Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film byl natočen podle Voltairovy novely „Candide aneb Optimismus“ z roku 1759. Snímek je přenesen do dvacátého století, do období druhé světové války. A stejně jako původní námět vypráví o zakázané lásce mladičkého Candida (Jean-Pierre Cassel) k dívce Cunégonde (Daliah Lavi). (Snorlax)

Recenze (3)

Flego 

všechny recenze uživatele

Candide ou l'optimisme je predovšetkým satirická reakcia na svetový poriadok, ktorí hlásali filozofovia danej doby. Autor novely osvietenec Voltaire napísal dielo, ktoré je komplikované sfilmovať, ale tvorcovia tohto filmu si urobili tú námahu, a dokonca posunuli dej do 20. storočia, aby sa lepšie priblížili divákovi. A urobili dobre. S plejádou hercov, ktorým sa ušiel len kratučký čas na plátne ( napr. Funés ), vytvorili filmové dielko, ktoré nie je pre komerčného diváka, lebo svojimi myšlienkami neustále núti diváka premýšľať. Prvý komentár. ()

rivah 

všechny recenze uživatele

Lehká Voltairova satira přenesená do 20.století, do doby hitlerismu....Dobře obsazeno, zábavné dílko. ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Tak bylo to poměrně slušné. Nejvíce mne zaujal pan Yves Deniaud v hlavní mini roli a poté samozřejmě i v další pan Funés, kvůli kterého jsem se na to vůbec díval. Ustavičné kecání do děje tomu moc nepomohlo a dost mi vadilo. Ovšem zase chápu, že tím to urychlilo děj. Přesto tu jistý zájem byl, občas jsem se dokonce pousmál, ale podruhé bych to vidět nechtěl. I když zde pár zajímavých filozofických myšlenek padlo. ()

Reklama

Reklama