Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Recenzent Mike Stoklasa má už dosť utrpenia, ktoré mu spôsobila prvá časť (1999) novej trilógie Hviezdnych vojen Georgea Lucasa. Prevtelí sa preto do kože Harryho S. Plinketta, starého sociopatického vraha so záľubou v pizzových rolkách, a s nezameniteľným čiernym humorom rozpitvá známy prequel doslova na molekuly. Niekedy však videokazeta preskočí a odhalí záznamy nekalých praktík, ktoré sa Plinkett snažil premazať... (Macejko)

(více)

Recenze (12)

RajAthen 

všechny recenze uživatele

Veškerá frustrace, která vás mohla přepadnout u sledování "prvního" dílu Hvězdných válek, nachází svůj katalyzátor v detailním rozboru jednoho osamoceného pána. Co na tom, že je to také tak trochu (trochu dost) psychopat a masový vrah, který zabil mj. i svou ženu a oblibu nachází ve svých pizza rolls, které bych si od něj poslat rozhodně nenechal. Vstupte a bavte se: http://redlettermedia.com/plinkett/star-wars/. ()

RichardLev 

všechny recenze uživatele

Jsem velký fanda internetových video recenzí. Mám rád série jako Angry Video Game Nerd, Spoony Experiment, Nostalgia Critic a v neposlední řadě i projekt Mikea Stoklasyy - Red Letter Media. Stoklasa se však na internetu proslavil hlavně díky imitaci šíleného psychopatického vraha, který dělá recenzi na Star Wars. Když jsem se na tohle dílko začal dívat, bylo to jedno velké wtf, ale po pár minutách jsem si to zamiloval. Tahle recenze je prostě výborná. Provedení je naprosto psychopatické, ale recenze není hloupá. Všechny argumenty mají hlavu a patu, Stoklasova analýza je naprosto trefná. Nemusíte s ním souhlasit ve všem, ale ten chlapík se ve filmech vyzná. Ví, co dělá původní Star Wars tak dobrými a dokáže vypíchnout, co je v Epizodě I špatně. Fandům, kteří jedničce dávají plné hodnocení a stříkají si z ní do kalhot, tahle recenze asi radost neudělá, ale podívat by se na ni měli. Nevidím Epizodu I až tak černě jako Stoklasa, ale jedno je jisté. Tahle recenze je pro mě daleko větší filmový zážitek, než Epizoda I. ()

Reklama

Drozdo57 

všechny recenze uživatele

Revolúcia filmových recenzií. Hodinu a pol dlhý film o filme, ktorý do detailu rozoberá, scénu po scéne, každý problém a navrhuje riešenia na základe osvedčených filmových receptov, úspešnejších filmov, alebo vedomia a svedomia autora. Je to brilantné, zábavné a poučné. Je to komédia, ktorá k téme pristupuje s nadhľadom, no zároveň je dostatočne vykreslená "dôležitosť" celej problematiky. Odštartovalo to novú éru detailných recenzií. Je to asi jediná filmová recenzia, ktorú kedy premietali na festivale. Je to "film" ktorý aj u mňa rozbehol hlbší záujem o filmy a naučil ma, čo vlastne robí film dobrým a ako mám ku filmom pristupovať. Za mňa lepšie dielo ako recenzovaný film, ktorý ukazuje genialitu Mikea Stoklasu, ako asi najlepšieho populárneho filmového recenzenta/kritika súčasnosti. Viete, že ktosi v reakcii na toto napísal 100 stranovú esej, kde sa snažil recenzovaný film obhájiť? Mike to adresuje v neskorších recenziách a samozrejme to chudákovi chalanovi pekne rozbije. Najdite si komentár toho užívateľa, čo tejto recenzii dal hodnotenie odpad. Presne na týchto "ohmôjbožesveteľnýmečjasaposeriem" divákov Stoklasa toľkokrát vo svojej recenzii naráža. ()

GMVajgl 

všechny recenze uživatele

Je znát, že Mike Stoklasa do hloubky rozumí filmům a příběhům obecně. Vypráví totiž hned dva vzájemně propletené příběhy najednou - jeden příběh je recenze vyprávěná ústy pana Plinketta a druhý příběh je o samotném panu Plinkettovi. První vrstva - samotná recenze je velice zajímavá, protože popisuje prequely ze všech možných vrstev - historických, finančních i personálních a doplňuje podstatný kontext, tedy souvislosti - proč a jak. Druhá vrstva se objevuje nejprve skoro podprahově, později hraje téměř prim. Výsledek je fascinující, protože Pan Plinkett je dokonalým příkladem / dokladem toho, co tvrdil Carl Jung: "Žádný strom nevyroste do nebe, pokud zároveň jeho kořeny nedosahují do pekla." Je to člověk, jehož recenze člověka baví i dojímá, zaměstná jeho plnou pozornost svoji racionalitou, proloženou něžnou komedií, ale zároveň je to taky člověk, co ošuká svoji kočku. ()

L110 odpad!

všechny recenze uživatele

Ľudia, ktorí tomuto odpadu dávajú plné hodnotenie snáď IMHO museli byť na práškoch keď ich sledovali. Do neba volajúca stupidita plná nepresnej a lenivej analýzy a znej vyplývajúcich stupídnych z prdele vytiahnutých pseudoargumentov, totalnej ignorancie faktov (jeden jediný diel "novej trilógie " použil viac praktických efektov, než celá "povodná trilógia"ohromady a práve Pomsta Sithov ich zo všetkých šiestich filmov použila najviac) a zdravého rozumu a zároveň dokonale premyslená propaganda mieriaca na bandu hlupákov, ktorý autorovi tejto "recenzie" všetko zožerú aj s navyjakom pretože sú príliš lenivý na to aby sa pri sledovaní Epizód I,II a III unúvali používať mozog a davať pozor čo sa na plátne vlastne deje. Je neskutočné do akej miery až siaha Stoklasova snaha ignorovať a manipulovať s faktami nachádzajúcich sa vo filmoch samotných aby vytvoril obraz Epizód I, II a III ako nekonzistentných, pohromade nedržiacich sračiek plných logických dier, mizerných dialógov a hereckých výkonov. "nAby ste mali lepšie povedomie o čom hovorím odporúčam prečítať si túto esej, k Stoklasovej recenzií ku Skrytej Hrozbe, ktorá pomocou logicky premyslených argumentov a logickej analýza trhá Stoklasové nezmyselné pseudoargumenty slovami úžívateľa Macejko "na franforce": Red-Letter-Media-Episode-I-Review-A-Study-in-Fanboy-Stupidity. ()

Zajímavosti (2)

  • Stoklasova legendární recenze přiměla jednoho z fanoušků Star Wars k sepsání 108stránkové práce, ve které se pokouší vyvracet Stoklasovu kritiku. (L_O_U_S)
  • Recenze nové trilogie Hvězdných válek si postupem času vydobyla téměř kultovní postavení a autor Mike Stoklasa se stal žádaným hostem nejrůznějších festivalů po celém světě. Série promyšlených satirických komentářů fiktivní postavy Harryho Plinketta se dokonce stala inspirací pro některé profesionální americké dokumentaristy. (Brousitch)

Reklama

Reklama