Reklama

Reklama

Sophia a Richie

(festivalový název)
  • USA Curfew (více)
Krátkometrážní / Drama
USA, 2012, 20 min

Obsahy(1)

Uprostřed pokusu o sebevraždu zavolá Richiemu sestra a požádá ho, jestli by na pár hodin nemohl pohlídat svou neteř Sophii. Richie se rozhodne změnit plány a strávit večer ve společnosti Sophie. Ta má však utkvělou představu o tom, kdo Richie je, a on musí její názor změnit, i když mu chybí společenské dovednosti. (MFF Karlovy Vary)

Recenze (36)

Bane_Boss 

všechny recenze uživatele

Už nějakou chvíli mě něco tak emočně nedostalo. Utírám tu slzičky ze stolu, ale nestydím se, čert to vem, na to seru:D. Naprosto skvělý soundtrack( některé songy zněj uplně jak z Drive=epic) a k filmečku jako takovému nemám co dodat. Dneska si ho pustím ještě jednou a taneční scénu na bowlu tak každý druhý den. Tu tutu tutlusdkutdskut uttutu. P.S.: Cením, že si ten borec řezal žíly vertikálně, TAK SE TO DĚLÁ HOVEDA!!!))))))) ()

smetyl 

všechny recenze uživatele

Oscar: Krátkometrážní akční film. Oscarový snímek Sophia a Richie (Curfew) byl pro mě zajímavou podívanou. Vztahy jsou plné černého humoru, stejně jako úvodní a závěrečná část filmu, která Richiemu zachrání život. Richie, který se musí postarat o malou Sophii je prost veškerých sociálních zvyklostí a před očima své sestry i dcery své sestry je vykreslován jinak než by být měl. Celý pohled na něj změní ve 20 minutové stopáži. ()

Reklama

Una111 

všechny recenze uživatele

Sophia je přesně ten typ dítěte, který se objevuje ve filmech na můj vkus až příliš často a který dost nesnáším. - - - Samotný příběh je laciný, založený na citovém vydírání a na náhodičkách. Na tom nic nezmění ani dobré herecké výkony obou hlavních představitelů. Nechápu to převysoké hodnocení a zase jednou jdu proti proudu: Tři hvězdičky jsou až až! ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

"Oh, my God, I love this song!!!" Parádní číslo na bowlingu, úplně mi připomělo hudebně perfektní narozeninovou oslavu z Drive. Do toho parádní začátek, to není jen tak, když vám už v prvních vteřinách začne hrát ta vaše oblíbená atmosférická pecka. Tenhle krátkometrážák má prostě především par excellence soundtrack, doprovozený slušnou atmosférou, příjemnou a neokoukanou dvojicí herců a já si jdu ještě jednou pustit tu parádní scénku u bowlingu :-) 70% ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Režisér se obsadil do hlavní role Richieho, který zrovna páchá sebevraždu, když se mu po dvanácti letech ozve sestra, která nutně potřebuje na půl dne pohlídat dceru a on je poslední na seznamu lidí, kteří by to mohli udělat. Největší výhrou krátkého filmu je výborná Fatima Ptacek, bez jejíhož bezprostředního hereckého výkonu by nefungovalo ani parádní taneční číslo na bowlingu. ()

Galerie (4)

Související novinky

Oscars 2013 - výsledky

Oscars 2013 - výsledky

25.02.2013

Letošní udělování cen Akademie máme za sebou. Diváci i přímí účastníci slavnostního večera zřejmě přežili ostrý humor letošního moderátora Setha MacFarlanea. Kromě tradičního vzpomínání na ty, kteří… (více)

Oscarovým nominacím vládne Lincoln a Pi

Oscarovým nominacím vládne Lincoln a Pi

10.01.2013

Nikoho asi nepřekvapí, že se žádné překvapení nekoná. Letošní nominace na Oscary jsou opět nudně konzervativní a předvídatelné. Emoce opět budí spíš nenominování některých filmů – fanoušci Temný… (více)

Reklama

Reklama