Reklama

Reklama

Nařčení

Trailer

Zaměstnankyně fast-foodové restaurace Becky je v práci a snaží se zvládnout další náročnou směnu, když tu zavolá muž, který se představí jako policista a chce mluvit s její manažerkou Sandrou. Podle něj Becky okradla jednoho zákazníka... Becky a Sandra nejsou zrovna kamarádky. Sandra je manažerka fast-foodové restaurace ve středních letech a teenagerka Becky je pokladní, která vážně potřebuje práci. Jednoho velice rušného dne (příliš mnoho hostů a příliš málo slaniny) zavolá policista, který obviní Becky, že ukradla zákazníkovi nějaké peníze z peněženky, což ona vehementně odmítá. Sandra, pod vlivem své manažerské zodpovědnosti, zadrží Becky v souladu s policistovým rozkazem. Rozjíždí se noční můra, kde se stírají hranice legality a rozumu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (93)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Takže malé shrnutí přijetí tohoto snímku. Rottentomatoes - 90 % pozitivních recenzí, průměrné hodnocení 7.6/10. Metacritic 68 out of 100, 26 pozitivních recenzí, 2 recenze smíšené, 4 negativní. Imdb 6.5/10. Založeno na skutečných zdokumentovaných událostech. Ale psychologové amatéři od pásu a ze střední školy z ČSFD (k dnešnímu datu hodnocení 44 %) zase sežrali Šalamounův exkrement a předhánějí se v tom, kdo na film více naplive a ukáže svou intelektuální převahu, že "on by se takhle nikdy nezachoval". No, inteligentní, kriticky smýšlející člověk by se tak jako postavy ve filmu (a ve skutečných událostech, které jsou filmu předlohou) opravdu nezachoval. Ale on to není film o inteligentních držitelích vysokoškolských diplomů, ale o obyčejných zaměstnancích fastfoodu, přičemž film nikdy nenaznačí, že bychom měli mít co dočinění s někým jiným než s vobyčejným člověkem, který udělá to, co mu autorita řekne, aniž by nad tím kriticky zauvažoval. A film to krásně zobrazuje, stačí pozorovat, jakým manévrem muž u telefonu zmasakruje každý zárodek odporu a nesouhlasu. Velmi povedený film, který opravdu demencí svých postav dokáže až naštvat, ale to není jeho chyba, to je jeho účel. Můžu si jenom gratulovat, že jsem se současných hodnocením nakonec nenechal odradit. Jako určitě to není film, který musí oslovit každého, ale z některých těch komentářů zde na mě fakt jdou mrákoty. ()

Niles 

všechny recenze uživatele

V Amerike majú takú televíznu reláciu, volá sa What Would You Do?. A v nej vždy nafingujú situáciu, s ktorou sa môžeme v každodennom živote bežne stretnúť (často napríklad šikanovanie slabších, postihnutých) a sledujú ako na ňu zareagujú ostatní ľudia. V jednej časti si nimi nastrčený muž odchytil na ulici náhodných okoloidúcich a ukázal im asi na sekundu nejaký hračkársky odznak s tým, že je agent FBI alebo policajt, už ani neviem. Podstatné je, že keď im povedal, že sledujú nejakého zločinca (takisto len herec) a potrebujú pomoc, každý jeden spravil bez akýchkoľvek rečí všetko čo mu bolo prikázané. A takto jeden išiel a tomuto fiktívnemu zločincovi zobral peňaženku, iný kočiarik s dieťaťom a ďalší mu dokonca nasypal niečo do nápoja, keď sa nepozeral. Keď sa ich potom opýtali prečo to urobili, každý odpovedal: „Veď mi ukázal odznak, celé sa to zdalo byť také skutočné.“ Preto verím, že všetko je to reálne a bežne sa to môže stať, akokoľvek sa nad tým rozum zastavuje. Ľudia často nerozmýšľajú a uveria všetkému. Film má svoje kvality, keď už nič aspoň možno niekomu otvorí oči, ale je to niečo, na čo sa nepríjemne pozerá a čo vás ultimátne naštve. ()

Reklama

heyda 

všechny recenze uživatele

Nemyslím si, že tato prapodivná a zvrácená situace může vzniknout jen v USA, protože amíci jsou stupidní. Myslím, že se to může stát kdekoli na světě, protože spousta lidí má tendenci poslouchat rozkazy a při jejich plnění vypínají mozek. Je to dáno tím, že autorita jejich názory či morální hodnoty zadupe chytře hluboko pod zem a z lidí se tak snadno stávají ovečky na provázku. Zajímavý je z hlediska psychologie i Stanfordský vězeňský experiment. S námětem tedy rozhodně problém nemám, co mi však vadilo, bylo zpracování. Myslím, že to chtělo v několika místech pořádně zatlačit na pilu, dát tomu trochu šmrnc, napětí a vyhrocenosti. Moc tomu nepomohla ani hudba, která měla sice punc festivalového filmu, ale mě tam fakt neseděla. Lepší hudba a víc napětí, tak jdu s hodnocením výš. 60% ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Koukat se na to pouze s informací, že je to thrilleroidní drama, které má nálepku "dle skutečné události", tak to sjedu, že scénář psal naprostej idiot a pak ty debilní kecy o "iracionalitěhloupostiblablademencijábychsetaknezachovalblabla", jenže ten nápis na začátku vůbec nelže (jak je dneska dobrým zvykem, že se to tam napíše jen proto, aby se to lépe prodávalo). To, co se v Compliance děje je boužel všechno pravda. Můžete se kouknout na youtube a vyjede vám deseti minutový záznam z interview, které se odehrává v závěru filmu ... spolu s opravdovými záběry průmyslové kamery. Doporučuju před zkouknutím Compliance si těch deset minut udělat ... už jen tohle kratičké video by vám mělo udělat mírně nevolno. A stejně vám potom bude, když budete koukat na film... jelikož budete tušit (nebo spíš přesně vědět), co příjde. Aneb jak dopadá hloupost spojená s ovečkovitostí v praxi .. ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Od 35. minuty jsem přetáčel. Je to nevěrohodný, na něco podobnýho by – vzhledem k okolnostem – přistoupil jen debil. Pak jsem si uvědomil, že to je podle skutečnosti, to na mám názoru ale nic nemění. J*A*S*M píše, že snímek plní účel a skvěle ilustruje demenci obyčených lidí (Američanů). To je fakt, ale kdo o takový film stojí. # Aspoň, že hlavní hrdinka byla hezká, ale to film nespasí. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (2)

  • Snímek je založen na skutečných událostech, které se odehrály před několika lety v síti McDonalds. Video z bezpečnostních kamer později uniklo na internet. (Dlee)

Reklama

Reklama