Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Roztržitý policejní důstojník Cruchot zachraňuje Saint Tropez před mimozemšťany s lidskou podobou. Jediný způsob jak je rozeznat od lidí je, že pijí olej a pohonné látky a když se jich člověk dotkne, znějí jako prázdné plechové nádoby. Podaří se Cruchotovi a jeho partě zamezit přílivu mimozemských bytostí na Zemi a zachránit nejen Saint Tropez ale i celé lidstvo? (Intersonic)

(více)

Recenze (365)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ja mám tento diel spoločne so žandárom, čo sa žení, najradšej. Pretože mám pri ňom pocit, že má aj poriadnu zápletku a nejedná sa viac menej iba o tie Funesove grimasy a reklamu na turistické destinácie. Mimozemšťania možno nie sú najvyrovnanejším dielom série, ale ponúkajú niekoľko skvelých humorných situácií a gagov. Za všetky Cruchotova snaha odhaliť votrelcov pomocou šrobováku, duté hlavy, kropenie nešťastných obyvateľov Saint Tropez vodou. Tento diel musí byť lahôdkou pre milovníkov klasických sci-fi z 50tych rokov, ktorým som čiastočne aj ja. 5. diel žandárskej série je už dnes vlastne presne také isté roztomilé béčko, ako ony. ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Když jsem byl menší, líbili se mi všichni Četníci, ale na tenhle mám obzvlášť pěkné vzpomínky:) Asi to byl také první film, ve kterém jsem kdy viděl mimozemšťany. A dvojníky. A UFO.. atd. Nostalgické vzpomínání mi zabraňuje dát nižší hodnocení, ale film už jsem dlouho neviděl. Myslím, že dětem by se to líbilo i dnes. ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Můj určitě nejoblíbenější díl četníka i díky mé lásce k sci-fi. Snažím se udržet jedno oko přivřené a těch 5* tu nechat, přestože z dnešního pohledu pro mě žádný díl ze Saint Tropez není na takto vysoké hodnocení. Těžko se však vzdávám vzpomínek na mých necelých 10let a sledování stále dokolečka geniálního de Funese v dabingu, který nikdo nikdy nepřekoná. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Body hlavně z nostalgie, protože si pamatuji, že jsem měl jako dítě tenhle díl nejraději, i když jsem si vůbec nepamatoval, že byl až předposledním. Jasně, teď po letech už to takové grády nemá, ale místy je to pořád hodně vtipné. Ten hudební a zvukový podklad mě i po těch letech dokázal dostat a vzbudit trochu té nostalgie. ()

Pink.Panther 

všechny recenze uživatele

Film se veze na koncem 70. let velmi populární sci-fi vlně. Díl který šel do kin v době kdy McCartney vydává album Venus and Mars, kdy letí hvězdné války, kdy jak jsem někde přečet normalizační krajina vypadala jak na Marsu. A kdy dokonce i členové nejužšího politbyra byli soudruzi Alois Saturnin, Vasil Pluto či soudružka Venuše Kabrhelová. V této době prostě mimozemská tématika nepřekvapí. Přesto sci-fi a funesovka mi nějak nesedí, mimozemšťané činí film trochu infantilním, navíc absentuje Claude Gensac. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (23)

  • Louis de Funès (Cruchot) o filmu prohlásil: „Pokračování bylo napsáno příliš rychle a natočeno ještě rychleji." A to přestože se sám podílel na scénáří a do filmu dost mluvil. (Pierre)
  • K natáčení byly zapotřebí dva létající talíře mimozemšťanů, jeden v „životní velikosti“, druhý o průměru asi 1,20 m – pouze pro natáčení jeho pádu v přístavu Saint-Tropez. (dopita)

Reklama

Reklama