Reklama

Reklama

Drogová válka

  • Čína Du zhan (více)
Trailer

Obsahy(1)

Příběh neúnavného tažení protidrogové jednotky s cílem eliminovat vlivné seskupení výrobců a překupníků drog. K zasazení vítězného úderu má přispět čerstvě zatčený vlastník kokainové továrny. Pod hrozbou trestu smrti spolupracuje s policií na odvážném plánu na dopadení zbývajících členů drogového kartelu. To, co se zpočátku jeví jako chaos, vykrystalizuje do promyšleného příběhu a vědomé hry s diváckým očekáváním. (Fresh Film Fest)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (76)

Vavča 

všechny recenze uživatele

Johnnie To se po filmu Sparrow z roku 2008 znovu vrací v plné síle, nejde ani tak o kriminálku, thriller, jako spíše o ukázkové krveprolití, heroic bloodshed finále jako bejk, s moralizujícím apelem, který ovšem není prázdný, jalový, ale dokonale mrazivý. Film pro sebe urval Honglei Sun jako šéf protidrogové jednotky, mráz po zádech jde z výkonu Luise Koo, jako drogového výrobce. Strohý, drsný, ze 2/3 velmi realistický film s parádním finišem, který z paměti hned tak nevymizí. Vypadá to, že i přes regulační omezení čínských úřadů lze vytvořit dobrý film určený pro pevninu, který ovšem nezklame ani milovníky Hong Kongu. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Naštěstí chybí mdlé asijské emoce a naopak se před námi předkládá syrový a pochmurný příběh, který nestrhne, ale ani nijak nenaštve. Mnohdy dokonce připomene francouzskou žánrovou školu. Finální přestřelka s nesmrtelnými postavami je docela působivá i stylová. Asijská akční produkce jde nicméně v posledních letech celkem mimo mě, obávám se tedy, že to Drug War příliš nezmění. ()

Reklama

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Dokud nezačla závěrečná přestřelka, sledoval jsem solidní kriminálku se skvělými herci, slušným průběhem a fantastickou hudbou. Obě akční scény jsou však těžce nezvládnuté - tam, kde obdivuji práci policejní jednotky, mi zde přišlo že ačkoliv základy v podobě krytí se za překážkami znaj, nejsou schopni nijak zlikvidovat pouze dva cápky, bez ohledu na to že při sobě maj oslepovací granáty, které v předchozí scéně někdo použil. Závěrečná palba uprostřed silnice mezi auty těžce nepřehledná, chaotická a tentokrát se spíš ptám, proč nikdo nezavolal posily, které tam dorazily až když bylo po všem. Občas se vyskytl vtipný moment, vše probíhalo přirozeně, sledovačky, odposlechy a komunikace mezi jednotkou, spolupráce..krásně budované, paradoxně akční scény to totálně pohnojili. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet CNY 100miliónovTržby Celosvetovo $20,600,000║ Z Ázijskej produkcie sme mali možnosť vidieť Čínsky thriller Pre gram kokaínu(Drug Wars/ 2012), príbeh je spočiatku dobre budovaný, mierne zauzlený, občas prídu aj nejaké vtipné momentky ale záverečná akcia spadajúca svojím banálnym prevedením dosť pokazila dojem z predošlej snaživej výstavby príbehu. /videl v kine: 45%/ (videl na festivale Art Film Fest 2013) ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Až mě to mé hodnocení nakonec trochu mrzí, protože minimálně první půlka byla hodně zajímavá, někde po půlce mě to však začalo nudit a uspávat. Faktem ale je, že přestřelky jsou zvláštní, prakticky co výstřel, to zásah, což se ve filmech moc často nevidí a dva němí gangstabratři měli fakt kule. Druhá půlka, i navzdiry řečenému, se však utopila v nezájmu. Možná, kdyby to bylo kratší... ()

Galerie (97)

Zajímavosti (1)

  • Filmovanie snímky prebiehalo v okolí mesta Tianjin, ktoré sa nachádza na severovýchode Číny. (MikaelSVK)

Související novinky

9. Filmasia plná hongkongských a korejských bomb

9. Filmasia plná hongkongských a korejských bomb

25.11.2013

Kino Světozor hostí od čtvrtka 28. listopadu do pondělí 2. prosince festival asijských filmů Filmasia. Ten se letos zaměřil na hongkongské thrillery a romace a korejské divácké hity. Po třech filmech… (více)

Reklama

Reklama