Reklama

Reklama

I, Pet Goat II

všechny plakáty
Animovaný / Krátkometrážní / Fantasy / Drama
Kanada, 2012, 8 min

Režie:

Louis Lefebvre

Scénář:

Louis Lefebvre
(další profese)

Recenze (10)

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Ževraj kritika spoločnosti, no taká alegorickosť, drzosť, hypnotičnosť, že sa mi to až nepáčilo, navyše je to v mnohom nezmyselne provokatívne bez nejakých výrazných faktov, ako také kopnutie do niečoho to vnímam. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Jako experimentální film je to určitě zajímavé, animace je kvalitní a musím ocenit zajímavé, až v podstatě surreálné asociování. To ale neznamená, že se mi to bude jinak líbit. Film na mě neudělal dojem a mám pocit, že celé je to spíše prázdná metafora než cokoli jiného. ()

fmash 

všechny recenze uživatele

Přikláním se k Aelitě myšlenkou, že než spojovat symboly s jejich významy, popisovat a vykládat vše, co se v tomto filmu objevuje, to je lepší napsat esej na téma „Všechno, co nás pálí“. Ale dokonalá forma, kloubící rafinovanost s naivitou, zaobalující výše nastíněné téma, mě má k další krátkometrážní pětce, k nimž mám sklony. Pravda je, že obsah je tak všeobjímající, až je nicneříkající, ale proč ne. Poukázat občas neotřelým způsobem na odlidštění člověka přemírou všeho, co je lidské a na „vyprázdnění přeplněním“ neuškodí. Zajímavé, jak se všechny ty přítomné symboly přímo perou o to, aby se daly vykládat dvojsmyslně... Radši jdu od toho, abych nakonec nedospěl k závěru, že je to vlastně povrchní... ()

Aelita 

všechny recenze uživatele

Je jednodušší říci, co tento krátký film-satira na globalizovaný svět a politiku neobsahuje, než vyjmenovat vše, na co odkazuje. Je tu tolik zjevných i skrytých symbolických historických, kulturních, filmových, náboženských a jiných odkazů, že srdce správného milovníka šifer, rébusů a konspiračních teorií zaplesá radostí. Mně se však osobně nejvíce líbil zfetovaný Kristus-Buddha-Neo-Charón ve stavu bohorovného klidu – ten snad jediný přežije bez úhony morální a etické hroucení moderního světa. ___ Čistě virální záležitost. ___ Krátké vysvětlení symbolů: http://aboutsalama.blogspot.cz/2012/07/heliofant-pet-goat-ii-annotation.html#!/2012/07/heliofant-pet-goat-ii-annotation.html ()

Splasher

všechny recenze uživatele

Tak už je to i na čsfd. Další z řady kontroverzních virálů nějakého začínajícího grafického studia. A nebo ne? _ Viděno 3.7. na doporučení Grahama Linehana. Zatím stále neschopen hodnocení. ()

radekgfx 

všechny recenze uživatele

Originálnost, nápaditost, střih a hudba. Upřímnost morálního přesahu a sociální kritiky (nosné a stěžejní linky) těžko uvěřitelná. Forma i obsah přítomny, ale obsah má za účel zejména prodat sám sebe. ()

kirmakX6on 

všechny recenze uživatele

video je umělecky hodnotné, ale příběh je podle mě bez pointy. Chápu je tak, že znázorňuje stav civilizace a jejich sebedestruktivních tendencí. Ukazuje loutkovou vládu USA, lidi rezignující na duchovní rozvoj, kteří mají místo mozku televizi a zatímco v paralýze trpí při sledování všeho hrozného, v pozadí probíhají války, bují radikalismus a civilizace spěje skrze globální oteplování k svému zániku. Tož s takovými názory a fakty se člověk setkává na každém rohu, takže jak jinak mám hodnotit příběh tohoto videa než jako nezajímavý a bez pointy? Dvě hvězdičky jsou za umělecké zpracování. Kdo má rád šifry a symboly, může přemýšlet nad detaily, kterých je zde opravdu hodně... 35% ()

Reklama

Reklama