Reklama

Reklama

Ip Man: Poslední boj

  • Hongkong Ye wen zhong ji yi zhan (více)
Trailer 2

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (40)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Pravdou je, že se více kecá než mydlí. Pomydlí se to opravdu velmi zřídka, ale většinou to stojí za to. Souboje jsou krásně nasnímané a rok 2013 je znát. Velmi mi sednul moderní styl vyprávění, který nevím proč mi hrozně připomínal americké gangsterky, včetně hudby. Wong v hlavní roli velmi vyniká. Tento díl je skutečně fundamentálně odlišný od všech předchozích, ale za sebe musím říct, že jsem tuto změnu spíše uvítal. Cítím se tedy spokojen a už se moc těším na třetího Ipa. ()

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

Další z filmů o panu Ip. A opět se jedná o povedený snímek. Pana Ipa potkáváme v poslední kapitole jeho života. Je takový jakého znám z trilogie s Donnie Yenem. To, že tu "má jiný obličej" mi vůbec nevadí. Je to opět ten naprosto vyrovnaný, na všechny hodný a spravedlivý pán. V dnešní době vidět takovou postavu a myslet si, že třeba taková fakt byla je docela fajn. Příběhově tedy sledujeme několik posledních let jeho rozvážných kroků. A jak jinak musíme mu fandit. Akce není moc, ale když na souboje jeden na jednoho přijde, jsou vynikající. Jen finální souboj by si možná zasloužil více epičnosti. Další návštěva do života pana Ipa si zaslouží pozornost podobnou, jako má Donnie Yen a jeho filmy. V komentáři jsem několikrát použil slovo "pán" . A to hlavně proto, že jestli si někdo toto oslovení zaslouží, je to právě Pan Ip. 72 procent. ()

Reklama

Ceres 

všechny recenze uživatele

Bez debat nejhorší film o Ip Manovi. Amatéřství tohoto filmu se nezapře od prvních záběrů a ty kulisy, proboha!!!! Obsazením Anthonyho Wonga si nezajistil Herman Yau vůbec nic, snad jen to, že mu to moc nejde. Celou dobu jsem se nestačil divit, jak je celé jalové. Scénářem si měl někdo vytřít ......, než to použít na zfilmování. V určité chvíli jsem si už myslel, že z Ip Mana se stane předák odborů xD, no tak příště, protože odpad tomuto paskvilu utekl jen o malinký vlásek. ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Když je teď v kurzu zase pan Ip, tak se nesmí zapomínat na tenhle film. A hned bych začal kriticky, celé to mělo hrozně divný úvod, kde dozvěděli jsme se že Japonci byli strašně zlý svině a že Číňanům po válce v Hon Kongu kradli práci. Následně pan Ip začal učit několik specifických žáků, jejichž míra pro spravedlnost byla obrovská, ale to jim však nebránilo během filmu vyvolávat konflikt a nebo potřebu se s každým prát. Samotní žáci, až na policistu byli klasické nevýrazné postavy, které mi nijak neutkvěly v hlavě, ale ten policista docela ušel, jednak tak měl z těch všech žáků, nejvíc prostoru a taky ho hrál dobrý herec. A tady nasává další problém, postupně se začali objevovat další postavy, konkurenční mistr z vedlejší školy, barová zpěvačka, gangster a jeho poskok, žena pana Ip, syn pana Ip a ke konci i Bruce Lee. Nicméně největším problém tohohle filmu je, že nemá souvislý děj, což by nevadilo viz The Grandmaster, který vyšel ve stejném roce, ale tady je prostě znát že scénárista režisér, nejsou tak dobří a zkušení, jako ti u The Grandmastera a tak se během filmu odehraje hned několik podstatných historických událostí, které sou však trestuhodně odbyty a ve výsledku postrádají význam. Co se týče akce, jako neni špatná, ale až na závěrečnou vybíjenou, je jí tu jednak málo a je hrozně krátká, což je hrozná kombinace. A byť Anthony Wong je dobrý herec a i se na Ip hodí mnohem lépe než Donnie Yen, tak Wong hraje pana Ip tak nějak bez jiskry života, což bych i chápal jelikož měl rakovinu, ale v mnoha dokumentech, kde se oněm vyjadřovali lidé kteří ho znali a nebo s ním byli v kontaktu, tak ho popisovali jako usměvavého a energického, až do své smrti. Takže tenhle film je většinou o tom, jak pan Ip někam příjde něco sní, s někým dá řeč a občas někoho propleskne. A překvapivě posledních dvacet minut, kromě dobré akce, je i slušná filmařská práce a nabízí i to nejlepší z celého filmu a to je boj s rakovinou, se kterou bojoval a bohužel prohrál. Takže kdyby se tvůrci, zaměřili na poslední týdny jeho života, tak by udělali lépe i kdyby to znamenalo, že film bude bez akčních scén, protože takový film by toho mohl víc říct a oslovit tak širší publikum. Takhle je to jenom další film o panu Ip, kde on vlastně moc neni a film tak toho nemá moc co nabídnout a to je škoda. ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Další film o legendě Kung-Fu nás zavede k samému konci mistrova života. Ip již nežije se svou manželkou, ale je sám v Hong Kongu, kde opět začíná učit Win Chun. Má nejrůznější žáky, kteří mu všelijak v jeho nelehkém životě pomáhají, ale někdy i pěkně zavaří. Filmek není tak našláplý akcí jako Donnieho filmy, ale když už akce je, tak je hodně dobře provevená. Ip je vyrovnaný starý muž, ale bojovému umění pořád vládne, jak ukáže finále filmu. Herecké obsazení opět povedené. Hudební doprovod také. Za mě pěkný filmek a dávám mu 80% :) ()

Galerie (99)

Zajímavosti (5)

  • Konzultanty na Wing Chun byli Marvel Chow a Leo Au Yeung. (Rominator)
  • V samotném závěru je použit krátký archivní záběr na Ip Mana, cvičícího na dřevěném panákovi, který natočil jeho syn. (Rominator)

Reklama

Reklama