Reklama

Reklama

Diana, princezna z Walesu (1961–1997) byla patrně nejznámější, zcela jistě však nejfotografovanější ženou dvacátého století. Její předčasná smrt po autonehodě v Paříži na konci srpna 1997 šokovala celý svět. Film režiséra Olivera Hirschbiegela zachycuje poslední dva roky života této výjimečné ženy (ve filmu ji představuje Naomi Wattsová), která už v té době žije v odloučení od manžela, prince Charlese. Při jedné návštěvě v nemocnici se Diana seznámí s kardiochirurgem pákistánského původu Hasnatem Khanem (Naveen Andrews), který ji okamžitě zaujme svým klidem a profesionalitou. Překonat „stavovské rozdíly“ není pro lékaře ani princeznu až takový problém. Horší jsou překážky, které přijdou poté, co se z obou stanou milenci. Jakou může mít jejich vztah budoucnost? Diana je v hledáčku bulvárních novinářů, kteří sledují každý její krok – a tudíž i každý krok jejího partnera. Případné manželství s ní by tedy pro Hasnata znamenalo opustit lékařské poslání. Jeho muslimská rodina je ostatně proti sňatku s rozvedenou křesťankou… (Česká televize)

(více)

Videa (12)

Trailer 2

Recenze (213)

Streeper 

všechny recenze uživatele

Film naprosto zesměšňuje Dianu. Klad je v tom, že ukazuje Dianu jako obyčejnou ženu a ne jako princeznu, ale ty dialogy, a celý film je hrozný! Ve filmu se objeví krátké scény, kde se Diana věnuje humanitární činnosti a to mě bavilo daleko více než celý samotný film. Navíc Naomi Watts ani jako Diana nevypadá. Jediné, co se na ní Dianě podobá jsou vlasy, jinak nic! ()

ecceHOMMO 

všechny recenze uživatele

Neskonale chladné!!! Autori mali niekoľko možností a momentov na to, aby diváka chytili za srdiečko, a srdcervúco podali niekoľko silných Dianiných okamihov. Nestalo sa, dokonca sa k tomu ani len nepriblížili (vari ani nepokúsili). A tak si Naomi Watts ako princezná Diana dokáže získať sympatie, ale lásku divákov ťažko. ()

Reklama

blackrain 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že Naomi Watts mi v roli Diany moc neseděla. Marně jsem v ní Dianu hledala a neměla jsem se čeho chytnout. Naomi Watts se určitě snažila lady Di přiblížit, ale pro mě ta snaha vyšla naprázdno. Raději dám přednost nějakému dokumentu. Příběh lady Di je jistě zajímavý, ale tenhle film moc ne. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Tento film má spoustu předpokladů k tomu, aby byl úspěšný. Koneckonců jej režíroval tvůrce Pádu třetí říše, hlavní roli dostala opěvovaná hvězda a příběh Diany je vcelku šťavnaté a lákavé téma. Bohužel si tvůrci na svá bedra vzali příliš velké sousto. To, že Naomi byla nominovaná na zlatou malinu je jeden z důkazů toho, že se se svou rolí opravdu nepopasovala dobře. Přitom já o ní vím, že je dobrá herečka. Avšak její křečovité výrazy a umělá gesta dělala z princezny naivní a hloupou husičku navzdory tomu, že tvůrci ji chtěli zachytit přesně opačně. Doporučuji pustit si originální BBC interview a porovnat jej se záznamem ve filmu - po shlédnutí Naomi mohou pochválit snad jen zaslepení skalní fanoušci. Role jí jednoduše absolutně nesedla. Přestože vzhledově jsem měla co dělat, abych ji pod tou zošklivující parukou poznala - z dálky opravdu působila jako Diana. Příběh jako takový je neskonale prázdný a chladný a vzdáleně připomíná béčkové televizní filmy. ()

Sammya 

všechny recenze uživatele

Byla to nebetyčná nuda. Naomi Watts mám ráda, ale jak už tu padlo, role jí opravdu nesedla. To nekonečné will they-won't they, což se zdálo jádrem filmu, bylo děsně natahované. Líbila se mi ale jedna věc a to, že Dianinu smrt tam neukázali. Nebylo potřeba. Předpokládali, že každý ví, co se stalo, když všem začal v noci zvonit telefon. ()

Galerie (130)

Zajímavosti (12)

  • Film se měl původně jmenovat Caught in Flight. (R´Hell)
  • Scenárista filmu Stephen Jeffreys sa s Dianou dokonca osobne stretol. „Pri rozhovore s ňou som si uvedomil, že obraz hlúpej husy, ktorý o nej vytvorili médiá, je chybný. Bola pohotová, dôvtipná a inteligentná. Tento rozhovor mi slúžil ako inšpirácia pri písaní filmu. Vracal som sa k jej hlasu zakaždým, keď som premýšľal, čo by mohla vravieť." (Zdroj: Bonton)
  • Naomi Watts cvičila šesť týždňov iba Dianin hlas, ďalšie týždne potom intenzívne študovala všetky zábery a dôležité televízne rozhovory, aby zachytila pohyby tváre, gestá a reč tela. Zásadné pre vystihnutie Diany boli podľa herečky oči. „Na jej očiach bolo niečo zvláštne. Vedeli sa meniť z veľmi plachých a zraniteľných očí na oči plné sily s takpovediac konfrontačným pohľadom," opísala herečka. (Zdroj: Bonton)

Reklama

Reklama