Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film Četník a četnice je poslední z populárních četnických komedií, které režíroval Jean Girault a ve které mohl naplno uplatnit svůj komediální talent Louis de Funes. Girault zemřel v roce 1982 a o šest měsíců později i jeho dvorní herec, představitel strážmistra Cruchota, Louis de Funes... Četníci v Saint Tropez se stěhují do nové, moderní budovy, kde na ně čeká počítač a kde mohou zúročit své zkušenosti i tím, že je předají čtyřem novým kolegyním, které do Saint Tropez přijely na praxi. Všichni bez rozdílu se jim dvoří. Gerber s Cruchotem jsou plukovníkem diskrétně vybídnuti, aby své mladé pomocnice především bedlivě hlídali – je to ve státním zájmu. Ale dívky se začnou ztrácet jedna po druhé, je třeba to utajit před nadřízenými a především je rychle najít, neboť únosci jsou nebezpeční. (Česká televize)

(více)

Recenze (274)

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Poslední díl četnické série a bohužel i poslední film v závratně hvězdné i mimořádně úspěšné kariéře božského Louise de Funése. Tenhle díl má poměrně slušnou zápletku, vrací se Claude Gensac, tradiční humorná nedorozumění a když zrovna není v záběru hlavní hrdina, může se divák kochat krásou přítomných četnic. Podle mě se Cruchot rozloučil s četníky důstojně. Michel Galabru, který s Funésem celou sérii herecky skvěle odtáhl, je i tady vynikající a scény těchto dvou pánů i dnes spolehlivě pobaví. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Z detstva si pamätam z televizie, ze koncom 80-tych rokov davali hlavne tuto cast, mimozemstanov a Cetnika ze Saint Tropez (1964). Ja osobne som mal najradsej sci-fi komediu o mimozemstanoch, pretoze sci-fi a fantasy bol moj najoblubenejsi zaner, inac ostatne casti bud v telke nedavali, alebo sli mimo mna, ani neviem preco. V kazdom pripade som sa na tejto casti pobavil celkom slusne aj dnes. Funes ma vzdy rozosmeje a teraz ked som videl vsetky casti, tak najmenej sa mi pacil Cetnik v New Yorku (1965)... 04.01.2011 _______ Louis de Funes - (Strážmistr Ludvic Cruchot) +++ Michel Galabru - (Rotmistr Gerber) +++ Guy Grosso - (Tricard) +++ Maurice Risch - (Beaupied - Poupě) +++ Michel Modo - (Berlicot) +++ Claude Gensac - (Josepha Cruchot) +++ Sophie Michaud - (Isabelle Leroy) +++ Hudba: Raymond Lefévre +++ ()

Reklama

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Občas když spěchám a jedu jako dobytek představuju si, jak se za zatáčkou vyloupne čtyřlístek krásnější než ten od Němečka a proluftuje mi papíry i s výbavou. Dřív jsem si já blbec lámal hlavu s tím, kterou z četnic bych posadil na sedačku spolujezdce, dneska už ale vím, že řídit bych nechal Fuňése a sám jel s holkama vzadu. Rutinní zakončení legendární série, které je tak dobré, jak vy sami chcete. ()

bassator 

všechny recenze uživatele

Před dvacetti lety stále dokola v televizi vysílali tři z šesti "četníků". Byli to ze Saint Tropez, mimozemšťané a právě tento. Znal jsem už téměř každou větu a bohužel jsem se jich přejedl a začal je snad i nenávidět. Nevím jak bych je vzal nyní, asi by mi připadali spíše k smíchu... V mém srdci přesto místo mají a tato část (byť není určitě nejkvalitnější) obzvlášť... - Viděno 8x cca - 70% ()

dyfur 

všechny recenze uživatele

ZNARODNENÁ ZAUJIMAVOSŤ - najprv mi bola uznaná -potom ju pridelil admin z neznámych dôvodov inému-dôvod mi nebol zdelený-so zaujímavosťou som prišiel ako prvý ,ale ani to nestačilo..................... 19.5.2013 16:03 smazat zprávu přesunout do složky Anonym od ČSFD posel Milý uživateli, tebou zaslaná zajímavost k filmu Žandár a žandárky (1982) byla právě schválena. Děkujeme za přispění. Text tebou zaslané zajímavosti: Filmovanie prebiehalo v Saint Tropez,v tejto poslednej časti zo série o žandároch,žandari zmenili starú žandarsku stanicu za novu - v novej lokalite: Rue François Sibilli 9-23, Saint-Tropez. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (31)

  • Na souřadnicích 49°20' j.š., 69°20' v.d. naleznete Kergueleny (o nichž se ve filmu hojně hovoří), souostroví v jižní části Indického oceánu, které patří k francouzským jižním a antarktickým územím. (cheyene)
  • Napriek katastrofálnym recenziám bol film veľkým komerčným úspechom so 4,2 miliónmi návštevníkov v kinách, no išlo o najnižšiu návštevnosť v rámci série, ale stále oveľa vyššia, než bol bežný priemer. (Arsenal83)

Reklama

Reklama