Reklama

Reklama

Fantomas se zlobí

  • Francie Fantômas se déchaîne (více)
Z natáčení  - Mylène Demongeot

Obsahy(1)

Pronásledování rafinovaného Fantomase přivádí tentokrát komisaře Juvea, novináře Fandora a jeho snoubenku Helenu do Říma, kam je svolán významný vědecký kongres. Hvězdou tohoto kongresu má být profesor Lefebvre, vědec zabývající se výzkumem v oboru hypnózy. Jeho objevy jsou tak převratné, že se dá předpokládat, že Fantomas bude mít o stařičkého vědce zájem a postará se o jeho zmizení. K únosu skutečně dojde, ačkoli určit toho pravého profesora mezi třemi navlas stejnými je pro komisaře Juvea úkol nelehký. (Intersonic)

(více)

Videa (1)

Z natáčení  - Mylène Demongeot

Recenze (303)

sud 

všechny recenze uživatele

Supergangster Fantomas se rozhodl unést profesora Lefebvra, který by byl schopen sestavit zbraň, se kterou by Fantomas mohl vládnout světu. V patách jsou mu opět gantlemanský novinář Fandor, nervózní komisař Juve a sličná fotografka Helena. Dvojka jede zcela ve stejných kolejích jako jednička, přibylo akce a převleků. Ze všech vynikajících scén jmenuji alespoň tu ve vlaku. A Fantomas se tímto dílem stal propagátorem aut Citroën :-). ()

Šandík 

všechny recenze uživatele

Po mém soudu rozhodně nejpodařenější díl celé trilogie, komika přímo srší a přitom nebrání tomu, aby si člověk vychutnával řadu dalších motivů, které se ve filmu mihnou: závěrečný šílený pád, trikově sice naprosto překonaný, ale i tak pořád skvělý, krásy Říma, vědeckofantastické kouzlo Fantomasova podmořského paláce, a tak všelijak podobně... Celkový dojem: 85% Zajímavé komentáře: Mr.Apache, Gemini ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Funès s troma rukami, Marais s troma rolami. Čo viac si môže divák priať. Snáď len trošku viac humoru a nesparodovanie prvej časti. Inak sa jedná opäť o skvelú zábavičku s premysleným scenárom, elegantnými naháňačkami a dokonalými maskami. Akurát tie Maraisovi nezávidím. V tej dobe si v nich musel toho vytrpieť. 75%. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Pokračovanie, ktoré možno označiť za senzačnejšie ako prvý diel a určite po všetkých stránkach lepšie. Zachovaná zostala aj tá skvelá atmosféra, v ktorej sa skĺbila rozprávkovosť s v tej dobe mimoriadne populárnymi špionážnymi príbehmi. Herci opäť ostávajú istotou, ktorá nesklame. Hlavne Louis de Funes , ktorý tu znova predviedol niekoľko nezabudnuteľných perál zo svojho jedinečného komediálneho talentu. ()

klúčik 

všechny recenze uživatele

Ja som z filmov o Fantomasovi videl ako prví film práve tento diel. Preto asi ho mám najradšej. Film je založený hlavne na Funesovom herectve, jeho prevlekoch (vo vlaku, konferencia, ples). Nezabudnuteľná je jeho tretia ruka na konferencii, keď tlieska, alebo smŕka do kapesníka. Bravó dabing . 95%. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (38)

  • Komisař Juve (Louis de Funès) si v letadle nenavlékne padák, nýbrž jenom jakýsi pytel, na což jej Fandor (Jean Marais) upozorní. Juve přesto z letadla vypadne bez padáku, ovšem při záběrech na jeho postavu letící vzduchem je evidentní, že padák má. (Robbi)
  • Všetky hlavné postavy prítomné v prvej časti trilógie sa vracajú aj v tomto druhom filme, s výnimkou Lady Beltham, Fantômasovej snúbenice, ktorej osud nepoznáme. Fantômas (Jean Marais) len povie Hélène (Mylène Demongeot), že „zmizla“. (Arsenal83)
  • Exteriéry z prostředí sopky Vesuv v Itálii se točily pět dní, ve filmu to dělá pouhé čtyři minuty. (M.B)

Reklama

Reklama