Reklama

Reklama

Fantomas kontra Scotland Yard

  • Česko Fantomas kontra Interpol (více)
Trailer

Obsahy(1)

Fantomas vymyslel další pekelný kousek: nejbohatším lidem světa dá na vybranou - buď život, nebo tzv. daň z práva na život. Všichni ohrožení boháči se sejdou ve Skotsku, v přepychovém zámku lorda MacRashleye. Nechybí ani novinář Fandor, jeho snoubenka Helena a komisař Juve se svým pomocníkem. Nikdo však netuší, že na zámku je i Fantomas, který díky svému přestrojení a umění ve zhotovování dokonalých masek se stane dokonce samotným lorde Rashleyem. Snaží se získat diamanty v ceně miliónu dolarů, ale v patách má Fandora s Helenou a komisaře Juvea s celou jeho suitou. (Intersonic)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (311)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Treti diel je oproti predoslym az prilis komorny. Cely cas sa odohrava na jednom mieste. Vdaka tomu tu skoro ani nie su ziadne akcne sceny. Prekvapivo ich absenciu nenahradili poriadnou davkou humoru. Funes mi tu znova pripadal slabsi a ani raz ma nerozosmial. Jedine co bolo k smiechu bol diabolsky Fantomasov plan. Tento diel ma aj za detskych cias bavil najmenej a teraz ho uz povazujem za uplne zbytocny. 4/10. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Strašidla, mluvící koně, mizející oběšenci a posedlý nábytek. Třetí díl už je regulérní taškařice, ve které není po kriminálce téměř ani stopy. Taky už Jean Marais hraje sotva druhé, spíše však čtvrté housle a film naprosto opanoval sebestředný Louis de Funès. Z plátna skoro nesleze a je to dobře. Kdykoliv se totiž film musí opřít o příběh a nebo o vážnější chvilku, trochu to v něm zaskřípě. S pitvořícím se komisařem v záběru však chyby zázračně mizí a vůbec nevadí že se scénář v jedné fázi půl hodiny motá pořád dokola a celá zápletka je vycucaná z prstu a od A do Z zoufale samoúčelná. ()

Reklama

MM11 

všechny recenze uživatele

Je velmi překvapivé, že i třetí díl si udržel standard předchozích dvou částí. Opět spousta bravůrních scének, většina v režii znamenitého komika, který je pro publikum nesmrtelný - Louis De Funés. Původně se sice měl natáčet i čtvrtý díl, ale kvůli mnoha okolnostem z toho sešlo. Nakonec je to pravděpodobně dobře, jelikož vidět Fantomase jak zoufale vaří z vody by bylo asi dost nechutné. Tohle je dokonalá trilogie. ()

