Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ambiciózní policejní důstojník Cruchot je přeložen do Saint Tropez. Tady řeší nejen policejní případy, ale potýká se se svou dcerou, která se snaží udělat dojem na své nové přátele. Namluví jim, že její otec je milionář s jachtou v přístavu. Příběh se zamotá, když se zjistí, že původní majitelé jachty nejsou ti, za které se vydávají... (Intersonic)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (511)

mzss1 

všechny recenze uživatele

Připomínám, že nejsem úplně zas tak velký fanoušek Louise de Funése. Podobné francouzské komedie - no nevim, některé mi sednou, některé moc ne. Tahle třeba celkem jo. První díl této četnické série je podle mě nejlepší. Jednoduchý, nevýrazný a vůbec ne důležitý příběh, který špatný nená. Vtipné scény (ne všem jsem se zasmál). Nejlepším z herců je jednoznačně hlavní hrdina Louis de Funés. Místama menší nuda. Ve výsledku hodně dobrý nadprůměr, ne žádná velká pecka, alespon pro mě. Ale řádně film ocenit můžu, takže celkově hodnotím na 75% = **** ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelné, píše se rok 1964 a na svět přichází první film dnes už legendárních Četníků. Louis de Funes je hereckou extratřídou o tom není pochyb, ale co je na něm asi nejlepší je hlas pana Filipovského. Tento film prošpikovaný tím nejlepším francouzským humorem je pro mě klasikou a tím pádem hodnocení nebude při zemi. ()

Reklama

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Tak to máme deset centimetrů, takže deset dní v chládku !!" - "Cože ?? " - "Ale tati, basa je přece plná !!" - "Tak to já nebudu obtěžovat a stavím se jindy.." ;) To já se ovšem setkání se strážmistrem Cruchotem, kterému rovněž stejně jako famóznímu Funésovi s Filipovským pár centimetrů scházelo, když jim však bylo naděleno měrou vrchovatou jinde, nikdy nebráním, vždyť Giraultova četnická kultovní série, kterou zdobí slavný ústřední motiv Douliou douliou legendárního Raymonda Lefévra, mě bavila už jako děcko.. Přiznávám, že dnes s odstupem času a nespočtu projekcí, se mi Četníci objektivně jeví jako obyčejné letní vpravdě nenáročné komedie převážně stojící na jednoduchém gagu, jejichž popularitu u nás silně ovlivnil ten úchvatný dabing, znovu s Filipovským v čele podobně jako třeba u Mrazíka, nicméně tu občasnou hlušinu, co té mírně přepjaté kritice policejních složek, tématu humoru, které je oblíbené snad všude na světě, lehce podráží nohy, i poněkud banální příběh dokonale vynahrazuje náš milovaný Fufu, perfekcionista a nejslavnější francouzský komik, se svými cholerickými výstupy plnými proudů slov, šílené mimiky a gest.. Navíc Četníkům neupřete ani hromady hlášek a překrásná Geneviéve Grad v roli Nicole rozhodně také nikoho nemůže naštvat.. Škoda, že si tvůrci nevzali k srdci Cruchotova slova z tohoto filmu, jak není důležité množství, nýbrž kvalita, a pěkně tuhle kravku podojili, když přišli s pokračováními, o jejichž zdařilosti by se dalo úspěšně pochybovat, nicméně to už je zkrátka úděl kasovních trháků.. ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Podíval jsem se s odstupem sedmi nebo osmi let na první díl legendární série, kterou jsme kdysi v rodinném kruhu poctivě sledovali a která mne kdysi hodně bavila. Dlouho jsem váhal po letech opětovně nahlédnout mezi svět saint-tropezských četníků, ale po nedávném zhlédávání několika "předčetníkovských", povětšinou černobílých francouzských komedií, na kterých se už hodně podepsal čas, bylo tuhle přelomovou legendu konečně nutné znovu absolvovat. Na otázky kritiků z Pierrova komentáře tedy již můžu také odpovědět, že Četník je skutečně výborný, určitě stojí za takovou pozornost a má se klidně cenu opakovat. ;-) Minimálně 4 hvězdičky musím dát za propracovaný scénář, režii a herecké výkony, zejména za nádherné scénky ve dvojici mezi četníky L. de Funèsem a Michelem Galabru. Různé epizodky přecházejí postupně do atraktivních zápletek s romantickým dobrodružstvím dcery v novém městě i kriminálního případu s ukradeným obrazem. Pěkné lokace, uniformy, titulní písnička či půvabná Geneviève coby Cruchotova dcera jsou navrch sympatickým bonusem. Samostatní pátá hvězdička je za ten nádherně udělaný černobílý prolog. A kdybych do hodnocení počítal i nostalgii, jdu bez přemýšlení na 6*. :) Tak jsem se po čase pobavil, nasmál a vychutnával krásnou komedii... Na závěr kapánek moudré filosofie: "Lidi nenávidí válku, ale oslavují vojáky... a nám četníkům, kteří mír vlastně ochraňujeme, nám se posmívají!" 90% ()

easaque 

všechny recenze uživatele

nostalgické -4* Kdo by neznal Louis de Funèse jako četníka ze Saint Tropez? Otázka je samozřejmě pro dříve narozené, pro které to před sametovou revolucí byla jedna z nejznámějších a nejčastějších zahraničních postav televizní obrazovky, a to i kvůli dabingu Františka Filipovského. Francouzské bláznivé komedie byly oblíbené a my starší na nich vyrůstali. Proto není divu zdejšího vyššího hodnocení. Z dnešního pohledu po obsahové stránce samozřejmě nepřinášejí nic světoborného, ale byl to únik od každodenní reality. Prvnímu dílu a mému nejoblíbenějšímu dílu o mimozemšťanech nechám nostalgické čtyři hvězdičky a ostatním, které jsem viděl několikrát, přiřadím o stupínek horší známku. Možná si je časem zopakuju, ale tím pádem budu už kritičtější. Takže zatím takto. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 2 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 3 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Galerie (27)

Zajímavosti (44)

  • Pasáž, ve které Nicole (Geneviève Grad) s kamarádem ukradnou Mustanga a Cruchot (Louis de Funès) ho pak hledá a ujíždí s ním před svými kolegy hledajícími zloděje obrazu, se podle kontextu odehrává v noci, ale veškeré záběry s autem jsou nasnímané za plného a slunečného dne. (titto)
  • Četnická stanice Saint-Tropez se v šedesátých letech stala turisty nejvíce fotografovaným objektem v tomto letovisku. Za popularitu vděčí jednoznačně slavné filmové sérii. (WolfR)

Reklama

Reklama