Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bankovní úředník Max Kreuzer jedná právě se svým zákazníkem, zadluženým gamblerem Valentinem Obermaierem, o další půjčce. Jeho žena ho chce překvapit v práci. Nechává jejich malého syna v kočárku před bankou a požádá muže převlečeného do kostýmu Santa Clause, aby kočárek s dítětem pohlídal. Resi, která je náhodou v tu chvíli také před bankou, si všimne, že zmizelo nejen dítě, ale i muž v kostýmu Santy. Okamžitě zalarmuje Bena s tím, že jde o únos. Ten se společně se Sabrinou ujímá vyšetřování, které ale není příliš úspěšné, protože Resi do případu fatálně zasahuje. Pfeiffer mezitím řeší trestní oznámení na Resi, které se rozhodl podat lesník Meixner. Ten ve svém revíru přistihl Resi, jak si sama řeže vánoční stromek. Krátce před Vánocemi dojde navíc i k vraždě. Kreuzerův zadlužený zákazník Obermaier je nalezen mrtvý v santovském kostýmu nedaleko místní kaple. A aby toho nebylo dost, v Lázních Tölz se objevuje Benova stará přítelkyně Thea, která ho zdržuje od práce... (TV Barrandov)

(více)

Recenze (2)

Malarkey 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tomuto dílu se nedá upřít skutečnost, že krásně navodil vánoční atmosféru. Někdy během Vánoc si tento díl klidně pustím znova a je mi jasný, že chybu neudělám. Také to tentokrát nebylo úplně o vraždě jako spíš o legraci. Santa je sice mrtvý, ale na scéně je vztahový trojúhelník a k tomu se Benovi taky jedna bude dvořit. Jo, původně jsem chtěl dát tři hvězdy za nijaký příběh, ale nakonec dám čtyři za tu legraci a krásnou vánoční atmosféru Bad Tölzu. Jinak objektivně zato tento díl působí spíš jak karikatura dobré kriminálky, než dobrá kriminálka. ()

Reklama

Galerie (13)

Zajímavosti (2)

  • V tomto vánočním díle se podezřele často mění zasněžený Tölz v městečko téměř beze sněhu. (Fenk)
  • Ve 37. minutě se Ben (Ottfried Fischer) v českém dabingu ptá: „Cože? Čtrnáct dní po Mikuláši a tři týdny před Vánocemi?“ Správně měl říct: „... a tři dny před Vánocemi.“ (ladyViolet)

Reklama

Reklama