Reklama

Reklama

Snímek TAR je motivován stejnojmennou sbírkou básníka a držitele Pulitzerovy ceny C.K. Williamse. Prolínají se v něm adaptace jedenácti básní, jež nás zavádějí na poetickou cestu napříč Williamsovým životem. Film pokrývá období několika desetiletí americké historie, od Williamsova dětství a dospívání v Detroitu ve čtyřicátých a padesátých letech, až po raná osmdesátá léta, kdy se ožení s Catherine a narodí se jim syn Jed. C.K. se připravuje na autorské čtení z knihy Tar v New Yorku a po nocích se pokouší psát nové básně, přičemž ho dohánějí vzpomínky na minulost. Když v New Yorku přijíždí na místo konání autorského čtení, vybavují se mu ústřední momenty jeho života. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (9)

(fun)tomas 

všechny recenze uživatele

Akonáhle sa ponoríte do farieb času, začnete sa nazdávať, že táto sfilmovaná báseň bude druhý strom života. Bohužiaľ už po desiatich – pätnástich minútach zistíte, že to tak nie je. Je to úplne chaotické, dejovo nekonzistentné a ľahko zabudnuteľné. Už po dvoch dňoch som si nedokázal vybaviť jedinú scénu. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Veľmi slabá snímka, ktorá neponúka vlastne vôbec nič. Herci sa veľmi nepredviedli a o nejakých hereckých výkonoch sa nedá ani polemizovať. Na hudbu si už absolútne neviem spomenúť a to tempo bolo neskutočne vlečúce. Aj dialógy boli absolútne nezáživné a celkovo scenár a príbeh boli jedno veľké sklamanie. Neviem či to pripisovať aj tomu, že som od toho niečo vôbec očakával, ale ja som sa len a len nudil. Nenapadá ma jediná skupina divákov, ktorá by túto snímku ocenila. Tých milión režisérov tohto slabého filmu veľmi nepoznám, ale myslím že si ich mená radšej zapamätám, aby som ich ostatné snímky bral už s rezervou. Neviem čo by tejto snímke prospelo najviac a či existuje niečo, čo by túto snímku pozdvihlo až na príjemný priemer. ()

maddy odpad!

všechny recenze uživatele

A toto bolo čo? Tá lacná, zrnitá kamera, s ktorej obrazom film vyzerá, že si ho niekto natočil sám doma v obývačke (čo evidentne vôbec nie je ďaleko od pravdy) by sa ešte dala akceptovať, ale ono je to celé tak neskutočne o ničom, že až. Ani romantika, ani dráma, ani komédia, nič. Ale tak čo aj čakať od „sfilmovanej poézie“. Jediné čo ako tak držalo pozornosť bol údiv nad tým komu a ako sa preboha do niečoho podobného podarilo dostať toľko známych hercov typu James Franco, Mila Kunis alebo Jessica Chastain. V tomto by jeden čakal hercov z radu komparzistov a nie podobné mená. Buď musia mať s režisérmi viac ako blízky vzťah alebo na nich vedia nejaké poriadnu zákernosť, že ich dostali do podobného „ultra-low-cost-budget filmu“. Vo výsledku to však nie je ani festivalový snímok, ani žiaden art, jednoducho nič. A navyše to bol snáď ten najdlhší film aký som videl. Má síce len veľmi skromných 70 minút, ale subjektívne som mal pocit, že tá nezáživnosť sa tiahne pomaly 8 hodín. ()

aquiver 

všechny recenze uživatele

Soudě dle hodnocení ostatních mohu říci jen to, že pokud poetiku vyloženě nemilujete, na snímek se raději nedívejte. Budete se určitě nudit, vyprávění je značně poeticky-lyricky-básnické, až to vážně samotný obsah ničí. Pokud ale vyhledáváte jemné poetické filmy, kde najdete průsvity sluníčka, umělecké záběry na detail a máte rádi snění, může být pro vás tento citlivý film i více nadprůměrným zážitkem. 55 % ()

Galerie (22)

Zajímavosti (3)

  • Natáčení probíhalo v Detroitu v americkém státě Michigan. (Terva)

Reklama

Reklama