Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Fantomas, záhadný netvor s ocelovou tváří terorizuje Paříž. O jeho skutečné existenci jsou však stále pochybnosti, neboť ho dosud nikdo na vlastní oči nespatřil. Prvním hostem tajuplného Fantomasova paláce se nedobrovolně stane novinář Fandor, který napsal o netvorovi senzační článek. Fantomas potrestá tuto troufalost osobitě: vezme na sebe Fandorovu podobu a spáchá fantastickou loupež. Později si nasadí i masku komisaře Juvea, který se neúspěšně již dlouho snaží Fantomase dopadnout. (Intersonic)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (471)

PetrPan 

všechny recenze uživatele

I po 40 letech neztrácí Fantomas na lesku, ano, s dnešními akčními supertrháky se nedá, alespoň co do výpravy, srovnávat, ale kdo by to taky dělal, Fantomas patří do své doby a podle toho se musí posuzovat, vynikající spojení akce a komičnosti skvěle funguje v podání Jeana Maraise a Louise De Funese, Fantomas je prostě klasika a tak se na něj prostě musí nahlížet ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Tento film sa už len z pohľadu že sa jedná o neoddiskutovateľnú legendu francúzskeho filmového plátna, nedá komentovať inak, než spôsobom a štýlom kladnej kritiky. Necítim sa tým povolaným, ktorý by mal komentovať dej filmu, jeho spracovanie, či výkony hercov, preto len .. Fantomasa mám veľmi rád, vo všetkých jeho podobách. Fantomas je jeden z prvých celovečerných filmov kde hral Louis de Funés hlavnú úlohu a kedy ešte nebol tak známy a nebol braný za hlavnú hviezdu. Čo sa po jeho výkone zmenilo a v ďalších dieloch Fantomasa už bol hlavným ťahúňom filmu. ()

Reklama

Šandík 

všechny recenze uživatele

Fantomas je film, který se patrně tak trochu vysmekl z představ producentů, neboť mu nekraluje hrdinný a statečný Jean Marais ale komediant Louis de Funès. Samozřejmě, právě díky spojení romantického hrdiny s celoživotním komediantem se zrodila legenda, pohříchu ovšem nikoli nestárnoucí... Sledovat Fantomase téměř padesát letech od jeho natočení, znamená samozřejmě shovívavě přehlížet dnes už značně dřevně působící efekty a také docela vetchý a naivní děj. Zůstává Funesův bláznivý humor, který je ovšem v každém jeho filmu tak trochu na jedno kopyto, a kromě toho slušná atmosféra, velkoryse působící kamera v širokoúhlém provedení, chytlavý hudební doprovod a obstojné herectví... Celkový dojem: 70% Zajímavé komentáře: Mr.Apache ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Kdysi jedna z nejoblíbenějších filmových sérií s tajuplným Fantomasem a kašparovským komisařem Juvem (De Funes) dnes působí místy už mírně trapně. Francouzský humor starý 40 let hold doba značně poznamenala a dnešní generace se smějí spíše obhroublým a nevkusným vtipům, které naopak za dalších 40 let budou vzbuzovat negativní emoce u další generace. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No, tohle mi prislo jako takovej pomalejsi rozjezd. Vsechny postavy se teprve predstavujou a na akci tu dojde malokdy. Vtipu tu taky moc neni, ale to je hlavne tim, ze Funes je vedlejsi postava a vetsina pozornosti je na Jeana Maraise. Nastesti si tvurci dali zalezet s pribehem, takze je to dobra kriminalka, spis nez nejaka blazniva komedie a kdyz jsem si na to za chvily zvyk, tak jsme se dobre pobavil, protoze film ani na chvily nenudi. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (61)

  • Knižní Fantomas měl škrabošku, ten filmový modrou masku. (M.B)
  • Komisár Juve (Louis de Funès) po vyfotografovaní obeseného lorda MacRashleya (Jean-Roger Caussimon) položí fotoaparát na komodu. Keď sa vzápätí vráti do miestnosti, aby ostatným ukázal dôkaz, leží fotoaparát na posteli. (Hudino)
  • Vo filme vidíme noviny zo 14. júla, čo je najväčší štátny sviatok vo Francúzsku. Napriek tomu na Champs Elysées nevidíme žiadnu francúzsku vlajku. (Arsenal83)

Reklama

Reklama