Reklama

Reklama

Sophia a Richie

(festivalový název)
  • USA Curfew (více)
Krátkometrážní / Drama
USA, 2012, 20 min

Obsahy(1)

Uprostřed pokusu o sebevraždu zavolá Richiemu sestra a požádá ho, jestli by na pár hodin nemohl pohlídat svou neteř Sophii. Richie se rozhodne změnit plány a strávit večer ve společnosti Sophie. Ta má však utkvělou představu o tom, kdo Richie je, a on musí její názor změnit, i když mu chybí společenské dovednosti. (MFF Karlovy Vary)

Recenze (36)

ejnl 

všechny recenze uživatele

Černá komedie o dvou proměnných. I kdybychom zapomněli na příběh, Curfew rozhodně stojí za zhlédnutí už jen kvůli postavám, depresivnímu Richiemu, jehož pokusem o sebevraždu film začíná, a přechytralou Sofií, která má šmrnc klasické otravné holčičky, ale převálcuje nás svou suverenitou. Jak se vyvine hlídačka strýčka, který není schopný se postarat sám o sebe a občas halucinuje, s jeho neteří, kterou neviděl od té doby, co mu spadla z náruče? ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Režisér se obsadil do hlavní role Richieho, který zrovna páchá sebevraždu, když se mu po dvanácti letech ozve sestra, která nutně potřebuje na půl dne pohlídat dceru a on je poslední na seznamu lidí, kteří by to mohli udělat. Největší výhrou krátkého filmu je výborná Fatima Ptacek, bez jejíhož bezprostředního hereckého výkonu by nefungovalo ani parádní taneční číslo na bowlingu. ()

Reklama

Brylin 

všechny recenze uživatele

Richieho sestra musela být opravdu zoufalá, když tohoto loosera doslova se topícího v depresi požádala o pomoc s hlídáním své geniální dcery Sophie. S hlídáním, v němž už Richie kdysi selhal a vyčítá si to dodnes. Avšak tentokrát si společný večer oba užijí. Krátký film Shawna Christensena má zdánlivě banální, ale neotřelý námět, výborné zpracování, velmi dobré herecké výkony (Fatima Ptacek!) a spoustu další pozitivních bodů jako třeba originální humor či dokonalé hudební číslo. Po delším váhání uděluji pět hvězdiček. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Objektivně přidám třetí hvězdu, protože moje hodnocení je úplně neobjektivní; nejprve jsem totiž zkouknul o dva roky mladší celovečerák https://www.csfd.cz/film/372023-before-i-disappear/komentare/ a v porovnání s ním je tenhle jeho starší krátkometrážní brácha bohužel přece jen dost chudá záležitost. Ale nevím, jak bych ho vnímal, kdybych ten mladší celovečerák prvně neviděl, takže... ()

Devadesát Dva 

všechny recenze uživatele

I na malém prostoru dost ladně kouzlící film. Má to hlavu a patu a přesně ví, co chce říct a taky jak. Forma i obsah naprosto sluší a sedí. Nepřipadalo mi to depresivní, pro mě jsou sebevrazi jen upřímní lidé, nic víc. A navíc je tenhle film odpovědí na to, proč možná poslední dobou ztrácím tolik zájem o knihy a delší filmy, žvaní se tam zkrátka zbytečně moc hovadin navíc, aby se natáhla stopáž nebo stránky a lépe se prodávalo. O tomhle, co ukazuje 'Curfew' by filmy a literatura měly být - stručně a upřímně. ()

Galerie (4)

Související novinky

Oscars 2013 - výsledky

Oscars 2013 - výsledky

25.02.2013

Letošní udělování cen Akademie máme za sebou. Diváci i přímí účastníci slavnostního večera zřejmě přežili ostrý humor letošního moderátora Setha MacFarlanea. Kromě tradičního vzpomínání na ty, kteří… (více)

Oscarovým nominacím vládne Lincoln a Pi

Oscarovým nominacím vládne Lincoln a Pi

10.01.2013

Nikoho asi nepřekvapí, že se žádné překvapení nekoná. Letošní nominace na Oscary jsou opět nudně konzervativní a předvídatelné. Emoce opět budí spíš nenominování některých filmů – fanoušci Temný… (více)

Reklama

Reklama