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

Hodil Sundse na střechu, přitáhl ho za nohy, aniž se staral o to, že mu drsný povrch břidlicových tašek strašně drásá obličej. Fantomas spustil Sundse až k okapové rouře. Položil ho tam, vyvážil jeho tělo tak, že spola viselo do prázdna. „Dobře mě poslouchej,“ prohlásil bandita, skláněje se k uchu své oběti, „podívej, co udělám. Na nohu ti přivážu šňůru, druhý konec bude uvázán ke dveřím ateliéru. Až někdo otevře dveře, zatáhne za šňůru a tebe stáhne se střechy. Nemysli si, Sundsi, že to je všechno. Mohlo by se stát, že bys to přežil. A já jsem se, kamaráde, rozhodl, že zemřeš. Podívej se: Vidíš tenhle drát, je na něm na konci smyčka, navléknu ti ji na krk, prokáže tutéž službu jako ostří gilotiny. Tak, můj milý, až budeš padat dolů, zarazí tě najednou ostrá oprátka. Drát není dost dlouhý na to, abys mohl spadnout až na zem. Zůstaneš na něm viset a oběsíš se tak prudce, že ti to doufám uřízne hlavu. Tak to tě čeká, Sundsi. Mysli na to a řekni si, jestli nebylo lepší mi věrně sloužit?“ ... Škoda, že drtivá většina dnes zná tohoto génia zločinu pouze z moderních filmových parodií, a v životě si nepřečte skvostně pokleslé a nádherně temné romány Pierre Souvestra a Marcela Allaina, jež na počátku 20.století tak zbožňovali surrealisté. Pokud ale chcete poznat skutečného Fantomase, poradím vám: Ptejte se po Červené vose. Nasedněte do Fiakru noci. A možná pak ty filmy uvidíte v trochu jiném světle. ... “To je Fantomasova dcera, to je Helena, Vosa,“ šeptali policisté. Byla od paty k hlavě zborcená krví, měla krev na obličeji, na šatech, na rukou, a Juve automaticky prohlásil: „Červená vosa.“ Fandor šel sám směrem k domu. Havard se chystal dát rozkaz k palbě, ale neodvážil se. „Pojďte zpátky, Fandore,“ křičel. Avšak Fandor si stoupl mezi policisty a Helenu. A šel pomalu k ní, dívka se na něj podívala, jak se blíží, a stála nehybně před vchodem. Měla v ruce revolver, pohlížela na Fandora, upřeně se mu dívala do očí, její zrak vyzařoval strašné zoufalství. Fandor šel stále blíž, byl už pod schody před domem, sotva dva metry od ženy, kterou miloval. Tu se Heleniny bledé rty zachvěly. Dívka ho varovala: „Nechoďte blíž, Fandore, nepřibližujte se.“ Fandor ani slovem neodpověděl, nepokynul a vystoupil na první schod; Helena mu připadala krásnější než kdykoliv jindy, s tragickou tváří, v níž zářily rozšířené zornice, ze kterých šlehaly temné blesky. Paže měla zpola obnažené, bílá kůže prosvítala pod rudými skvrnami. Helena se zachvěla. Uvědomila si, že se Fandorovo rozhodnutí nedá zvrátit; upírala na něj pohled šílený láskou a hrůzou a opakovala: „Pro smilování, ve jménu naší lásky, nepřibližujte se.“ Fandor vystoupil na druhý schod. Tu Helena vyrazila zoufalý výkřik: „Zastavte se nebo střelím.“ Fandor šel dál. A tu nastala nezapomenutelná a zároveň strašná ()

aniiicka 

všechny recenze uživatele

Vy jste Waltr? :) :) Asi nejdrsnější Fantomas, kde je odstraněno hodně jedinců. Nové prostředí Skotska a strašidelného sídla nabízí další vtipné situace s komisařem Juvem a jeho společníkem, kteří se prostě dokonale vyznají. Ty Fantomasovy akcičky mi už přišly trošku zamotané, ale tak beru to s rezervou, protože se prostě o víkendovém odpoledni dobře pobavím a francouzské komedie tohoto typu jsou prostě základ. ) Tělesně zdatný novinář Fandor, který z koně skočí na vzlétající letadlo a zpacifikuje pilota, aby zachránil snoubenku, která se zas nechtěně dostala do průšvihu - je prostě samozřejmostí. :) ()

Galerie (66)

Zajímavosti (39)

  • Fantomasovi muži unesou Hélène (Mylène Demongeot) a utečou v letadle. Fandor (Jean Marais) je pronásleduje na koni a skočí na palubu před tím, než letadlo vzlétne. Podobná scéna se objevila o 17 let později ve filmu Chobotnička (1983). (Jan.Kanak)
  • Když Fantomas (Jean Marais), kterého dabuje Miroslav Moravec, zaujme místo lorda MacRashleyho (Jean-Roger Caussimon), je dabován Otakarem Brouskem (jenž dabuje právě lorda MacRashleyeho) místo Miroslava Moravce. Pokud by Fantomas mluvil skutečně hlasem Miroslava Moravce, nemohl by hovořit jiným hlasem a byl by ihned odhalen, přinejmenším manželkou. (pjotri)
  • Keď Juve (Louis de Funès) spadne na koni, jasne vidíme hlavu kaskadéra. Ten si dokonca skrýva tvár klobúkom, aby ho nebolo poznať. (Arsenal83)

Reklama

Reklama