Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Fantomas, záhadný netvor s ocelovou tváří terorizuje Paříž. O jeho skutečné existenci jsou však stále pochybnosti, neboť ho dosud nikdo na vlastní oči nespatřil. Prvním hostem tajuplného Fantomasova paláce se nedobrovolně stane novinář Fandor, který napsal o netvorovi senzační článek. Fantomas potrestá tuto troufalost osobitě: vezme na sebe Fandorovu podobu a spáchá fantastickou loupež. Později si nasadí i masku komisaře Juvea, který se neúspěšně již dlouho snaží Fantomase dopadnout. (Intersonic)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (470)

Lima 

všechny recenze uživatele

Klasika, které zub času vůbec neuškodil. A když, tak jenom trošku :o) Je totiž fakt, že některé scény se dnes jeví trošku naivní a divák odkojený akčními trháky posledních let se asi bude nudit. Ovšem ti, co rádi nostalgicky zavzpomínají na ta léta, kdy seděli v totálně narvaném kině a královsky se bavil při Fantomasově pronásledování, si toho záhadného zloducha asi rádi zopakují. A já patřím mezi ně :o) V tom případě není co dodat, pouze popřát BON APETIT. PS: Nejvíc jsem Fantomasovi záviděl tu ponorku :o)) ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Česká klasika, nějak mě to nechytlo tím způsobem, abych jásal a říkal tomuto snímku bomba. Ale chápu ostatní. Film má netradiční, trošku překombinovaný příběh. Těch sci-fui prvků a tak dále je tu hrozně moc. Funés bez pochyby výtečný. Vtipných scén je zde dost. Prostě příběh mi nesednul a tak no. Váhání mezi 3 a 4 hvězdou nevyhnutelné. Ale jo, šlo to. Takže to vidím na nadprůměr té doby, nic víc. Hodnotím na 70% = **** ()

Reklama

Ainy 

všechny recenze uživatele

Tento film jsem viděla poprvé jako dítě a silně na mne zapůsobil :-) A i když jsem o trochu víc starší, tak se k němu moc ráda vždycky vrátím. Zápletka, humorné scény, napětí ... :-) Osobitý komediální talent Louise v kombinaci s bezkonkurenčním dabingem Františka Filipovského zajišťují tomuto filmu neutuchající zájem diváků. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Na Fantomase jsme houfně a rádi chodili do kina jako děti. Z dnešního pohledu to byla vlastně taková naše přípravka na Bondovky a dobrodružnější kousky. Bylo to fajn, krásně namíchaná mužnost (Marais), krása (Demongeot) i humor (Funes), samozřejmě s neskutečně sympatickým záporákem a skvělým hudebním motivem. Až vloni jsem se dostal k literární předloze a musím říct, že mě strašně zklamala. A to vůbec ne v souvislosti k těmto filmovým adaptacím. Věděl jsem, že původní literární příběhy Fantomase jsou trochu o něčem jiném, že to není komedie, spíše temnější dobrodružství. Ale přišlo mi to hrozně nudné a nezáživné, psané stylem, který pro mě byl nezkousnutelný a kniha tří Fantomasových příběhů se stala jednou z těch, které jsem četl nejdéle. Takže Fantomas pro mě už asi navždy zůstane pouze v této filmové trilogii (a ve vzpomínkách v Arabele). Protože tohle baví. A celá trilogie má mnohem větší a temnější atmosféru, než jakýkoliv z těch tří příběhů, co jsem četl. 3.5/5 ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Tento film sa už len z pohľadu že sa jedná o neoddiskutovateľnú legendu francúzskeho filmového plátna, nedá komentovať inak, než spôsobom a štýlom kladnej kritiky. Necítim sa tým povolaným, ktorý by mal komentovať dej filmu, jeho spracovanie, či výkony hercov, preto len .. Fantomasa mám veľmi rád, vo všetkých jeho podobách. Fantomas je jeden z prvých celovečerných filmov kde hral Louis de Funés hlavnú úlohu a kedy ešte nebol tak známy a nebol braný za hlavnú hviezdu. Čo sa po jeho výkone zmenilo a v ďalších dieloch Fantomasa už bol hlavným ťahúňom filmu. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (61)

  • Komisař Juve (Louis de Funès) říká na začátku filmu v televizním rozhovoru, že Fantomas (Jean Marais) je zabiják a má na svědomí lidské životy, přesto ve filmu rukou Fantomase nikdo nezemře. (sator)
  • Ve scéně, kdy Fandor (Jean Marais) ukradne auto a následně komisař Juve (Louis de Funès) stopuje, aby dohnali lokomotivu s prchajícím Fantomasem (Jean Marais), je možné si všimnout, že odraz ve zpětném zrcátku v autě není tvář Jeana Maraise, který by měl auto řídit. (jirka.jindra11)

Reklama

Reklama