Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Krátce po přehlídce plemenných býků na jarmarku v Lázních Tölz je ve zpovědnici nalezena mrtvola dlouholetého státního tajemníka von Glucka. Brzy vychází najevo, že tento mocný muž měl velký okruh nepřátel, kteří měli důvod jít mu po krku. Ben doufá v podporu nového státního zástupce Georga Lenze. Ten ovšem zásadně vstupuje do vyšetřování, což se Benovi velmi nelíbí. Resi vítá ve svém penzionu nového hosta – zarytého sportovce a vyznavače zdravého životního stylu Stranze. Ten jí coby tajemství své vitality a kondice představí zázračné pilulky, které pak Resi tajně míchá Benovi do jídla. Má to však fatální následky, které Bena málem připraví o práci. (TV Barrandov)

(více)

Recenze (4)

Kri-kri 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak už i na státního tajemníka von Glucka nakonec došlo a ďábel (dle jeho způsobu života kdo jiný) si ho povolal k sobě na věčnost. A docela příznačné, že takový dobytek a chlívák, jako byl Gluck zemře na zásah elektrickým proudem z poháněče skotu. Holt svůj k svému až do poslední chvíle.:) Humornou výplň obstarává amfetaminy na hubnutí nadopovaný Ben, který tu dokonce i schodiště vyběhne jak kamzík. Docela povedený díl. 60% ()

carl.oesch 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z nejlepších dílů. Svůj komediální potenciál tady nevyužívá jenom Ottfried Fischer (na to jsme zvyklí), jeho matka, břitká Sabrina nebo Pfeiffer, ale úspěšně tady pokračuje ve velkém stylu páter Hinter. Vlastní kriminální záplateka je sice trochu překombinovaná, ale to je dáno její vazbou na pozadí - volba býka roku a vše, co s tím souvisí. Prajzové, kteří nakonec zválcovali celé severní Německo až po Frankfurt Bavoráky nenávidí a pomlouvají (zažil jsem mnohokrát sám), ta vzájemná "nevůle" je samozřejmě na obou stranách a předmětem oné severoněmecké nenávisti a z ní pramenícího posměchu a urážek je přesně to, na čem seriál stojí. Jenže proti všem těm Kobrám, Místům činu, Policiím (na čele s Hamburgem, to je síla a to jsem sledoval částečně tak tři díly) kde jakého města je tohle aspoň zábavné a tak trochu anarchistické. Satirickým šlehům se nevyhne žádná autorita a svatá bavorská katolická církev už vůbec ne. Takže díky bohu za to, v Bavorsku té doby byl svět ještě (na rozdíl ode dneška) v pořádku. ()

Reklama

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Miss býk, krávy,vemena, šavle reverenda, hormony a jiné "drogy". Neskutečný mišmaš, strašlivě protahovaný děj a nesympatický tlusťoch s jedním výrazem v ovaru. Bavorská televizní bída. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Fanoušci Big Bena se dočkali a v televizi se po mnoha letech objevila nadabovaná nová série, která začíná právě tímto dílem. Ono by to vlastně jinak, než nadabované ani nešlo, protože po pár posleších originálu bych řekl, že bavorština je asi nejhorší evropský jazyk. A to je to přitom jenom dialekt. Nicméně co se týče samotného dílu, tak ten to vybalí hnedka z kraje. V Bad Tölzu totiž probíhá vyhlášení nejlepšího bejka a ti se sjedou z celého širého okolí. O bejcích to ale úplně není a tak se objeví vražda. A to ne ledajaká, protože umře státní tajemník, který si za ty léta v seriálu něco zahrál a často s ním byla legrace. Jeho smrtelná křeč je ale hodně k smíchu a od toho momentu se rozjíždí smíchový kolotoč, při kterém Ben vypije asi čtyři basy piv a sežere (nevědomky) asi půltucet steroidů, které způsobí to, že ve dvou rukách ty čtyři basy odnese do domu. Já byl spokojený. Totální relax a upřímný návrat k zábavě. ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama