Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Roztržitý policejní důstojník Cruchot zachraňuje Saint Tropez před mimozemšťany s lidskou podobou. Jediný způsob jak je rozeznat od lidí je, že pijí olej a pohonné látky a když se jich člověk dotkne, znějí jako prázdné plechové nádoby. Podaří se Cruchotovi a jeho partě zamezit přílivu mimozemských bytostí na Zemi a zachránit nejen Saint Tropez ale i celé lidstvo? (Intersonic)

(více)

Recenze (366)

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Oproti starším dílům značný odklon. Nejen v kvalitě, ale i zápletce, která je tentokrát regulérně vystavěna na sci-fi prvcích, když Saint Tropez navštíví mimozemšťané. Chybí Claude Gensac, jako manželka hlavního hrdiny, dvou změn doznala i četnická posádka. Je tady stále několik výborných gagů a humorných situací, ale už film prostě působí vyloženě, jako násilně natočené pokračování, které vzniklo pouze s vidinou dalších vydělaných Franků z pokladen kin. Navíc se mi tady poprvé nelíbí ani hudba. I tak celkem příjemná oddychovka, která už však tak nějak předznamenala ty slabší kousky ze závěru kariéry velkého Louise (Zelňačka, Lakomec, Četník a četnice). ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Skoro se mi nechce věřit, že tohle natočil stejný režisér jako prvního a o ostatních četníků. Mimozemské oživení je sice oživení, ale toho, aby vyvolalo obvyklou lavinu gagů, smíchu a jedinečných zápletek, se nedočkáme. Na druhou stranu se ale naštěstí vyhneme obvyklých trapností nepovedených komedií. Takže: pro ortodoxní milovníky Louise De Funèse stále slušná porce zábavy. ()

Reklama

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Talíř, talíř, viděl jsem ho, takhle velikej!!!............ Klasika, spousta gagů, srandy a vtipných dialogů. CITÁT - Já ho viděl! Dělal píp,píp,píp.............. Funes v převleku jeptišky je naprosto nádhernej. CITÁT - Ukrad mi plechovku oleje........ Nádherná je scéna okolo 70 minuty. Dunění hlav a nošení čepice kšiltem dozadu. Tato scéna vyvrcholí kropením obyvatel. CITÁT - Vlezou do talíře a .... cvak.......... Protože se jedná o náročnější trikovou komedii musíme tvůrcům alespoň trochu odpustit tu slabotu v tricích. Humor z předešlých příběhů tu stále zůstává. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Videli talíř značky Rosentahl, na něm nápis Chanel, možná že to byla Nivea, ve tmě se to nedalo rozeznat. Třeba to byla lednička Electrolux, co má velký mrazák." Dvojnásobný množství četníků bohužel nepřineslo dvojnásobnou porci zábavy. Spíš se zábavou trošku šetřilo. Asi proto, aby zbyly prachy na směšný efekty a jeden nakreslenej létající talíř. A proto ty, kteří věří na mimozemšťany mám špatnou zprávu - ještě jsme nepřiletěli. Takže naši přítomnost jsem právě dokonale zakamufloval a teď si jdu dát trochu oleje, abych nezněl tak dutě. ()

MM11 

všechny recenze uživatele

Bylo to už devět let, co poslední díl četnické série spatřil světlo světa. Až se nechce věřit, že na toto téma ještě něco tvůrci vytvořily. Pátý díl je určitě lepší, než předchozí, byť se do děje vkrádá nervozita a Jean Girault nám za těch devět let taky trochu zestárnul. Přesto mám tenhle díl rád. Opět se povedlo vytvořit nosný příběh, který lze určitě označit za originální. Co zamrzí je neúčast mnoha herců s předchozích dílů. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (23)

  • Během natáčení jedné scény zabilo auto diváka. Příčinou byla patrně technická závada. Scéna byla z filmu vystřižena. (chleba24)
  • Ve scéně, kde Cruchot (Louis de Funès) rozebírá motor auta, vyzdvihne nad kapotu čtyřválcový, vodou chlazený motor. Vůz Citroën Méhari má však ve skutečnosti dvouválcový, vzduchem chlazený motor. (frolish01)
  • Natáčení začalo 15. září 1978. Točilo se v Saint-Tropez a na pláži Pampelonne ve Francii. (GASTON73)

Reklama

Reklama