Reklama

Reklama

Ip Man: Poslední boj

  • Hongkong Ye wen zhong ji yi zhan (více)
Trailer 2

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (40)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Líbí se mi hlavně, jak se celé sérii daří přecházet mezi jednotlivými dobami. Tento film sleduje Ip Mana v jeho pozdním věku, v době, kdy je již známým učitelem ještě známějšího Bruce Leeho. Ani v tomto filmu se s postavou Bruce nesetkáme, tentokrát vůbec. Přesto se daří vytvořit další dramatický příběh, a to opět příběh spojený s politikou, která do Ip Manova života zasahovala až příliš. Přesto stále mohl dělat to, co chtěl a co miloval. Snímek je v podstatě takovou meditací, je klidnější než ostatní filmy, což je dáno i Ip Manovým věkem. Rozhodně to není akční podívaná, kterou byste možná čekali po předchozích filmech. Když se do toho ale starý muž pustí, stojí to za to. Jen by to možná chtělo trochu jiná témata, než pořád dokola omílat ta samá. ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Další film o legendě Kung-Fu nás zavede k samému konci mistrova života. Ip již nežije se svou manželkou, ale je sám v Hong Kongu, kde opět začíná učit Win Chun. Má nejrůznější žáky, kteří mu všelijak v jeho nelehkém životě pomáhají, ale někdy i pěkně zavaří. Filmek není tak našláplý akcí jako Donnieho filmy, ale když už akce je, tak je hodně dobře provevená. Ip je vyrovnaný starý muž, ale bojovému umění pořád vládne, jak ukáže finále filmu. Herecké obsazení opět povedené. Hudební doprovod také. Za mě pěkný filmek a dávám mu 80% :) ()

Reklama

Trustme 

všechny recenze uživatele

On je tu zas! Co bylo na mistru Yipovi tak úžasného, že Čína už netočí nic jiného než o něm? Asi jen to, že potrénoval jistého chlapíka jménem Lee Jun-Fan. Tento film je už prakticky jen opravdu vydojením mistrova života z pohledu na okolní dějiny, postavy a drobnosti, co se snad udály. Pro případné obdivovatele Yip Mana je to tak doplňující příspěvek do komplexního útvaru filmů o něm. Kde varianty s Donnie Yenem tvoří akční, bojovnější představení, zatímco filmy režiséra Hermana Yau a The Grandmaster Kar Wai Wonga patří víc k těm, co ocení pamětníci čínských poválečných dějin. Ip Man: The Final Fight je filmařsky velmi pěkné dílko a možná nejvíce uvěřitelné v rámci života mistra. Co se týče výběru hlavního představitele, tak ani on se nijak nepodobá vizáží reálnému Yip Manovi, ale herecky si poradil Anthony Wong Chau-Sang skvěle s postavou charismatického mistra. Věřím, že v Číně už několikanásobně splnili plán natočit film o Yip Manovi a doufám, že tohle byl už jeho poslední filmový boj. ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Když je teď v kurzu zase pan Ip, tak se nesmí zapomínat na tenhle film. A hned bych začal kriticky, celé to mělo hrozně divný úvod, kde dozvěděli jsme se že Japonci byli strašně zlý svině a že Číňanům po válce v Hon Kongu kradli práci. Následně pan Ip začal učit několik specifických žáků, jejichž míra pro spravedlnost byla obrovská, ale to jim však nebránilo během filmu vyvolávat konflikt a nebo potřebu se s každým prát. Samotní žáci, až na policistu byli klasické nevýrazné postavy, které mi nijak neutkvěly v hlavě, ale ten policista docela ušel, jednak tak měl z těch všech žáků, nejvíc prostoru a taky ho hrál dobrý herec. A tady nasává další problém, postupně se začali objevovat další postavy, konkurenční mistr z vedlejší školy, barová zpěvačka, gangster a jeho poskok, žena pana Ip, syn pana Ip a ke konci i Bruce Lee. Nicméně největším problém tohohle filmu je, že nemá souvislý děj, což by nevadilo viz The Grandmaster, který vyšel ve stejném roce, ale tady je prostě znát že scénárista režisér, nejsou tak dobří a zkušení, jako ti u The Grandmastera a tak se během filmu odehraje hned několik podstatných historických událostí, které sou však trestuhodně odbyty a ve výsledku postrádají význam. Co se týče akce, jako neni špatná, ale až na závěrečnou vybíjenou, je jí tu jednak málo a je hrozně krátká, což je hrozná kombinace. A byť Anthony Wong je dobrý herec a i se na Ip hodí mnohem lépe než Donnie Yen, tak Wong hraje pana Ip tak nějak bez jiskry života, což bych i chápal jelikož měl rakovinu, ale v mnoha dokumentech, kde se oněm vyjadřovali lidé kteří ho znali a nebo s ním byli v kontaktu, tak ho popisovali jako usměvavého a energického, až do své smrti. Takže tenhle film je většinou o tom, jak pan Ip někam příjde něco sní, s někým dá řeč a občas někoho propleskne. A překvapivě posledních dvacet minut, kromě dobré akce, je i slušná filmařská práce a nabízí i to nejlepší z celého filmu a to je boj s rakovinou, se kterou bojoval a bohužel prohrál. Takže kdyby se tvůrci, zaměřili na poslední týdny jeho života, tak by udělali lépe i kdyby to znamenalo, že film bude bez akčních scén, protože takový film by toho mohl víc říct a oslovit tak širší publikum. Takhle je to jenom další film o panu Ip, kde on vlastně moc neni a film tak toho nemá moc co nabídnout a to je škoda. ()

Ceres 

všechny recenze uživatele

Bez debat nejhorší film o Ip Manovi. Amatéřství tohoto filmu se nezapře od prvních záběrů a ty kulisy, proboha!!!! Obsazením Anthonyho Wonga si nezajistil Herman Yau vůbec nic, snad jen to, že mu to moc nejde. Celou dobu jsem se nestačil divit, jak je celé jalové. Scénářem si měl někdo vytřít ......, než to použít na zfilmování. V určité chvíli jsem si už myslel, že z Ip Mana se stane předák odborů xD, no tak příště, protože odpad tomuto paskvilu utekl jen o malinký vlásek. ()

Galerie (99)

Zajímavosti (5)

  • 37. ročník Mezinárodního filmového festivalu v Hong Kongu (HKIFF) byl zahájen tímto filmem. (Rominator)
  • Ip Manův syn Ip Chun má ve filmu malou cameo roli, hraje majitele obchodu, který volá filmového Ip Mana (Anthony Wong) k důležitému telefonátu. (Rominator)

Reklama

Reklama