Reklama

Reklama

Diana, princezna z Walesu (1961–1997) byla patrně nejznámější, zcela jistě však nejfotografovanější ženou dvacátého století. Její předčasná smrt po autonehodě v Paříži na konci srpna 1997 šokovala celý svět. Film režiséra Olivera Hirschbiegela zachycuje poslední dva roky života této výjimečné ženy (ve filmu ji představuje Naomi Wattsová), která už v té době žije v odloučení od manžela, prince Charlese. Při jedné návštěvě v nemocnici se Diana seznámí s kardiochirurgem pákistánského původu Hasnatem Khanem (Naveen Andrews), který ji okamžitě zaujme svým klidem a profesionalitou. Překonat „stavovské rozdíly“ není pro lékaře ani princeznu až takový problém. Horší jsou překážky, které přijdou poté, co se z obou stanou milenci. Jakou může mít jejich vztah budoucnost? Diana je v hledáčku bulvárních novinářů, kteří sledují každý její krok – a tudíž i každý krok jejího partnera. Případné manželství s ní by tedy pro Hasnata znamenalo opustit lékařské poslání. Jeho muslimská rodina je ostatně proti sňatku s rozvedenou křesťankou… (Česká televize)

(více)

Videa (12)

Trailer 1

Recenze (213)

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Tento film má spoustu předpokladů k tomu, aby byl úspěšný. Koneckonců jej režíroval tvůrce Pádu třetí říše, hlavní roli dostala opěvovaná hvězda a příběh Diany je vcelku šťavnaté a lákavé téma. Bohužel si tvůrci na svá bedra vzali příliš velké sousto. To, že Naomi byla nominovaná na zlatou malinu je jeden z důkazů toho, že se se svou rolí opravdu nepopasovala dobře. Přitom já o ní vím, že je dobrá herečka. Avšak její křečovité výrazy a umělá gesta dělala z princezny naivní a hloupou husičku navzdory tomu, že tvůrci ji chtěli zachytit přesně opačně. Doporučuji pustit si originální BBC interview a porovnat jej se záznamem ve filmu - po shlédnutí Naomi mohou pochválit snad jen zaslepení skalní fanoušci. Role jí jednoduše absolutně nesedla. Přestože vzhledově jsem měla co dělat, abych ji pod tou zošklivující parukou poznala - z dálky opravdu působila jako Diana. Příběh jako takový je neskonale prázdný a chladný a vzdáleně připomíná béčkové televizní filmy. ()

..Lucas.. 

všechny recenze uživatele

Slyšel jsem spíše negativní názory na tento film, ale tím se většinou ovlivnit nenechávám. I tak jsem překvapen, že je to lepší, než jsem si sám myslel. Naomi sice příliš jako Diana nevypadá (i když v některých scénách celkem ano), ale dokázal jsem jí uvěřit, že to Diana je. Dokázal jsem se do ní vcítit a to je asi to, o co šlo. ()

Reklama

kajas 

všechny recenze uživatele

Na film jsem se v době blížící se premiéry hodně těšila, a to hlavně díky obdivu k Lady Di, který na mě už v dětství tak nějak přenesla moje maminka. Rozporuplné reakce diváků a kritiky mě však zrazovaly od návštěvy kina a ke snímku jsem se tedy dostala až nyní. Čekala jsem asi něco více životopisnějšího. "Diana" vypráví celkem prostý romantický příběh, který se od německých televizních "pilcherovek" liší jenom solidnějším obsazením (Naomi se do všemi milované princezny stylizovala podle mého názoru velmi dobře) a tragickým zakončením. Žádná velká sláva se tedy nekoná, ale případné televizní repríze se bránit nebudu. ()

applause 

všechny recenze uživatele

Film mě docela překvapil. Bála jsem se, že to bude hodně historické. Na místo toho to byl romantický příběh, kde ta romantičnost mohla i trochu ustoupit. Pochopila jsem proč princeznu mělo tolik lidí rádo. Já bych ji také měla ráda, být v té době, jestli byla opravdu taková, jak ji popisoval film. Jediné, co mi na ni snad vadilo, že byla kralovnou dramat. Nicméně podoba Naomi Watts s ní je až zarážející. Konec byl dojemný, přiznávám, brečela jsem. Mně se to líbilo. Doporučuji. ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Jak netočit biografii? no asi nějak takhle.......... film se zajímavým námětem který nebyl využit. Watts je v hlavní roli super ale film je zbytečně natahovaný. Ve filmu prostě (narozdíl třeba od Královy řeči) není důvod tak dlouhé délky. Stačila by hodina a půl ale to už prostě nezměním. takže asi tak nějak.......... ()

Galerie (130)

Zajímavosti (12)

  • Film se měl původně jmenovat Caught in Flight. (R´Hell)

Reklama

Reklama