agresor, s tím souhlasím, že nás SPOILER semele nakonec entropie to je jasný, ale s tím ňoumovstvím Velkýho táty bych si nebyl tak jistej..On celej tady ten kraťas vlastně říká, že Velkej táta nás stvořil a je tak tupej, že vůbec neví vo co gou a tím pádej je zodpovědnej za všechny ty srágory co si děláme, protože i když by mohl tak nezasáhne..no milý pane režisére jděte do prdele, pokud tam Velkej Táta je, tak podle mě se spíš pochechtává pod vousy co jsme za čuráky, když neumíme nakládat s tím , čeho se nám dostalo a už se těší jak odemče klukovi dole a naše prdele zažijou středověk.. Dám tři, páč respektuju odlišnej názor:) ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Takový normální týpek, sám bloudící a hledající cestu je náhle nevědomky a shodou okolností vmanévrován do role Boha kterou nemá šanci uhrát a tak se nakonec zákonitě musí stát, že ho ti malí dementi nakonec zabijou.. Klasika. Dokonalosti brání přílišná doslovnost a přímočarost.. Ikdyž i přes to jsou některé zdejší teorie ve své krátkozraké definitivnosti o poznání jednodušší a plošší než tenhle film-takže.............. ()

Reklama

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Na první pohled je to další z mnoha filmů, které stojí jen na nastavování zrcadla současné společnosti, kritika lidské touhy po mamonu a všeobecně kritika současné společnosti. Ale na druhý pohled? Jednak je tu perfektní zpracování a skvělá animace, která kombinuje loutku a klasickou kreslenou animaci a v obém je řemeslně výtečná a výtvarně dostatečně originální. Hlavní plus je ale v pointě, která je natočená neskutečně atmosfericky a podmanivě. Vážně dobrá práce, dokonce včetně dravého střihu, takhle dobrej krátkometrážní animák jsem dlouho neviděl, pročež se vytlemuji jako vakoveverka na koksu, popíjející makový vývar. ()

liskam 

všechny recenze uživatele

Bůh nás prý stvořil k obrazu svému... Pokud je tomu tak, tak v sobě každý z nás má část jeho nezměrné moci. Já tu moc, kterou nám předal bůh zkusím pojmenovat. Ta moc se jmenuje, "svobodná vůle v rozhodování"!! A jen díky ní, jsme tam kde jsme. Máme takovou minulost. A řítíme se tam, kam většina z nás chce. Je strašně snadné zavřít oči a křičet "JÁ NÉ.. JÁ ZA TO NEMŮŽU TO VŠECHNO ONI, JÁ NIC.." A prosit boha ať to všechno spraví, prosit ho za odpuštění. Ptát se ho proč tohle dopustil a proč nad vším zavírá oči. Ale bůh oči nezavírá, podle mě je má vytřeštěné a říká si COŽE..??? Tohle je opravdu moje práce..? Tohle jsou tvorové, kterým jsem dal část mé moci.? A než je vůbec stihne zavřít a odpovědět si na svou otázku, dávno se zničíme navzájem. Proč? Protože prostě můžeme... Za mě jasných 100% ke zhlédnutí zde: http://www.youtube.com/watch?v=mH04Lyj3YqM ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Tenhle kraťas vidím spíše jako metaforu. Jistě, každý si tím pádem může vybrat vlastní interpretaci. Pro mě je myšlenka jasná - kdo s čím zachází, s tím také schází. A všechno se může vymknout, oheň je dobrý sluha a zlý pán, každý dobrý skutek bude po zásluze potrestán a vůbec, kdo tvrdí, že ten chlapík je Bůh? Vědec, kterému se pokusy nějak vymkly a on dopadl jako oběť své práce, to má za sebou. Nemusím přece za vším hledat Boha, ne? Proboha! ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama