Reklama

Reklama

Pan Charles Duchemin (Louis de Funès) hájí největší chloubu sladké Francie - gastronomii. Vydává knižního průvodce a hodnotí kvalitu a vytříbenost jednotlivých restaurací. Má starosti s nezdárným synem (Coluche), který se chce stát principálem v cirkuse, ale hlavně s podnikatelem Tricatelem (Julien Guiomar), „králem“ motorestů a závodních jídelen, který se chystá v ďábelském plánu skoncovat s tradiční francouzskou kuchyní. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (304)

cheyene 

všechny recenze uživatele

O vynikajícím herectví Louis de Funèse nemůže být pochyb. Opět tu kraluje svými gesty a mimikou, byť pravda, tentokrát v umírněnějším duchu důsledkem prodělaného infarktu. Námět ohledně degustací byl fajn, převleky taktéž, ale směr, kterým se posléze komedie ubrala (cirkus pro mě trapný, továrna tomu dala korunu), už mi nešel k chuti. Hodnotím velmi slabými 4*, zvažuji dokonce 3. ()

MJMilan 

všechny recenze uživatele

Louis de Funés jako Charles Duchemin, slavný spisovatel píšící každý rok příručku pro turisty o francouzské gastronomii, hvězdičkách v hotelích a restauracích. Tento rok ho ale čeká problém. Menší restaurace začíná zkupovat Tricatel, který se dosud soustředil jen na závodní stravování. Duchemin se tedy rozhodne utkat se s Duchimenem v televizní show "Každá rána dovolena". Ale co se stane? Nešťastnou náhodou slavný vydavatel průvodce fr. gastronomií přijde o chuť? Tragédie...! Jeden z nejkultovnějších filmů s Funésem, kde nechybí ani jeho dvorní herečka Claude Gensac či známý fr. herec Colouche. ()

Reklama

Paity 

všechny recenze uživatele

Jedna z vrcholných komedií Lousie de Funese. Křidýlko nebo stehýnko řadím opravdu vysoko. Nic naplat, že tam jssou gumová kuřata a další nesmysly. Když se nad tím ale zamyslíte, tak vlastně přijdete na to, že to co my řešíme teď (nekvalitní polské potraviny), tak tohle řešila Francie před 35 lety. Ale zpět k filmu. Opět skvělý mistr komiků a jeho šílené eskapády a hlášky. Tohle nemůže odejít jinak než s maximální hodnocením. ()

sskrblik 

všechny recenze uživatele

Druhý gastonomicky zaměřený film u kterého si člověk říká, že by pan Louis de Funés mohl být z fleku kritikem jídla. Elegance se snoubí s vtipem, to co je Funésovi vlastní. Film naráží na různé prohřešky v oblasti gastronomie a pokud si to člověk promítne do života nazná, že myšlenky jsou často blízko k pravdě. ()

dyfur 

všechny recenze uživatele

....výborná komédia od L.d.F......ten koniec sa mi moc nepáčil kedysi ani dnes....ale ozaj som si nemyslel,že za x-rokov budeme aj my jesť " trikatela" tj budem musieť hľadať bezlepkovú šunku,že mi jogurt vydrží 2 mesiace,mlieko chutí inak ako mlieko pravé.....to čo do "seba pcháme " je častokrát ten trikatel :) ()

Galerie (59)

Zajímavosti (25)

  • Jelikož Louis de Funès (Charles Duchemin) prodělal před natáčením srdeční infarkt, tak bylo dost riskantní ho do filmu obsadit, neboť natáčení s kardiakem bylo nejisté ze zdravotních a finančních důvodů. Pojišťovna nakonec udělila souhlas, že natáčení pojistí. Na place ale musel být neustále přítomen kardiolog a sanitka. Štáb dostával výplatu pro jistotu každý den s tím, že nebylo jisté, zda se další natáčecí den uskuteční. (Duoscop)
  • Název průvodce "Duchemin" je inspirovaný názvem známého gastronomického průvodce "Michelin". (Ganka)
  • Když se Gérard Duchemin (Coluche) poprvé ukáže v cirkuse, schytá zásah sklenice s hořčicí. Když následně vstoupí do maringotky, má flek na jiném místě než po zásahu. (Ozzy88)

Reklama

Reklama